Halllu!

Midsommar imorgon!
Snart är mammaledigheten slut för min del, kommer sakna att vara hemma! Fortfarande så fingerar det inte att blogga från mobilen. Därav att det inte kommer så mkt inlägg från mig. Så fort den funkar igen så ska jag skriva oftare, promise! :)

Still not

Appen funkar ännu inte på min mobil! Vet inte vad som är knasigt :-S

Skitapp

Blogg.se appen funkar inte på min mobil. Därav inläggstorkan. Vi har barnvakt ikväll/inatt dessutom! Svull, övningskörning, film och ben and jerrys. Weheeeeej!

Vaccination

Idag vaccinerades Tim. Lillbulle var jätteduktig, grät såklart men en kort stund och sen var han redo att dra vidare. Vikten gnälldes det om som vanligt. Han hade bara gått upp 60 gram... Dom med sina jäkla kurvor! Remiss skickad till barnläkarmottganingen. Suck. Matolja intravenöst nästa?!
Jajja, jag är inte orolig, han är en vild liten kille som ser väldigt hälsosam ut, käkar bra osv. Men men, får se vad barnläkarmottganingen tycker.


GYN

Idag var man en tripp hos gynekologen. Jäkligt spännande. Blir alltid lika kallsvettig när det är en manlig sådan. Dock var detta en ganska gammal man och han hade jobbat som gyn i över 20 år. But still.
Anledningen till att jag var där var min jäkla mensvärk och småblödningar som jag haft sen Tim föddes. Och nu är han ju 1 år och 3 månader..
Han tog cellprov och gjorde ultraljud. På ultraljudet av livmodern syntes ett ärr, ett vitt streck. Vilket ju är helt normalt efter 2 kejsarsnitt. Sen såg han även en vad han kallade en marmorering, ett fält som inte såg helt "slätt" ut på skärmen. Det kunde vara lite endometrios eller myom, antagligen efter kejsarsnitten. Vilken kan vara orsaken till min mensvärk och småblödningar.
Vad gör man då åt detta? Jo trycker i sig hormoner i form av minipiller, p-piller eller dylikt. Vilket jag avböjde vänligt men bestämt. Min kropp och knopp behöver verkligen inte MER hormoner. De rubbar alla mina sinnen. Fy vilket helvete jag hade i unga år när jag åt sånt. Humörsvängningar, gråtattacker, sköra slemhinnor som ledde till ett icke existerande sexliv eller att jag inte ens kunde sitta utan att det gjorde ont. Och jag fattade inte varför jag råkade ut för allt det här. Tills jag en dag slutade med pillrerna, och nån vecka senare så var jag äntligen mig själv igen, i knopp och kropp. Så njä.. Inte riktigt värt det.
Nu vet jag iaf att det ser bra ut och varför jag kanske har det som jag har det. Fick blödningsreducerande medicin på recept iaf. Den kanske jag hämtar ut ;)

Springskor

I förrgår besökte vi XL sport på heron city. Bra butik med bra utbud på allt, utom sportbhar. Den enda jag kan ha och som funkar mot tuttskumpet är Stay in place. Köpte en shaker, rosa såklart, med 2 små fack, en burk med proteinsmoothie och ett par Asics dojjer. Dom har bra öppningserbjudanden, skorna haffade jag för 700:- ist för 1800:- riktigt kap. Idag sprang jag in dom på löpbandet på gymmet! 23 min joggning och 7 min PW. Svetten rann!


"hur många har DU legat med?!"

Det är en het fråga som kommer upp titt som tätt. I forum, när man ska ut och festa och förkrökar, när man bekantar sig med nytt folk, i skvallerblaskor och enkätundersökningar. Ja men lite då och då. Som om det säger något om ens person..? Jag tror ju att antalet ligg inte säger så mycket om en människa. Ptja, en som är 20 år och legat med över 100 pers får man väl anta är en person som tycker om sex med olika personer? Mer än så kan man ju inte säga? Jag vette fan. Själv chockar jag alltid folk med mitt "låga" antal ligg. Jag ser kanske inte ut som en såndär "mono-människa".. (hur nu en sån ser ut?) Men det är jag, väldigt mycket. Hittar man sitt livs kärlek, bästa vän och själsfrände vid 15 års ålder, då kastar man inte bort honom för någonting ytligt och antagligen ganska uselt, ett billigt 5 i 3 ragg eller dylikt. Har dock märkt en skillnad i folks bemötande till "min siffra" genom åren. När jag var yngre så ville "kompisar" och andra "få upp ögonen" på en och envisas med att man faktiskt "borde ligga runt lite", "bli lite erfaren", "testa något nytt", "hur kan jag veta att han är rätt om jag bara haft honom?". Ja allt möjligt dumt fick jag höra, och ja, ibland blev man kanske lite osäker, började tänka när man låg ensam i sin lilla vita 90-säng i flickrummet.. Hade dom rätt? Borde jag ligga med en massa killar som jag egentligen inte vill ligga med? Bara för att? Sen analyserade man vidare, och jag kom alltid fram till samma svar: Nej. Jag vill inte. Varför ska jag då? Jag följde mitt hjärta, min vilja och magkänsla. Det gör jag fortfarande. Idag kan folk tycka att det är lite coolt, vissa tycker säkert att det är skitmuppigt och tror att man är nån rigid jäkla nunna (som jag inte är kan jag försäkra;), vissa blir nog förvånade och lite chockade, andra kanske blir lite sotis, vissa bryr sig nog inte alls. Och varför skulle folk? Bry sig alltså? För det spelar ju ingen som helst roll. Jag är ju samma jäkla Johanna ändå, med eller utan en ryggsäck proppad med en massa one nights stands och kortlivade romanser.


2 år av saknad

Det är sjukt vad tiden flyger iväg. Den 11 juni är det 2 år sedan pappa fick stroken, den 14 juni är det 2 år sedan han somnade in. Vissa minnen är suddiga, andra klara som om det nyss hänt. Jag kommer alltid att sakna att ha en pappa, min pappa. Han försvann för tidigt. Max pratade om honom igår; morfar är i himlen, och han är min pappa och hans morfar!
Vissa dagar är det jobbigt att tänka på det, vissa dagar tvingar jag mig själv, vissa dagar vill jag sitta och tänka på pappa. Hur han var, vad han brukade säga, tänka på hur han såg ut när han gick, se framför mig när han sitter vid sitt köksbord, äter macka och dricker te som han kokat i sin tekastrull med påsar i, stänga ögonen och minnas hans röst, minnas hur han luktade, hans skratt.. Det finns ingenting som jag inte vill komma ihåg, till och med när han var arg på mig och när vi bråkade, jag vill aldrig glömma något.
Har så många fina minnen som jag vill "spara", ett av de finaste är när han ligger i sin säng med Max då tre månader bredvid sig, och tittar, leker med hans fötter och bara ler..
Puss och kram pappa. Vi saknar dig, du kommer alltid fattas våran i familj. I helgen ska vi åka till din grav.


Älskar er!

Min fina familj. Mina grabbar!
Haft en väldigt bra dag i Eskilstuna på parken zoo. Max skrattade så han nästan tappade andan i karusellen vi åkte tillsammans, och jag och min syster skrattade med söta Maxen vi med, så tårarna rann, har aldrig hört honom skratta sådär förut!:) vädret var perfekt, syster, hennes sambo och våran mamma var också med, det vanns mjukisdjur och godis, vi såg på alla fina djuren och fikade, tog massa fina foton.. En kanondag helt enkelt.

Åter igen, vilken familj man har!! Dom får mig att kämpa vidare när det är svårt, får mig att driva på saker för att vi ska få det ännu bättre, ger mig kraft o energi och lyser upp min vardag. Jag har så mycket som jag vill just nu, men också en del måsten som hänger på mina axlar. Jag har mycket att åstadkomma på kort tid och jag har ställt riktigt höga krav på mig själv. Men jag vill vill vill, och då S K A det fanimej bli så också!!!


Träning

Grymt pass idag! Svetten stänkte på gymmet. Härligt! Däremot så behöver jag verkligen en ny favvogymtröja, min luktar inge vidare längre. Känns som om svetten krupit in i tyget och inte försvinner i tvätten, och vem vill gå runt och lukta lök på gymmet liksom? Inte jag! Idag har jag pluggat teori, japp, körkortet skymtar långt borta i horisonten. Jag hoppas. Första provet som jag gjorde ikväll fick jag 45 på, andra 48, och det utan att ha pluggat. Så nu jäklar!
Imorrn bär det av till Eskilstunaparken (tror vi), om vi inte spontanåker nån annan stans. Vi får se. Måste sova, ut och gå imorrn bitti(!!) :)
Bjuder på lite egobilder från gymmet idag. :)


Mumma, nyttigt kvällsgotti

På kvällen kan hungern slå till. Och då kan man passa på att dra i sig något nyttigt och proteinrikt. Det här tycker jag är sååå gott, och mättande dessutom!
-Fettfri kvarg
-Hallon och blåbär
-En skvätt fun light wild berries (kan uteslutas om man inte vill få i sig sötningsmedel..)

Bara att röra ihop och sleva i sig!


Empanadas

Eller piroger. Köttfärsfyllning med blandade chillisar och lite parmesan. Spiskummin, vitlök, paprika, gul lök, chilipulver, ajvar, salt, kryddpeppar, cajenpeppar, oregano, timjan. Massa gott i. Det blir piroger på Johannes vis. De blev jättegoda. Gjorde ca 15-18 stycken. Max gjorde en egen som han slukade när den var klar. Den mest entusiastiska lilla kompanjonen som man kan ha i köket. Knycker deg fortare än fortast gör han också!:)


Woulda coulda shoulda..?

Igår fick jag ett jobb. Ett vikariat som sträcker sig från 2:a juli och sommaren ut, antagligen förlängning till årsskiftet. 100% på gastrokirurgisk vårdavdelning på KS i Solna.. Givetvis tackade jag ja. Trots att jag går ner i lön och att det är en bit att åka. Men man vet aldrig vad som trillar in för jobb till hösten. Jag vill ju gärna ha en tillsvidaretjänst, en fast tjänst. En trygghet som jag ännu inte haft i mitt 27-åriga liv. I slutet av sommaren blir det till att sikta in sig på körkort. Nu jävlar. Sen har jag ungefär en miljon andra funderingar nu för tiden också. Tankarna får inte riktigt plats i huvudet.. Ojojoj!


RSS 2.0