Tims rum

Inreds för fullt.. Men jag vette tusan vad mer jag ska ha.. Vad för möbler behöver en klätterapa till bebis? Men en hylla och säng känns lite väl torftigt tycker jag.. Men vet inte vad mer som behövs:-/ Max hade ju inget rum när han var såhär liten.. Ska låta mig inspireras lite sen på nätet. Max rum har fått sig en ommöblering och lite rensning av skräp som inte används.


+1kg

Ja det är väl typ efter helgen. Ett kilo plus. 72,5 står vågen på. Inte okej någonstans. Känner mig som världens fläskberg idag. Idag ska matschemat hållas till punkt och pricka. Tre små mål, inte en enda jäkla räka mer än det! Så nu blir set till att gå ut och gå och röra på fläbbet!


Skitgym

Skitgym att vara fullproppat. Det var fanimej KÖ till allting idag. Efter att man stått på trappmaskin 20 minuter och flåsat så kanske man har lust med lite löpning.. jo men visst. TJENA! Står TRE personer före mig i kön, ja ni läste rätt, KÖN till löpbanden.. det finns fem löpband, varav 3 stycken fungerar som de ska. Inga crosstrainers lediga heller. Fick snällt ställa mig på min trappmaskin i 20 minuter till. Frustrationen var ganska hög kan jag ju säga. Och det här betalar man för varje månad? För att inte kunna fullfölja sin träning till 100%. Sen är jag så trött på alla jävla gubbar och småpojkar som tränar där. Låt mig stretcha i fred!

Hungrig är jag också och var tvungen att slänga i mig lite frysta hallon och grekisk yoghurt efter träningen. Det går bra nu - NOT!


Är jag hungrig?

Ja det är jag. "Man blir inte smal av att vara proppmätt!"
Så sant som det är sagt. Börjar minska ner mina portioner idag. inte så jättekul kan man tycka, men nödvändigt för att få bort det sista fläbbet. Hoppas att jag orkar med träningen ikväll bara!

"Kolla här är en dildo"

"Kolla här är en dildo", "jävla bögjävel", "hora", "fitta".. etc etc..
Vi har varit i parken och åkt stjärtlapp idag. Kanske inte riktigt det man tänker sig när man läser orden här ovanför. Det hade inte jag heller gjort.
När stjärtlappsåkningen är i full gång och Max tjuter av förtjusning när han svischar ner för isbacken så får vi sällskap av drygt 40 mellanstadielever som också vill åka..
Det gruffas, slåss, puttas ner för isbacken, de sparkar på varandra när de ligger ner, slag i magen och i ansiktet samtidigt som könsorden flyger ur deras munnar som om de hade tourettes.

Jag står och tittar på min oskyldiga lilla 3-åring och kniper tummarna och önskar av hela mitt mammahjärta att han aldrig blir som ungarna här brevid. Det kanske han blir ändå. Men jag vill verkligen inte det. Vill att han alltid ska vara lika go som han är nu. Trots treårsattityden och allt.


Bli smal

Inga ursäkter. Inget knussel. Det sista fläsket ska brännas bort. Imorgon kör jag en LCHF omstart enligt Katrin Zytomierskas plan. Jag har dietat på duktigt nu i nån vecka men kör ändå en liten nystart imorgon, ska minska portionerna dessutom. 10 kilo till kan man väl få bort? Eller? Nu jävlar. Fläsket ska brinna i fetthelvetet. Musklerna ska komma fram och magen tajtas åt. I sommar är jag så jävla snygg. Vågar inte väga mig imorgon efter helgens thaikäk och chokladkaka. Ni får en vikt nästa måndag. Väger ju lätt 72 kilo nu alltså. Ojojoj. 12 kilo kanske ska bort.. Eller 13..? Inte stirra sig blind på vågen, kolla i spegeln och määäääät med måttbandet Johanna. Jajja.. Ska försöka.


Koh Phanang

På kvällen hade jag ju som sagt bokat bort på Koh Phanang, söder det med, Skånegatan 57 om jag inte minns fel. Det var KNÖKFULLT när vi kom dit. Vi fick vänta i 35 minuter på vårat bort.. som tur var så låg bordet i en avskild del av restaurangen så det var jätteskönt. Maten fick vi vänta på i ca en timme tror jag. Och den var sådär, jag har helt klart ätit godare asiatisk mat. Men det var verkligen jättefint där inne! Faktiskt!
Efter det så gick vi till Sky Bar som ligger i skrapan, högst upp. Fin utsikt, men där var det också proppat. Sen kan man väl säga att en bakluckefärd senare så tog de flesta sitt pick och pack och försvann hemåt i varsin taxi. En väldigt bra kväll ändå. Jag var helt slut kan jag säga. Somnade i Eriks knä i soffan hemma och vaknade kl 11 imorse och vi tog en liten solskensprommis och åt en varsin sallad på pizzerian :)


Min syster Tessi, jag och en väldigt arg figur i bakgrunden ;)


Min snygga make


Sparadiset på söder

Det var där vi höll till igår på dagen. Kl 11:15 så hade Erik bokat in oss på en "dubbelmassage". Så vi masserades på varsin bänk i samma rum av två duktiga tjejer. Sen Hade vi en timme i privat bubbelpool i ett Moulin Rouge inspirerat relaxrum. Jättemysigt var det! Tack för en härlig dag älskling! Efteråt så åkte vi till skärholmen en sväng och Erik köpte en snygg skjorta medans jag mest glodde runt. Hemma så frossade jag i mig choklad, mmmmm... Och sen gjorde vi oss iordning för kvällen...



 

Bilder från bubbelpoolen och väntrummet.


Härlig helg!!

Påväg till Märsta för att övernatta hos svärföräldrarna. Imorgon bitti åker jag och Erik iväg och barnen stannar kvar. Han och jag i 24 timmar. Han har bokat in Dubbelmassage 50 minuter på Sparadiset på söder kl 11:15, därefter hyrt bubbelpool i ett mysigt rum i 1 timme. Det är min riktiga födelsedagspresent! Ska bli så skönt! Efter det åker vi hem till oss, fixar iordning oss inför kvällen och vilar upp oss. 19:30 är det Koh phanang som gäller med några nära och kära, sen utgång! Jag är taggad!!:)


Han står!

Var väl en vecka eller två sen som det hände första gången. Tim står utan stöd. Han kan stå och balansera i typ en halv minut, sen börjar han panikskratta och tappar koncentrationen och balansen. Gulliiis!


Sniiiigg

Så snigg han är min stora pooojke!


Barnen åker pulka, tjohej det är snö!

Ja det skulle man kunna tro. För ANDRA dagen i rad så har min son varit inomhus hela dagen på dagis. Inget snöbollskastande, inget snögubberullande, inga snöänglar, ingen stjärtlapp, ingen pulka, inga kalla kinder och frisk vinterluft. Nej nu när vinterns första riktiga snö ÄNTLIGEN har kommit, ja då sitter man inne med alla barnen på dagis. Inne och har vattenlek och fixar och donar.
Jättekul med vattenlek, verkligen. Men det har dom ju flera ggr i veckan. Dom har vattenlek oftare än de är utomhus och leker.
Det är lite skevt tycker jag. Och inte alls okej.

Andra

Veckans andra träningspass. Vilodag idag egentligen, men körde på med 40 minuters styrketräning. Biceps, är uppe i 9 kiloshantlarna nu! Sen triceps. Ett par bröst och ryggövningar. Tungt och hårt, såklart. Muskler vill man ha, alla tjejer som är rädda för att få muskler har ingen koll, mer muskler desto bättre förbränning, och det vill man ju ha. Och tro mig, man bli ingen belgian blue av vanlig styrketräning. Det krävs enorm tid, sjukt engagemang, en väldigt speciell kost för att bli en "biff". Så kör på med styrketräning och kombinera med grym cardio. Då kommer man få bra reslutat i slutändan. Push it!


Veckans första träningspass

Veckans första pass är nu avklarat.
25 minuter crosstrainer -350 kcal
22 minuter intervall på löpbandet -150 kcal

Känns bra. Var sjukt trött innan passet men nu känner jag mig pigg, betydligt gladare och mer relaxed och spänningarna och frustrationerna släpper. Det är skönt. För god knows att jag burit på mycket frustration idag. Mycket pga att Tim sover så dåligt på nätterna, många uppvak, tappar nappen, vill snutta välling, ställer sig i sänger och gallskriker.

En apa?

På bilgaraget. Rören till elementet. Dammsugarn. Gåstolen. Soffan.
Finns inget som han inte klättrar på.


Snögubbe

Det här är snögubben Ariel, som bor på vår uteplats. Max har döpt den. Behöver jag säga att han gillar "Den lilla sjöjungfrun"?


Hollah

På Möhippa igår. svull. Fan. Tillochmed provat rödtjut! Jättetrevligt och härligt sällskap. Bruden Emma sjunger så vackert:)


Vacker blogg

Vill tipsa om den här bloggen. Som skrivs av en ödmjuk och fantastisk människa. Stark som få. Läs den. Det här inlägget berörde verkligen mig. Så ärligt och fint skrivet.

http://www.mina-prinsar.com/2012/01/vill-du-folja-med-oss-ner-till-stranden.html

Så jävla gott

Jag har ju sagt det förr. Men LCHF är så jäkla gott att äta. Idag, blomkålspuré (nej jag tröttnar inte på det) och entrecôte med hemmagjord beasås. Lite mörk choklad har jag unnat mig också. För att det är fredag och jag är värd det. Haaah!
Vägde mig idag. Vågen stod på 71,3 kg så -0,7 kg på 5 dagar. Känns helt okej. Fan om man skulle få ta och hamna under 70-strecken någon jäkla gång, ¨då blir jag glad. Jag kämpar mig vidare. På söndag bli det ett tufft konditionspass som väntar mig! Längtar! Imorgon ska jag försöka klämma in någon promenad!


Samsovning

Ja jag vet inte hur det är för er andra föräldrar. Skrev ett inlägg på ett (ö)känt föräldraforum igår med hopp om att få lite tips och trix för att få lillemannen att sova lite bättre om natten då jag inte känner att det går åt rätt håll och jag inte får någon rätsida på nattsömnen.
Då börjar folk gagga om SAMSOVNING. För mig är det inte lika med bra nattsömn för mor och barn, inte heller har det något med anknytningen att göra då Tim ändå är närmare året och vi har fått en fin anknytning sen dag 1. Och sova-hela-natten är tydligen barnmisshandel. Och om man gör en egensnickrad variant av sova hela natten, ja då får man inte kalla det för SHN. 

SHN-metoden: Fasta - och tillräckliga - sovtider, likaväl som fasta och tillräckliga måltider. En attityd av självklarhet hos de vuxna ("Ingen rädder för vargen här!"). Egen säng efter "smekmånaden"; eget rum efter senast fem månader. Nu knyts den trygga sömnen till barnet självt, inte till de vuxnas fysiska närvaro som en "räddning" undan vargen. Mycket skratt och glädje inför en kort och saklig läggning på mage (med larm för de minsta). Mörkt, så att inga synintryck stör (hörseln däremot kan små barn "stänga av",). Tyst, övertygande, rogivande "vagning", vaggning eller "buffning" av lämpligt slag – barnet ska tystna och slappna av i hela lilla kroppen inom två minuter. Först därefter kan den lilla våga somna och sova lugnt.
Tar man upp barnet och tröstar i stället för att envisas med finna ut den rätta, fungerande (betryggande) tekniken, räddar man barnet. Man bekräftar i handling dess värsta farhågor: "Vargen står precis här utanför, du svävar i livsfara, jag måste genast sätta dig i säkerhet!" Ett icke betryggande "svar", som barnet inte heller accepterar. Barnet vill befrias från sin överlevnadsångest, inte fjättras vid den . Natten bryts sedan av de vuxna, på fast (för barnet snart förutsägbar) tid, med klang och jubel - inte av obesvarade frågor (skrik) från barnet. Ty det ska vara lika roligt att vakna som det snart blir att lägga sig, somna, sova, somna om (själv) och sova gott, för livet.

Vi har inte kommit dit att vi kan gå ut ur rummet när han nästan sover, utan buffar honom till sömns och låter honom somna in, för då är han trygg. Han brukar inte bli lessen, däremot brukar han ställa sig upp och le och vilja leka, då lägger vi honom ner igen, stryker honom över ryggen och buffar vidare. Ramsa har vi skitit i och vaknar han på natten så förösker jag ge honom vatten nu och vagga sängen och se om han somnar om. Oftast så funkar det, gör det absolut inte det så tar jag upp honom och söver honom hos mig. Det är våran variant av SHN.

Jag anser ju att man måste prova sig fram om vad som passar ens barn och familj. Alla är vi ju olika. Nu de senaste dagarna har jag ändrat Tims dagsovning, till en kortis på förmiddagen runt 10-11 och ett längre pass när vi hämtar Max på dagis, från kl 14 tills när han själv vaknar, runt 16. Då somnade han utan problem kl 20. Förhoppningsvis blir det så ikväll med.

Veckans andra pass

Har jag rivit av på gymmet ikväll! Inga ursäkter. Trots tröttheten så kan jag inte skita i träningen. Jag har lovat mig själv.
15 min trappmaskin -160 kcal
Styrketräning biceps
25 min crosstrainer -300 kcal

Känns bra! Hann med lite stretch också. Vilket jag måste bli mycket bättre på. Jag har alltid varit vig, kunnat ta ena foten bakom nacken vig, men nu känner jag att jag blivit lite klumpig. Gillar't inte. Så bakläxa på stretchen. Kunde nästan gå ner i split förut, inte helt men nästan, kanske ska ha det som mål? Det är bra att vara vig, av flera anledningar. Just nu kommer jag dock bara på en, hehe..

God natt på er! Jag hoppas den här natten har mer sömn att bjuda på än föregående nätter..

Bjuder på en bild av min middag för ett par dagar sen. Fläskfilé med blomkålspuré spetsad med Philadelphia och hemmagjord bearnaise! Det var gott, mer än gott, skitgott!! Lchf är ju en sån jävla bra diet att den är svår att motstå!


Sömn

Vad är det undrar en trött småbarnsförälder.. Många uppvak inatt, svårsövd, första middagssovningen idag åt pipan, den andra är pågående så den kan jag ännu inte säga något om. Håller tummarna för en bättre kväll och natt. Vi behöver det. Så trött.


Vik hädan era nyårslöftestränare

Gör plats åt oss som faktiskt VILL träna och kommer stå och flåsa på gymmet om 5 veckor också. Igår när jag kom till gymmet så möttes jag av en helt galen syn. Skohyllorna i hallen till gymmet var verkligen proppade med skor, likaså golvet. ALLA skåpen i omklädningsrummet var upptagna, och det stod folk och väntade på att skåp skulle bli lediga. Jag sket i det och proppade ner jackan i min gymväska och gick sen ut för att mötas av en hel folksamling i motionsdelen. Alla motionsredskap var upptagna, till och med mina älskade trappmaskiner som annars typ ingen står och trampar på.. och det var kö. Kö till allt. Knep åt mig ett löpband och gick i 20 min, lyckades makalöst nog knipa en crosstrainer när jag var klar och stod i 20 minuter på den. Sen fick det räcka. Man står inte ut med allt folk. Snorungar i magtröjor, gympersonal som patrullerar och ser efter om nån stackare behöver hjälp med inställningar, folksamlingar som står och pratar om onödigheter. Nä fy fan. Jag längtar tills gymmet blivit lite glesare igen och alla nyårsmotionärer tröttnat.


Jobb jobb jobb

Satt och klurade på hur länge jag kan vara mammaledig med Tim.. till i maj fick jag det till, till i juli om jag kommer in på usk-distans utbilningens sista steg för då får jag ju studiestöd och behöver inte så mkt föräldrapenning..
Men jag hoppas ändå på jobb. Ett givande jobb, gärna lite administrativt och data aktigt, inom vården blir också bra. Guuuud jag har så mycket som jag vill. Vore skönt om någon av linorna som jag slängt ut nappar. Har nära och kära som hjälper mig i min jakt. Får jag ett jobb skjuter jag upp usk-utbildningen en tid och kirrar den på distans om ett tag. I have a plan. Nu ska man bara se till att allt går i lås liksom.
Trivs väldigt bra som "hemmafru" också, gör ett jävligt bra jobb som det om man frågar mig själv ;) 

Jajja. Har någon ett kul jobb till övers så hojta till! ;)

Ingen update

idag, i know, i know.
Haft full rulle. Tim vaknade 02 inatt och tyckte att det var en bra tid att ställa sig och låta och gnaga på spjälsängen.. var död imorse och tackar gudarna för att Erik jobbade hemifrån och satte på en film till Max så jag kunde sova medans lilla monstret tog igen sig efter nattens bravader.
Har sökt till min sista USK termin nu. 19 mars börjar jag om det vill sig, bara att hoppas!

VIKTRESA

Min viktresa de senaste åren har varit som en berg-och-dalbana.
Innan jag blev gravid med Max så var jag väl lite mullig. Har väl aldrig varit "smal". När Max hade fötts så mådde jag som de flesta som känner mig vet, väldigt, väldigt dåligt psykiskt. En orsak till att jag gick upp så jäkla mycket i vikt. 20 kilo för att vara exakt, och då hade jag en del graviditetskilon kvar PÅ det. En dag 2009 stod vågen på 100 kilo. Fy fan. 1,64 cm lång och 100 kilo. Inte en härlig känsla.
I Mars 2010 tog jag till sist tag i mig själv och började med Cambridgekuren, då vägde jag 92 kilo, hade lyckats blivit av med några ynkliga kilon på egen hand dessförinnan. 92 kilo fläsk, inte en en muskel så långt ögat kunde nå, ingen ork och ingen lust. Med Cambridgekuren gick jag ner till 75 kilo på bara några få månader. Sen blev jag gravid med Tim.
93 kilo stod vågen på dagen då Tim föddes. 5 veckor efter det stod vågen på 85 kilo och började peka uppåt igen och jag insåg ganska fort att "the good life" med allt "unnande" och moffande var över och nu skulle jag ta tag i mig själv. Köpte träningskort i maj 2011, har sen dess tränat mellan 4-6 ggr/vecka och käkat lågkalorikost fram till oktober. Då stod vågen på 76 kilo. Bestämde mig då för att börja med LCHF för att få en skjuts i rätt riktining. Och nu står vågen på 72 kilo, efter jul och nyår. Innan det stod den på 70,8 kilo(!) Under 70-strecket är mitt störta mål. Det ultimata målet. Snart är jag där. Min målvikt? Jag vet inte.. 58? 60? 65? Vi får se vart det landar. Muskler väger ju mer än fett, och jag ÄLSKAR min styrketräning!

Här bjussar jag på bilder på min viktresa. Jag har en del kvar. Men FAN vad jag är glad att jag inte ser ut som den sorgliga barbamamman från 2009!







Nu


Summa av veckans träning

Antal pass: 4, precis som utlovat.

Ska börja väga mig varje måndag också. Och fan, jag borde ju skriva ut vad jag väger i bloggen. Fattar inte varför jag inte gör't. Varför man ska "skämmas" för att man inte väger 49 kilo. Fan det SYNS ju att jag inte gör det. Tror det sitter i från skolan. Alla glåpord man fick utspydda efter sig.. "tjockis", "fetto", "bom, bom, bom", "fläsko".. Tjockis är det värsta ordet. Kan gå på stan än idag och tro att folk viskar tjockis bakom ryggen på mig, låter säkert jättekonstigt för någon som alltid varot normalbyggd, men är säker på att en och annan "tjockis" känner igen sig.

Recept på kokoschokladtårta med marängsmörkräm

Sockerkakan:
3 ägg
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Smör och ströbröd till formen som ska vara en vanlig springform.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, kokos och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 35-45 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Medans kakan är i ungen gör du marängsmörkrämen:

Marängsmörkräm:

2 äggvitor
1, 3/4 dl socker
saft från ½ citron
200 g smör
2-3 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker

Ta ut smöret i rumstemperatur (så att det blir mjukt och följsamt när du sedan ska vispa det).
Häll upp varmt vatten till cirka hälften eller 3/4 i en kastrull och sätt på spisen på medelhög-hög värme. Blanda äggvitorna, sockret och saften från citronen i en rostfri skål och vispa kraftigt över vattenbad. Marängen ska tjockna och bli hård - så hård att skålen ska kunna hållas upp och ner utan att marängen rör sig ur fläcken! (Detta moment brukar ta cirka 5-6 minuter).
Om man har en hushållstermometer ska temperaturen i marängen nå cirka 65 grader.
När detta moment är klart, ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa under hög hastighet tills marängen har kallnat. (Detta moment kan ta uppemot 8-10 minuter, så kör gärna i en hushållsassistent om du har en).
Tillsätt lite smör åt gången, då och då.
När marängmsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker.
Vill du att marängsmörkrämen ska smaka sötare, tillsätt mer florsocker.


Chokladfyllning nr 1:
150 gram mjukt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
100 gram smält mörk choklad (jag använde marabou mörk)
En nypa salt

Vispa smöret och florsockret slätt och fluffigt. Vispa i kakaon. Smält chokladen över vattenbad (eller i micron) och låt den svalna lite, den får inte vara för varm. Vispa sen ner den med smörsockersmeten. KLAR!

Chokladfyllning nr 2, Chokladgrädde:
2 dl grädde
1 msk kakao
2 msk socker
Blanda kakao och grädden och låt stå en liten stund. Blanda i socker och vispa.
Om grädden först vispas och kakaon rörs ner efteråt blir grädden grynig.

Nu kanske kakan är klar, ta isf ut den och låt den svalna. Skär den sen försiktigt så att det blir tre bottnar.
Chokladfyllning 1 på understa lagret efter som den är lite fastare, bre på ordentligt, chokladgrädden på det andra lagret, snåla inte.
Marängsmörkrämen spritsar du lite snitsigt ovanpå tårtan. Riv lite choklad¨på det så ser det ännu lyxigare ut.



Kalajs

Idag blev jag firad här hemma! Bakade en choklad och kokos sockerkaka som jag delade till tre bottnar. Mellan de understa bottnarna var det ett tjockt lager chokladfrosting med mörk choklad i, det andra lagret chokladgrädde, på tårtan var det marängsmörkräm, som är så sjukt jäkla gott! Vilken lust man har att baka ibland alltså! Receptet på sockerkakan hade jag fnulat ihop själv!:) även till chokladfrostingen. Jeflar vad gott!!


Wräääääääh!

God natt!


Kärlek

Älsklingar!


Biggest loser sverige

Vilken otrolig lyx dom får leva i. Käka bra mat, träna tills ögonen trillar ur skallen på dom och dessutom bli coachade av Olga Rönnberg som har en helt insane kropp, speciellt m tanke på att hon förr FEM barn, varav de två sista var tvillingar. Galet! Erik den elakingen satt och gapflabbade igår åt att dom såg ut som pingviner när de skulle springa de där 500 meterna till huset. Såg sjukt tungt ut, och jag anser ju att SÅ pass stora människor inte ska tvingas/behöva springa då det blir en alldeles för tung belastning på bl.a. knän och andra kroppsdelar. Jag kunde knappt springa när jag vägde 100 kilo...
Grymt bra program är det iaf. Och jag är avundsjuk på deltagarna som får leva, andas, tänka träning 24/7! Vilket privilegium.


Min födelsedag

Är ju över för nån dag sen. Varför tjatar jag då? Ville bara skriva här också att jag är så tacksam för alla gratulationer som jag fick. Syskonen, några av dem iaf, min lilla familj, mina närmsta vänner, svärföräldrarna, och en massa massa människor, vänner och bekanta på Facebook. Det värmer! Tack!!
I helgen kommer min mamma och svärisarna hit på lite tårta! Och den 28:e har jag nu bokat restaurang till för att fira mig ytterligare. Det blir Koh Pahnang på söder! Velat gå dit så länge och är nyfiken på deras "matsal" som ska vara väldigt thai-natur-autentisk med regnskog, vatten och broar! Tummen upp, hoppas de har goda drinkar oxå;)
Idag har vädret varit skit. Men Max har ju vart på dagis. Jag och mini var fullmunderade när vi hämtade storebror i ösregn och snålblåst!


Vet inte

riktigt vad jag ska skriva idag..

Bappa

"Bappa", "mammama". Det kan min lilla bebis säga. Om man frågar vart lampan är så söker han med blicken upp i taket och sträcker ut handen mot lampan. Ber man honom klappa händerna ler han ett stort leende med alla fyra tänder och klappar sina knubbiga händer mot varann. Han kan stå korta stunder utan stöd om han tror att man håller i honom. Klättrar som en liten apa, upp på leksaksgarage, kartonger, ja allt.
Vart tar tiden vägen?
Var nyss inne och checkade en blogg, Luizas blogg, och såg att hon varit på ultraljud idag, och väntar en liten flicka i sommar. Grattis!!! I samma stund som jag ser bilden och läser hennes text så känns det som om jag själv låg där med den kalla gelen på magen och såg Tim spralla runt i magen, gapa och svälja fostervatten.. Gnuggade sig i ögat gjorde han när vi såg honom tumla runt också. Bebisen börjar försvinna.. Vart försvinner tiden?! Kan man stoppa den? Och Max har man ju accepterat att det är en cool stor kille med egen vilja och tycke. Även om man saknar hans bebistid också, den försvann i ett nafs. Så mycket som hände och jag mådde så otroligt dåligt i början pga den otroligt jobbiga förlossningen som slutade med ett väldigt akut kejsarsnitt, min sjuka mamma, bortgången av min hund och blåsljudet på max hjärta(det växte igen tack och lov..) vilken jäkla start vi hade. Och vad jag värdesätter den fina kontakten vi fick efter ett tag. Jag fick verkligen kämpa.. Nu mera vill han inte längre ha pussar på munnen, man får pussa på kinden. Idag hade han gjort ett kort till en flicka på dagis.. Hon är fem år, hihi! Så fint!:) Åh mina små älskade skrotungar!!!:)


27

Grattis till mig som fyller 27 år idag!! Ingen åldersnoja alls.. nej då.. Så mycket jag vill hinna göra bara. Fan 27 år. Känns ju som om jag tog studenten förra året? Bah!

Magen

Börjar komma i fas efter två dagars snålkolhydratkost. Ikväll känns den prims och jag känner mig inte så uppsvälld längre. Body combatpasset gick bra. Men jag hade nog kunna kört 2 sånna pass utan att ta ut mig helt. Jag behöver hårdare träning. Det är iof bra med passen för att man blir smidig och får balans och kommer åt vissa muskler som inte används i monotona övningar eller motionsmaskiner. Tummen upp för det. Nu är det godnatt.
Ja just ja. Stolt är jag också, för idag sövde jag Tim i SIN säng, buffandes på rumpan, ca 15 min tog det. Sova hela natten här kommer vi!!:)


Kanindildo

Min älskling överraskade mig med ett paket såhär dagen innan min födelsedag. Jag tjatade mig till att få öppna det. Skitnyfiken på om det hade något med överraskningen den 28:e att göra. Jättegulligt paket var det, massa fina ord och ett löfte, som jag sparat. Älskar dig Erik. I det fina rosa paketet låg... En dildo. En med brrrrra vibrrrrationer deluxe;) hahaha. Så det hade inte så mycket med den 28:e att göra, men en väldigt bra present till en gammal kärring;)


Överdos

Efter min lilla matorgie som bestod av allt mellan himmel och jord, bullar, rostmackor, godis, ja you name it. Efter den vaknade jag dagen därpå med fruktansvärd magknip och ett envist illamående. Jag trodde att jag åkt på magsjuka först. Men när det inte kom nån kräka så fattade jag vad som hänt. Jag hade tagit en överdos av kolhydrater, IGEN. Vad faaaan Johanna! Lär dig din dumma lilla gris! Så igår blev en jäkligt lugn dag. Fick inte i mig massor av mat men det jag åt var definitivt low carb. Idag känns magen LITE bättre, men ännu inte helt återställd, så dagens mat består av mycket protein och bra grönsaker och lite bär och en gnutta yoghurt, naturell givetvis.´

Ikväll blir det mitt första body combat pass på evigheter, efteråt lite konditionsträning. Ska försöka hålla ett schema med 4 träningsdagar/vecka, jag går ju oftast fler ggr, men inte nu. 4 ska räcka.

Nepp! time flies. Dags att gå!

Slag i magen

Skrev ju för bara en stund sen. Om min matkoma. Och nu skriver jag igen. Såg nyss en bild på pappa. Idag, ca 1,5 år efter pappas borgång så kan jag se bilder utan att bli väldigt illa berörd. Ibland kan jag le när jag tänker på olika saker som pappa sagt förr och oftast när jag pratar om honom så blir jag inte ledsen och förstörd. Jag kan skratta åt många minnen jag har av pappa, skratta, le och minnas.
Men nu när jag såg den där bilden gick luften ur mig helt och magen knöt sig till en dubblelknut. Det blir så ibland. Den känslan som jag hade i början när pappa dött. Den där hemska olustkänslan av att allt var så jävla fel. Nervositeten som pirrade i kroppen och tårarna som aldrig var längre bort än några få ord eller en lång tystnad som tillät mig att tänka på det hemska som jag och mina syskon fått uppleva. Allt det där kommer ibland tillbaka. Det händer inte lika ofta som det gjorde i början. Absolut inte varje dag. Men när det händer så är känslan precis som den var just precis sommaren då pappa dog. Det känns som att färdas tillbaka i tiden och att det precis hänt. Alla minnen är fortfarande så färska.. När det händer så kan jag känna sjukhuslukten, lukten av pappa när jag ligger med huvudet mot hans arm, ljuden från pappas ansträngda andning, våran gråt ekandes mellan sjukhusväggarna, när läkarna kommer in och berättar att det inte ser bra ut och att våran pappa kommer dö inatt, jag kan känna hur hans hjärta slutar slå när jag han min hand på hans bröst. Allt blir stilla och pappa försvinner. Hans stora varma hand blir kall. Och en del av mig kommer aldrig bli densamma.
Ibland kommer allt tillbaka. Det kan vara av en liten händelse, när jag känner mig ensam eller som ikväll, en bild på pappa dyker upp och blåser upp min saknad till explosionsstorlek.. Då blir det för tydligt, att jag faktiskt aldrig kommer att få träffa honom igen. Hur mycket jag än vill och önskar så är det omöjligt, och ingen kan få det att hända.
Och hans nummer i min telefon går fortfarande inte att ta bort.. ibland saknar jag dig så det gör ont. Puss o Kram


Matkoma

Vad fan hände?! JO! Jag ska berätta för er vad som hände. Godis hände. Bullar hände. Rostmackor med ost och skinka hände. Herre min feta gud. Ligger och jäser i soffan. Mätt. Mer än mätt. Nej nu jävlar Johanna! Nu är det skärpning. Det här var sista dagen. Nu ska sista flebbet bort. Eller inte NU.. Men imorgon blir det hardcore..
Men just nu ska jag ligga och njuta av att vara kräkmätt och jäst av kolhydrater och massa onyttiga fetter, färgämnen och snuskiga sötningsmedel och e-ämnen;) för det kommer dröja tills det sker igen.


28:e

10 januari fyller jag år. 27 år. 3 år kvar till 30. 27 år och har så jäkla mycket som jag vill göra. Milslång lista. Nå mitt viktmål och deffa till mig OCH ta körkort står högt upp på listan.. Och skaffa ett jobb dårå.. 28:e ska min födelsedag firas, firar alltid den runt löning. Erik har planerat nåt under dagen för mig eller oss, vet inte vad, jag är nyfiken. Massage eller nåt kanske? Who knows? På kvällen är det födelsedagsmiddag på Koh Panang(hur det stavas?) eller Helenes Eeeeller Thaiboat. Ska boka bord imorrn tänkte jag. Efter käk så blir det utgång för dom som vill (jaaaag vill:) ska bli kul att få snoffsa upp sig, käka god mat och dricka gott!
27 år. Fan vad åren flyger iväg.. Ett fast jobb skulle sitta bra. Gärna ett jag trivs på med en skaplig lön. Man borde ju ha ett fast jobb när man är 27. Men icke. Jag har två fantastiska ungar istället. Det har jag åstadkommit, och en fin man. En fin familj helt enkelt. Fan inte illa det heller.
2012 blir ett bra år. Det ska hända saker. Jobb, körkort, färdigbantad och nöjd.
Bring it on 2012.. Bring it on.


Blev simhallen idag

Hela familjen. Max flög i som den lilla badtok han är. Ett krokodilhopp minsann. Tim klängde fast vid min hals och var livrädd första kvarten. Sen lättade det lite. Han badade i lekdelen men såg till att vi höll ett stadigt tag hela tiden. I duschen blev det apungeläge igen och han satt fastklistrad mot mitt bröst. Så att schamponera sig kunde jag glömma. Ajja! Det var mysigt iaf. Jag och alla mina grabbar!


Arbetsintervju

Var på intervju igår. Hyffsat uppsnoffsad men ändå väldigt neutral mejk för att heta Johanna.
Det kändes inget bra när jag gick ifrån intervjun. Jag hade kunnat säga så mkt mer, gjort så mycket bättre ifrån mig. Men det gjorde jag inte. De var tre stycken som intervjuade mig. Blä vad illa det gick.


RSS 2.0