Tims rum

Kudde till myshörnan sydd idag! Hafsade ihop den på nån timme, inte helt jämn men mysig och hemmagjord, valde tygerna som jag har haft mycket över av och lappade ihop! Jag är nöjd, nån kudde att ha i hörnan sen är den klar! Resten av tims rum börjar också ta form. Lite krafs som ska upp på väggarna bara. Tims rum går i blått och lite grönt, liiite inslag av gult kanske kommer också:)


Pysslig

Idag har jag känt mig sådär pysslig och kreativ! Fixat ihop bröllopspresenter och sytt en drös med mössor, snart är det ju vår!! Borde verkligen ta mig i kragen och beställa nya tyger! Men vill sy upp dom jag har lite mer först, inte ofta jag hinner sitta och sy nu för tiden!:)


Jobbat!

Jobbade mitt allra första pass idag! Mitt första pass i vårdyrket och mitt första pass sen innan graviditeten med Tim! Det gick superbra! Var en lugn kväll som slutade med ett mindre blodbad. Riktigt spännande att få använda det man lärt sig!


L'oreal

Kam tipsa om att de här härligheterna var det 50% på hos en salong i Nacka forum! 600 spänn för båda, det är nästan gratis! Åk och köp och unna ditt hår det bästa! ;)


Jag

Lillsmurfen är snorig, febrig och hostig. Det kan man inte tro. Idag kommer Sara hit och passar båda trollen, jag jobbar min allra första dag och Erik är på jobbjippo!


Bye bye LCHF

Ja ni läste rätt, skiter i det här nu. Jag får gå hungrig. Vill inte ge upp mina beasåser men fan, nu får jag testa det, för jag vill gå ner mina sista kilon och nu har jag stått still ALLDELES för länge, inte OK! Men tack LCHF för den här tiden, och tack för min viktminskning på 5 kilo. Nu ska jag mot nya mål. 10 kilo till tänkte jag klippa, sen finns det inte så mycket mer fläsk kvar (tror jag)..
 
Jag rivstartar med en vecka med lågkalorikost, lite kolhydrater med extra protein och fettsnålt. Det kommer bli hell on earth här hemma för jag kommer att vara hungrig. Eller vänta, rättelse: Jag ÄR hungrig.


Jag vill inteee

Spyyyyyyy!!! Jag KAN inte bli magsjuk! Lilla, stora, randiga, jäkla fläbbmage nu tar du dig samman och behåller varenda liten brödsmula som jag petat i dig idag!!


Jag vet att ni vill

Jag vet hur jättegärna ni vill kunna kommentera mera här på bloggfan. Och nu kommer ni kunna kommentera ALLA inlägg som skrivs fr.o.m. NU! För äntligen har blogg.se tagit sig i kragen och gjort en app som fungerar. Fänx!
Färsk bild på mig just nu bjussar jag på, sitter och väntar på att hamburgaren jag nyss åt ska spruta ur min mun alternativt att min mage ska må bättre. Magsjuk eller ej, det är kvällens fråga..


Drink?

Såg en liten drink på en blogg, och den ska jag helt klart testa. Verkar hur gott som helst!

Syrlig rabarberdröm
1 msk vodka
1 msk koncentrerad rabarbersaft
Fyll upp med schweppes russian
Lägg i en skiva lime och ev is



Mår illa

Finns inte nånting som jag inte käkat idag. Herregud. En riktig heldag med lite shopping, två härliga ungar och min bästa väns sällskap. Väldigt bra dag. Men jag är så trött, och magen gör ont!


Vårkänslor


Cajunris med kyckling bbqsås

Riktigt gott recept faktiskt! Smakar som om det kommer direkt från ett mysigt familjekök i louisiana. Yummy!

Cajunris
1 urkärnad spansk peppar
1 paprika (jag hade grön)
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk spiskummin
4 dl ris
1 tärning kycklingbuljong
Lite cajenpeppar
En skvätt tomatpuré
En skvätt tabasco
Och en massa kärlek

Hacka alla grönsaker fint, stek ihop dom med olja. I med ris, vatten, buljongtärning och de andra smaksättarna, koka upp som vanligt ris. Är och njut!


Fettisdag!

Semmeldagen innebar semla för grabbarna bus.. och godis till mamma.. och lite semla.. och lite billys pan pizza.. och kanske nånting mera gotti. Har sån PMS att jag skulle kunna äta upp en hel godisaffär, men fönster och allt. Borde be Erik binda fast mig nånstans långt ifrån köket. Så sugen.
Va? Var det någon som sa GLASS? Ah jag koooommeeeer!


Jag börjar bli gammal

Konstaterade det när jag såg på big brother igår kväll med Erik.
Den där "bloggerskan", om man nu kan kalla henne det, men skitsamma, heter hon Hanna? Skit samma där också egentligen. Men när jag ser hur alla i big brotherhuset riktigt stör sig på den här fula och billiga flickan i leoparddressen som kommer med provokation efter provokation, så inser jag att JAG inte blir provocerad. Jag bryr mig inte. Visst jag tycker att hon ser billig ut och har en väldigt vidrig personlighet, men hon lyckas liksom inte uppröra mig.
För ett par år sen så hade jag gått igång på henne som en hund går igång på en kutande hare. Jag hade gläfst, skällt och morrat, tuggat fradga och velat sätta tänderna i henne, en person som henne hade drivit mig till vansinne. Men icke.. inte nu.
Fan vad jag känner mig gammal!




BB

Big brotherstart. Klart man kollar. Ni vet att ni vill kolla också. Gööööört ba göööööööööört!!


Mello

Som vanligt har vi kollat på Mello i kväll. Det är nog ett av Max favoritprogram just nu. På bussarna sitter det ju reklam om Mello, här i veckan när han såg en sån buss åka förbi så sa han "titta mamma, det är musiken, den kommer på lördag". Blir man kär eller?!
I vanlig ordning så klädde han ut sig ikväll, full älv-vingar, en cool t-shirt och inga byxor eller kallingar, snorren ska hänga fritt när han dansar runt!


Några av skåpen

Här är bilder på några av skåpen som jag satt och fixade med igår. Saknas lite snask som jag ska inhandla på Mio och Chilli nästa vecka;)
Tyvärr går det inte att kommentera vissa av mina inlägg i bloggen, detta är ett sådant eftersom det är ett mobilinlägg. Jättetrist!


Lite dålig update jag vet

Har vart mycket att göra, mina skåp är färdiginredda och jag ska lägga ut bilder på slutresultatet senare.
Läste nyss att jag blivit beviljad studiebidrag från CSN för min sista termin som jag pluggar till USKA, start 19/3, nu ska bara komvux ge mig besked om jag kommit in, Huddinge komvux har redan gått med på att betala kalset till sthlms stads komvux. Och jobb har jag ju fått också. Jag och Erik måste verkligen sätta oss ner och planera och kolla när/om jag behöver ta studielån för någon månad, jag tror det blir så.. en månad iaf. Sjukt spänd över mitt nya jobb och även psjukhuspraktiken som börjar i mitten av april och håller på till mitten av maj! Det ska bli så kul, och jag hoppas verkligen att jag får en bra handledare!


Inredning

Nu jäklar är det inredning på hög nivå hörni!! Skåp och hyllor här kommer jag!:) har vart hemma hos min kära mamma idag, därifrån har jag kapat dom jättefina gamla böckerna som jag ska använda! Hon hade typ 30 böcker som hon ville bli av med, jag hjälpte till med några;)




Föräldrar som inte sockernojar, är vi ett utdöende släkte?!

Ja, jag bara undrar? Jag tycker man ser och hör överallt om föräldrar som inte vill ge sina barn något innehållandes socker, det bakas sockerfritt "gott gott", man ska göra sin egen barnmat, må satan ta den som köper burkmat eller fruktpureer på burk för det är det massor av socker och e-ämnen i, det hyschas och pyschas. Man ska skämmas mycket idag som förälder, skämmas om man inte gör som de där solsidanmorsorna som går hela jävla vägen med allt.
Och fan den som ger sina barn en ruta mjölkchoklad eller en kaka en helt vanlig vardag. Då måste man genast komma med en ursäkt efter, en ursäkt i stil med "ja men det är ju alla hjärtans dag, annars så har vi sockerförbud i veckorna" eller "jo men lilla Laban hade ju namnsdag idag, och då kan man få lite sött, annars är det lördagar som gäller!". Och sen ska man skämmas lite, skämmas för att man gett sitt barn någonting innehållandes en gnutta socker. Sen väntar man snällt på att de som sett en begå detta sockerbrott ska nicka medhållande och ge sin tillåtelse.. att det är OK (men fan bara den här gången) att DU gett DITT barn något med socker i. Hör ni hur sjukt det låter?
What's the deal föräldrarna?

Nu menar jag inte att ni ska trycka i era barn en 100-grams Marabou om dagen, för det gör givetvis inte jag heller. Men vart tog det sunda förnuftet vägen?

Och den här meningen "Olle ska inte få smaka godis/kakor/bullar förrän han är gammal nog att be om det själv". Den meningen spyr jag lika mycket på som jag gör när det börjar pratas genusperspektiv. Oj förlåt, måste avrunda här, fick upp lite spya i munnen.

Anyway, är det bara jag som inte är någon sockerhitler..? Jag känner att vi få som är kvar är utrotningshotade, näst intill utrotade.. tråkigt tycker jag. Can anybody heaaar meee? :)


Särskrivning

Hörni, satan i gatan vilken särskrivning jag fick till där. Jag som är allergisk mot sånna. Inte skriver man väl "super vacker"? Nä, SUPERVACKER är ETT adjektiv, sitter det inte ihop så blir det ju istället en helt annan innebörd. Super i sig kan ju vara något man gör, ett verb med andra ord.. Nämen jag ska inte uttråka er med svenskalektion. Men jag tycker att folk är jävligt duktiga på att särskriva idag och stava fel.. OCH skriva "de" och "dem" fel, dvs inte veta vart man ska skriva vad. Skriv då DOM istället snälla folket! Sätta punkt är många också usla på, och väldigt många försöker använda sig av fina ord men gör bara bort sig. Men för mig är särskrivningarna allra jobbigast. Räcker med att jag på morgonen går in på Facebook så kommer dom haglandes, en efter en.. Vad bitter jag låter. Det är jag inte, jag är trött och lite deppig. Deppig för att tiden flyger iväg.
God natt på er.


Bröllop

Idag var jag på bröllop i Huddinge kyrka och bevittnade när Emma och Jimmy blev man och fru. Jättevackert bröllop, Emmas klänning som hon gått och pratat om satt verkligen som en smäck och hon var super vacker i den! Inte varje dag man får gå på bröllop. Jag har varit på fler begravningar än bröllop faktiskt..


Och ..

Ikväll ska jag tamejfaan träna!!! Ska bli SÅ skönt!


Soooool

Magsjukan golvade hela familjen utom mig. Den stackars mamman som fick torka kräkor, tvätta och bli nerspydd. Igår var vi till läkaren med Tim, vi misstänkte öroninflammation. Vi hade rätt. Medicin i 10 dagar till lillskrot. Igår när vi kommit hem från jourmottagningen nere i centrum totaldäckade jag, sov 3-4 timmar i streck. Sovit ganska bra inatt med. Och idag blev det storstädning och tvättstugan! Har hittat lite inredningsinspiration i en blogg! Hoohooo vad fint det kommer bli hemma sen.. Nu är jag lite inne på att måla om lite och tapetsera oxå:-D ojoj!


Nervvrak

Nyss lugnat mina nerver med det knarket min kropp svarar allra bäst på - MAT. Tacogratäng med crème fraîche och mild tacosås till. Två stora portioner. För det är jag värd. Max mår bra, Tim har haft skrikfest och matvägrar. Jag tror han har öroninflammation, nu sover han och har fått supp.. Får se om vi måste åka in till akuten ikväll med honom. Stackars rullebulle. Skönt dock att det finns gulliga människor som ställer upp och skjutsar oss om vi behöver, Erik är ju magsjuk så han kan inte.. Ajja, leka med Max lite dårå innan Mello..


Kräksjuka

Båda grabbarna blev kräksjuka igår. Tvättberget växte och växte kan jag säga. Tim låg och sov nästan hela dagen, Max kräktes bara en gång på kvällen. Nu får vi se hur den här dagen blir. Spännande?


Magsjuka

Tim är magsjuk. Ligger utslagen hos mig i soffan. Jag och Max kollar på film. Blir en väldigt lugn dag. Hoppas att vi andra klarar oss.. Antagligen gör vi inte det:-/ jag som såg fram emot en träningshelg

 


Bio-oil

Igår började jag att smörja in min randiga jell-o mage med Bio-Oil, och idag är varenda bristning borta och magen ser ut som den gjorde 2004, den blev till och med lite lätt solbränd. Jag är så otroligt nöjd, det är ett mirakel!
Nej men jag bara skojar, självklart ser magen ut precis som den gjorde igår, som ett fult, vitt dragspel.. ett sladdrigt dragspel, ojämt, ostämt.. Men man kan väl få drömma lite?!
Tillbaka till det viktiga, jag började iaf med oljan igår, och tog även bild igår, nej jag lägger inte ut bild än, men om ett par veckor blir det före och efterbilder, om det blir nån skillnad dvs. Skulle bli sjukt förvånad om det funkade! Spänningen är olidlig och alla håller andan, eller hur?;)


Stalkad av en creepy dagispappa..

Stalkad. Jag?
Jag skrev ju att jag skulle skriva om en konstig upplevelse jag haft. Det lät ju jävligt överdrivet nu märker jag såhär en stund senare. Dramaqueen.. haha!
Iallafall så går jag ju alltid och lämnar Max på dagis kl 9, samtidigt som jag lämnar honom så är det en pappa som lämnar sitt ena barn. Han parkerar alltid precis vid dagisgrinden. La märke till för nån vecka sen att han alltid stirrar när jag kommer gående, alltså inte bara tittar utan sitter kvar i bilen och STIRRAR. Fine, det kan man väl få göra kan jag känna.. ehm..
Så i tisdags när jag gick ner till gymmet efter jag lämnat Max så ser jag hur hans bil sakta glider förbi medans han har huvudet vridet och stirrar, när han åkt förbi så ser jag att han kollar bakåt..
Igår gick jag ju direkt hem efter dagislämningen, hem=andra hållet än gymmet. Och vem kommer åkandes och kör runt och vänder i rondellen vid ICA och åker ner tillbaka och har blicken fäst på mig? Jo den där pappan från dagis! Jag tittar verkligen inte tillbaka och jag har inte ens hälsat på människan. Det kan ju liksom inte vara sammanträffanden..? Eller? tänkte att han kanske åkt åt fel håll igår, men hallå? Creepy guy.
Och inte fan är han SNYGG heller. Skulle hellre bli stalkad av Brad Pitt, Jesse Metcalfe, Clive Owen, han snyggingen i Glee.. eller lite vem som helst.. den här snubben skulle man ju inte ligga med om han så var den sista snoppbärande personen i världen.. Kanske bara fått för mig, förföljelsemani? haha! Man kan ju hoppas på det?


Jamen visst är det så!

Det spelas Westlife idag igen här i Huddinge. Tim gungar i takt till musiken. Ojoj, nu luktar det bajs, igen. Nej jag har inte bajjat ner mig, men en liten snoris har. Ska skriva en lite konstig upplevelse jag haft två dagar den här veckan lite senare! Nu är det blöjbyte och en grym lunch som väntar. Ja jag vet, "blöjbyte" och "lunch" i samma mening, är man förälder så är inget längre äckligt eller heligt heller för den delen.


Önskar bort dig till sommarn

Putet, dallret, fläbbet. Jag ska börja fokusera lite på min mage nu inför sommarn. I dagsläget är den degig, lös och putar. Den ser lite preggo ut, fortfarande. 10,5 månader senare. Men nu ska centimetrarna ryka!


Närhet

Har en närhetstörstande liten kille här hemma. Andra dagen som han är dålig. Feber på kvällarna, hostig och jättesnorig, får kväljningar av mat. Yoghurt och välling är det enda som går i våran rullis. Igår kväll somnade han på mig och har legat i våran säng och snörvlat. Vi är nog lite trötta både han och jag idag. Snart sovdags!


24 cm

Sen jag började träna i början av maj 2011 har 24 cm försvunnit från min mage! Och mer ska bort!


Westlife

Har Westlifemarathon här hemma. Vilka minnen. Vänner, Erik och jag, minnen från innan vi träffades, ensamma vrål (försök till sång) från ett flickrum i Hägersten på fjärde våningen. Jag älskar fortfarande Westlife, älskar att lyssna på deras kärlekballader, och när jag gör det så är jag 15 år igen, har mina Savannbyxor på mig och ett för litet urringat linne och snobben-bh under, alldeles för blont hår och dåligt smink. Och självklart sjunger Shane alla kärleksord till just mig, som han alltid gjort ;) idag drömmer jag mig bort till år 2000. Året då det hände så mycket. Året då "Sweethearts 16" och "Erik 16" träffades på ZTV-chatten och blev kära och sa att dom alltid skulle vara tillsammans medans alla andra trodde att det var en sommarfling! Aaah, minnen!


Startkit

Igår fick jag en väska och handduk när jag körde mitt första pass som satsmedlem! Vattenflarrorna var slut, så det får jag snart. Självklart valde jag rosa väska o handduk!;)


SATS

Snart ner och snyggträna lite på SATS efter att ha lyckats få slippa medlemsavgiften på 850KR och endast behövde betala 250 för att jag kände mig missnöjd med servicen jag fick när jag ringde ner till SATS imorse här i Huddinge. När jag fick prata med RÄTT person på kundservice så kan jag säga att jag blev mer än nöjd. Nino som jobbar på SATS kundservice är grym!

Pappa!!!!!!!

Idag saknas du mig lite extra mer än vanligt. Du saknas alltid, men vissa dagar känns det mer i hjärtat än andra. Har haft flera sånna dagar på senaste tiden. Dagar då jag tänkt extra på dig. Tyvärr så ser tankarna nästan alltid likadana ut.
Jag kommer oftast att tänka på något kul minne. Något som du någon gång sagt till mig eller skojat om, ord och fraser som du brukade muttra, ditt skratt när du såg något roligt på TV:n. Då känns allt som vanligt och det känns som om du bara finns ett telefonsamtal bort. Men direkt efter så kommer jag ju att tänka på graven, din grav, och då går tankarna direkt till sjukhuset och bilden av när du ligger i den vita sjukhusrocken och sträcker ut din stora hand mot Max och säger "hej Maxen" etsar sig fast, sen kommer ett bildspel som spelas upp i 180 km i timmen, läkarna, den snabba andningen, sjukhuslukten, när jag slumrar till mot ditt bröst, allas gråt och förvivlan, ditt sista andetag, våran sista kram, kramen som jag gav till dig när jag sa hej då och att jag hoppas vi någongång får träffas igen.

Idag var jag och Tessi vid din grav. Vi tände ljus och åkte därifrån. Jag mår inte så bra när jag varit vid din grav. För du saknas mig och jag blir lessen och vill bara gråta och ha dig tillbaka. Pappa. Fan också! Du skulle se Max nu. Har är stor och pratar fortfarande en hel del om dig. Han ville ge dig en smurf på din grav idag, att jag skulle ta med mig den. Men jag sa att vi kan sätta blommor på din grav nästa gång vi kommer dit tillsammans istället. Och Tim, han är lik mig. Han har dina och mina ögonbryn, fast ljusa. Och vårat temperament. Ett riktigt "yrväder" som du skulle sagt.
Tänk om jag fick prata med dig en sista gång! Puss o Kram

Bloggdesign

Innan jag skriver nåt annat så vill jag passa på att hojjta till om Emmas blogg. Hennes bloggdesign satt jag och pillade ihop idag med direktiv från fröken själv, fröken som på alla hjärtans dag blir FRU:)

Chekka in EMMAS BLOGG!




Mello

Är sångaren i DBA lite hot? Gillade deras låt.. Blev förvånad själv när jag tyckte den var bra.. Erik och Max stod och dansade och skuttade i varsin klänning, Tim satt och gungade i takt till musiken och klappade händerna och jag satt på ena divanen och lyssnade och slängde mig ner på golvet för en svängom då och då. Dansfest här hemma och alla var med!
Loreens låt var väldigt bra. Men vad hände med hennes outfit och vad var det för konstigt scenframträdande? Vart hade hon gömt sina bröst? Var det meningen att alla marie serneholts dansares underkläder skulle synas så tydligt under de svarta kådisdräkterna? Kunde de inte haft diskreta små trosor på sin ist för grannypanties? Eller gått troslösa, det sista alternativet hade vart snyggast men säkerligen hade en och annan mummelbyxa gjort entré på scen.. The moniker är inte ens värd att nämnas, Sean banan kan köra sin grej, Torsten såg lika nypundad ut som vanligt, dom tre stränginstrumenttjejerna var rena sömnpillerna och Afrodite var.. Afrodite.. Samma lika som alltid..
Vem var den tredje programledaren som också var den roligaste av de alla tre? Finns det bh:ar i Sarah dawn finers storlek? Erik skulle vilja ha sitt huvud däremellan. I know it, helt okej. Lets face it, jag är bara avis, eftersom mina förr stora och fylliga F-kupor sinat ihop till små skinnsäckar som man kan skrynkla ner i en väldigt liten D-kupa(från H&M tillochmed!!!!)
Babbel om ingenting. Jag är trött!! Lång dag idag. Tack för sällskapet Bella <3 nästa gång tar vi 70%ig mintchoklad och unnar oss de extra kolhydraterna, för det är vi värda!

Godnatt bloggeeeeeen!

Bjussar på en bild på Max gosedjur, hon heter Märta numera..


Härligt väder

Så härligt med sol!


Fredag

Oh ja! Fredagsmat. Utskuren biff, självklart blodig och till det vitlöksbearnaise, hemmagjord of course. Yummie!


Bristningar

Jag vet inte hur era magar ser ut.. men min är inte det finaste jag sett. Den är mjuk, degig, hängig, lös och har bristningar. Den är ganska så totalförstörd efter graviditeterna.
Jag tror ju inte på oljor och mirakelkrämer, inte heller laserbehandlingar för att få bort bristningar. MEN det går ju reklam på TV om den här Bio-Oil. Den har vunnit en massa awards och jag har läst jättemycket bra om den i bloggar och forum. Den sägs reducera ärr, märken OCH bristningar.
Och då tänker jag, att OM det nu är så att den skulle hjälpa mig att göra min mage en gnutta finare, DÅ är den helt klart värd drygt 100 kronor. Det sägs att man ska kunna se skillnad efter bara 2 veckor. Så jag klickade hem den igår och väntar spänt på att den ska komma med posten!
Jag ska ta bild på magen innan jag börjar, och en efter drygt 2 veckor, och en efter 2 månader typ. Ska försöka få ut en bild på min degmage sen så ni kan se OM det nu blir någon skillnad. Kanske kan man slippa skämmas i bikini i sommar? ;)


Jag är hungrig

Så jag bakade mig ett LCHF bröd innehållande ägg (som allt annat lchf-bak), fuberhusk, smör, salt, vatten, krossade linfrön och lite solrosfrön. Det gick ner. Max fick en kväljning när han smakade en tugga. Haha. Han är lite känslig när det kommer till smaker och konsistenser. Han höll på att spy när jag hade gjort mannagrynsgröt till frukosten här om veckan.
Just nu ligger rullebulle och sover, och jag borde göra något vettigt.
Fastnade här.. framför barninredning. Det är en djungel, vad ska man köpa? Beställde en vit sänghimmel igår iaf, som ska hänga ovanför myshörnan. Ska pinpa till den med lite snygga vimplar och annat krafs!
Billig som tusan var den, 99:- på Bonprix.se.

Pulkaåkning

Idag har vi slappat hela förmiddagen. Sen bar det ut i pulkabacken, och nu hinner jag inte skriva mer för Tim sitter fast under våran säng, igen.. haha

Rullis

Rullis river hela huset..


LCHF-bak: Kladdkaka

Gjorde efter Zytomierskas recept, men valde att söta till det och modifiera lite efter min smak. Har gjort misstaget en gång och följde ett recept helt utan socker/sötning, big no-no så det gör jag inte om.

LCHF-Kladdkaka
3 ägg
1 dl sukrin
100 gram smör (inte margarin utan smöööör, fy skäms er snuskon som bakar med margarin, uäck)
100 gram mörk choklad 72% kakao eller mer
en skvätt vaniljessens, har man inte det kan man ta lite vaniljpulver
en msk kakao
en nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen och sukriner fluffigt.
Smält chokladen och smöret i micron/vattenbad. Häll i vaniljessens,salt och kakao i chokladen. I med den och smöret i äggmeten. Rör i med en slev eller slickepott så inte fluffigheten försvinner.
Smörj formen med smör och ist för ströbröd tar du kokosflingor!

Grädda i ugnen i 6-8 minuter beroende på hur kletig du vill ha kakan. Ställ den sen svalt, servera med lättvispad grädde.


Kolhydrater/hel kaka blir ca 37 gram. Då är självklart inte sukrinet medräknat eftersom det inte räknas till vanilga kolisar för att det inte tas upp av kroppen.
  


LCHF-recept: Broccoli och purjolöksgratäng

Gjorde en jättegod gratäng igår. Broccoli och purjolök.

2 broccolibuketter
1/2 purjolök
en klick smör
2 dl grädde
100 g philadelphia
1 dl creme fraiche
2 ägg
3 dl riven ost (jag hade parmesan och vanlig hushållsost)
vitpeppar och salt

Dela broccolin till massa småbuketter, Strimla purjolöken. Ner med det i en ugnsfast form.
Smält en klick smör i en kastrull, i med grädde, fraichen och philadelphian, vispa runt. Ta bort det från plattan, i med riven ost och vispa i äggen (det får inte koka när du häller ner äggen för då får du äggröra så låt det svalna av innan) Smaka av med salt och peppar, häll sen i det i formen över broccolin och purjon. Riv lite ost på och kör in i ugnen i ca 40 minuter på 200 grader. KLART!


Jag käkade med kassler till. Supergott!



 


Vissa saker ångrar även jag

Det är inte ofta jag ångrar något. Jag tycker inte att man ska leva sitt liv och gå runt och ångra en massa saker. Gör det mesta som händer och sker, saker man gör, det leder en till nya stigar i livet och gör en rikare och ger erfarenhet. Men jag har en sak, eller rättare sagt två saker som jag i dagsläget känner att jag kanske inte borde ha gjort.. Den första är min tasstatuering på vänster höftben.. 19 år och korkad.. En bristning har jag fått rakt igenom ena trampdynan också.. Den andra är mina två tribals över rumpan. En över varje skinka.. Mallorca 2005. Jag skulle absolut inte åka hem utan en tatuering.. Jag är glad att jag slipper se den varje dag kan jag säga..


RSS 2.0