Borde uppdatera oftare

Men just nu är vi inne på den absolut sista semesterdagen! Den avslutas med att Erik och Max är i simhallen och badar, jag och mini är hemma och fixar och donar. Sen är det bodypump för mig och ikväll en promenad eller så hela familjen! Även om jag kommer sakna Erik när han börjar jobba igen ska det bli skönt för oss båda med rutiner igen tror jag. Så är det bara att vänta till Max dagisstart nästa vecka. Och snart måste vi införskaffa oss höst och vinderkläder till barnen. VILKA är ett mysterium... En Didriksson overall till Max och en Pop eller Molo till Tim... Ojoj, vilket i-landsproblem..
Vad ska ERA kids ha i vinter?? :) (vet att jag har en del morsor som läser min blogg :)


KRAM!




Puré

Tim har börjat äta pureér. Idag blev det en hel burk morotspuré till lunch. Det är enda målet jag helt bytt ut än sålänge.
Ibland får han lite havregröt till kvällen. Fruktpuréerna tycker han smakar surt och äckligt, han ryser och skyndar sig att spotta ut när han får det i munnen. Morotspuré och majspuré däremot suger han i sig och det spills inte alls lika mycket längre. Rullis börjar bli stor! Om 5 dagar blir han 5 månader och då är det dags för vaccination!
Min älskade lilla unge! Och Max är så jäkla rolig. Han är min lilla Björn Gustafsson. Han kommer bli komiker det lovar jag, han har sån humor! I slutet av augusti börjar han på sitt nya dagis, som ligger närmre än vad hans gamla gjorde. På det nya dagiset finns det barn här på gården som går på. Max tycker det ska bli jättekul och frågade om han skulle till sitt nya dagis imorse. Han var så glad och sa att han ska få träffa nya barn och fröknar. Det finns en kille på hans gamla dagis, vi kan kalla honom Kalle. Max tycker verkligen inte om honom, för han brukar knuffas och vara ganska elak mot honom. Han brukar försäkra sig om att Kalle inte också ska börja på hans nya dagis.. och jag förstår honom ;)





Falsk ischias

Tror jag har det. Satans jäkla ont i höger skinka ner mot låret när jag gör vissa rörelser. Typ GÅR(!) Vet inte riktigt hur jag ska bli kvitt det onda, men man ska ju röra på sig, så igår var jag på bodypump, eftersom det är stillastående viktträning så gick det väldigt bra, dock haltade jag dit och därifrån, måste sett väldigt sunt ut.. eller inte.
Jag har iaf ökat mina vikter i bodypumpen avsevärt, numera är skivstången lassad med 15 kilo när det är benövningar, lite skillnad mot de 5 kilo som jag började med för några månader sen.
Det går framåt.. sakta sakta. På gymmet har jag också ökat i vikt, benpressen kan jag lassa på 95-100 kg på utan några större problem. I bröst har jag dubblat vikten och armhävningar från knäna kirrar jag utan att blinka. Situps och magövningar klarar jag bra fler än 100 stycken, i början var det skittugt! plankan är inga problem heller att stå i en längre stund! Men den här ischiasen... den dår fan försvinna... har nån några tips? Tror jag fick ont för att jag hade mina platta ballerinaskor på mig samt att jag ev. sprungit knasigt på löpbandet.. :-/


Tallriksmodellen

En del frågar mig vilken "metod" jag kör.. för att gå ner i vikt alltså. Jag kör ingen "metod", metod betyder för mig att det inte är något permanent utan en nödlösning för att nå ett snabbt resultat, ungefär som jag gjorde när jag använde mig av Cambridge. Inget fel med det och jag kanske tillochmed kommer att köra en snabbkur sen igen.
Men just nu, om man måste kalla min kost någonting så är det väl LCD/Tallriksmodellen+lite extra protein (LCD=Low Calorie Diet), och tallriksmodellen vet ju de flesta hur den ser ut och det extra proteinet käkar jag för att bygga upp mina muskler.

Det är vad jag äter. Varför jag äter som jag gör är för att det är hälsosamt och för att min kropp behöver all näring som den kan få genom balanserad kost. Om man ska orka träna så som jag gör så är det ett måste enligt mig. Jag äter och tränar inte bara för ett kortsiktigt mål, även om jag ibland önskar att det gick fortare, jag tänker långsiktigt. Min kropp ska bli stark, tränad och tonad, den ska hålla hela mitt liv.

Min mat en vanlig dag kan se ut såhär:
Frukost: Havregrynsgröt med lågkalorisylt
Mellanmål: Frukt
Lunch: En nutrilett + frukt / viktväktarsoppa med en klick creme fraiche
Mellanmål: En wasa husman med ägg och kaviar
Middag: Ugnsstekt lax/kyckling med potatis och avokadokräm och sallad

Det brukar landa på ca 1400 kalorier/dag


En vanlig träningsvecka för mig kan se ut på följande sätt:
Måndag - 30 minuter kondition +20 min styrketräning
Tisdag - Box-pass
Onsdag - 20 minuter löpning, 20 min crosstrainer, 10 min trappmaskin
Torsdag - Powerwalk
Fredag - Styrketräning
Lördag och söndag - Bodypump ena dagen och vila andra

Varje dag så gör jag någon typ av aktivitet, mer eller mindre jobbig, vilodagarna kan det hända att jag bara går ut och går en skön promenad eller kör en PW, ibland slinker det in ett konditionspass på gymmet också.. Jag tycker om att träna(!)





Lite sommarlov och bröllopsdag!

Jag har haft lite sommarlov. Som ni som följer bloggen kanske har märkt. Erik har semester, i 1,5 vecka till och dagarna går fort förbi. Det blir lite bad, träning, lek ute i parker, långa promenader och massa tid tillsammans. Kvällarna har vi mys. Max gillar att vi har fredagsmys varje dag, måndagsmys, tisdagsmys osv.. Har har blivit lite bortskämd kan man säga, men så börjar ju allvaret snart, nytt dagis väntar med nya fröknar och nya kompisar. Håller på att planerar Tims dop, den 3:e september blir det, ett ensamdop har jag bokat, men samma präst som begravde min pappa och vigde mig och Erik. Det känns bra. Jag tycker om honom! Och den 25:e september blir min stora fina pojke 3 år(!) TRE hela år sen den där dagen då han tog god tid på sig att komma ut, totalvägrade kan man ju säga, och till sist fick komma ut genom min lucka i magen, min första luckbebis ;)

Det kommer kanske vara lite snålt med bloggande drygt en vecka till, sen är jag back in business! Eller vem vet, kanske bloggar jag redan imorrn igen? ;)

Vi har iaf firat våran första bröllopsdag, det blev en heldag på stan med shopping, gooood mat, djurgårdspromenad till våran bänk som är våran egna lilla minnesplats, där det verkligen blev vi för en sisådär 11 år sen. Dagen toppades med en hotellnatt i juniorsvit på Elite hotel marina tower, samma hotell som vi bodde på ett år tidigare när vi gift oss!

Hoppas att ni alla har en underbar sommar hittills. Njut av det sista av den! KRAM!




RSS 2.0