Long time no see

Jamen det var väl ett tag sen. ÄLLÄH?
Missed me? Klart att ni har! Eller huuuvr? Erkänn nu..
Nej men nu på riktigt. Lite update:
Tims dopinbjudan är klar! Snodde från en babyshower som hade en väldigt fin inbjudan, ska skicka in på tryckeri och sen göra dom lite personliga när jag fått hem dom. Skulle sätta mig och designa en jättetjustig dopinbjudan men jag känner att tiden inte riktigt räcker till ibland, så jag prioriterade och det hamnade ganska långt ner på listan, dock så får jag ju en personlig touch på dom sen.
Mer då? Midsommar firades med goda grannar, med god mat, smarriga drinkar och alla underbara små ungar! Jättemysigt!
Jag har även gjort ett hemsidejobb, hemsidan finner du HÄR!
Nu kan man fråga sig vad jag gör uppe och bökar? Jag vet inte! God natt!

Paraplyvagnen

Erik fick åka och hämta hem paraplyvagnen efter jobbet igår på Baby Experten på Kungsholmen!
Det blev en Chicco liteway, den är supersmidig och lättkörd! Gillas massor! Blev en svart. Tråkigt men snyggt och praktiskt!

Loppis.... not my cup of tea!

Alltså... FOLKET VAR ÄÄÄÄR NI? Antingen är det så att ingen i hela Huddinge äger ett paraply och har galonisar till sina ungar ELLER så hade hela Huddinge emigrerat till någon annan del av stan. En annan möjlighet är ju att varenda huddingebo har dött i någonslags pestsmitta.. jag vet inte, men inte FAN var de på våran loppis iaf!
Bakluckeloppis i Täby nästa för att bli av med skiten! Vill någon köpa bebiskläder så hojta till!

Fina ungar!

I förrgår blev Tim tre månader. Och Max är ju 2 år och 9 månader nu den 25:e. Vart tar tiden vägen??? Min lilla Max har blivit så stor och ger svar på tal och trotsar. "Det är bättre att göra såhär" säger Max och torkar sin snoriga lilla näsa i tröjärmen.. det har pappa sagt, det är bättre att torka av snoret på armen än att slicka i sig det när man är UTE, det där med att man bara ska göra det om man är ute och INTE har något papper tillgängligt har Max missat helt.. bad honom gå och snyta sig idag och snoret hamnade på collegetröjans arm.. mums..
Och lillkorven fick sin första vaccination i förrgår. Tre månader sen jag låg på BB och höll en liten guldklimp på 3350 gram.  TRE månader och det känns som nyss... kejsarsnittet känns inte alls numera och situps har jag börjat kunna göra, och magövningar som stärker den djupa magmuskulaturen så som "plankan". Snittet har varit smärtfritt länge nu.. Och lilla Tim, han är på god väg att rulla runt nu igen och är stark i nacken och tittar nyfiket överallt. Han skrattar om man kittlar honom på magen och han ler det största tandlösa leende man kan tänka sig när man ligger brevis honom och pratar. Han vill gärna få hjälp att sitta och stå upp så han får se. Han vill vara med hela tiden.

Älskade små ungar!


 







Träning och Timbuktu

Skulle vilja träna, men jag hade ingen ork ikväll, två vilodagar i rad blev det, imorgon är det Bodypump kl 9:30 som hägrar! Ska bli najs!
Imorrn ska jag även jinna med att baka brownies som ska säljas till kaffe på loppisen!

Har ni hört Timbuktus låt "Resten av ditt liv"? Det har jag. ÄLSKAR den, texten är fantastisk. Har du inte hört den så klicka här nedan och lyssna, le och njut av hatet som genomsyrar hela låten och hur brutalt ärlig den är.

Resten av ditt liv
Har tänkt på dig länge, verkligen tänkt
Hur jag skall få dig att förstå hur det känns
Hur jag skall närma mig detta, våga berätta
Släppa, få hjärtat å lätta
Rädd att jag kanske hade läst dig fel
Kan jag säga nu med säkerhet
Att min första instinkt var korrekt
Nu vill jag uttrycka det i klartext
Du är helt klart unik och speciell
Universum är vigt åt dig själv
Djupaste platsen mörkaste delen
Av min själ vill jag berätta det här

Jag hoppas, jag drömmer att marken du går på, går sönder
Vad som än händer.

Jag hoppas att ditt vin blir till vatten
Blixtar prickar dig

Hälsa till satan
Vi hörs

Jag hoppas att olika olyckor händer
Du vet vad jag känner
Jag vet att du hör

Jag hoppas
Du får leva med dig resten av ditt liv

Att du lever med det i all evig tid

Jag hooka’ dig en plats att bo när det var svårt
Gav dig min axel när du var full av gråt
Låna dig pengar att klara dina knipor
Hamnar du i helvetet skicka mig ett vykort
Min kamera försvann, du skyllde på min föredetta vän
Som du dessutom knulla i min säng
Vill hellre genomleva nittionio jävla vintrar
Att rulla naken över krossat glas, äta fimpar
Än att nånsin igen känna dina vibbar
Du ljög fan bättre än delfinerna simmar
Huvudperson i mina sämsta minnen
Om du var sist på jorden i elfte timmen

Så..hoppas jag, ( hoppas jag)
Så..hoppas jag, ( hoppas jag)
Så..hoppas jag, ( hoppas jag)
Så..hoppas jag, ( hoppas jag)

Jag hoppas att ditt vin blir till vatten
Blixtar prickar dig

Hälsa till satan vi hörs

Jag hoppas att olika olyckor händer
Du vet vad jag känner
Jag vet att du hör

Jag hoppas du,
Du får leva med dig,
Du får leva med dig,
Du får leva med dig,
..resten av ditt liv

Du får leva med dig..

Du spela mina nerver ut tills dom brast
En cancer i röven vart jag än satt
Denna här belöningen blir ditt tack
Hoppas att din utförsåkning går snabbt
Att dom skriver idiot i ditt pass
Att du i ditt nästa liv blir en mask
Fan vad jag behövde få detta här sagt
Blir två ton lättare än vad jag vart

Jag hoppas, jag drömmer att marken du går på, går sönder
Vad som än händer.

Jag hoppas, jag drömmer att marken du går på, går sönder
Vad som än händer.

Jag hoppas att ditt vin blir till vatten
Blixtar prickar dig

Hälsa till satan vi hörs

Jag hoppas att olika olyckor händer
Du vet vad jag känner
Jag vet att du hör

Jag hoppas du,
Aldrig någonsin igen kan komma ihåg en pin-kod, asså aldrig, även när du får en ny.
Och må din klocka alltid gå tjugo minuter för sakta så att du alltid kommer för sent
Och må köttätande myror äta upp dina ögolock så att du alltid är trött
Och även när du är pigg så ser du väldigt väldigt väldigt trött ut..
Och må dina hårddiskar förevigt alltid krasha



LOPPISEN

.. närmar sig med stormsteg!


Ett helt år av saknad

Idag, ungefär nästan precis vid det här klockslaget är det exakt ett år sen pappa lämnade oss.
Jag hade haft turen att ha honom som min pappa i 25 år, 5 månader och 4 dagar. Jag hade önskat att jag fick ha honom kvar för alltid. Men så funkar ju inte livet. Som jag skrev för några dagar sen på facebook så läker tiden inga sår och saknaden försvinner inte. Saknaden är fruktansvärd. Vissa dagar känns det outhärdligt, att man kan vilja träffa någon så otroligt mycket också GÅR det inte, man kan inte, det är omöjligt, hur gärna man än vill.
Ikväll ska vi åka till pappas grav. Det känns trist, att åka till en grav. Jag har ännu inte "vant" mig vid att åka dit och känner mig lite illa till mods när jag är där. Svårt att slappna av. Vill hellre sitta hemma hos pappa i soffan.
Jag tänker ofta på när jag och Max sov över hos pappa, Max var ca 3 månader, lika gammal som Tim är nu, och vi sov över hos pappa för att Erik låg hemma och var magsjuk. Pappa låg och läste Expressen i sängen, jag la Max bredvid honom och satte mig i fotändan. Pappa slutade läsa och låg och pillade med Max tår och händer. Han log och såg så lycklig ut. Jag sa nåt i stil med : "han har jämt så svettiga fötter.." Pappa bara log och svarade "Det ska va så" och gullade vidare med Max. På kvällen satt han framåtlutad i sin fåtölj när Max låg framför på en filt på golvet. Pappa satt framlutad och log åt sitt lilla sprattlande barnbarn. Jag vill tillbaka till just den stunden. Krama om pappa och berätta hur mycket han betyder för mig, för oss alla, hur mycket jag älskar honom. Det sista jag kommer ihåg att pappa sa på sjukhuset var "Hej Maxen" och han lyfte lite på armen för att försöka nå honom.
Jag vill åka tillbaka i tiden så att jag kan hjälpa honom till läkaren fortare med hans öga, då hade de kanske kunnat hitta felet i hans hjärna snabbare och kunnat förhindra stroken. Tänk om han fått tid på den där skallröntgen tidigare.. hade det kunnat gå att rädda hans liv då..
Fan vad du fattas oss pappa! Jag älskar dig så otroligt mycket, saknar dig så att bröstet värker och tänker på dig så ofta! Vill inte glömma ett endaste dugg. Det vi drömmer är det vi önskar oss när vi är vakna.. eller hur? Jag hoppas du har det bra, vart du än är, att benen är starka och friska, att synen är skarp och att det finns en båt så du kan åka ut och lägga nät, fiska och njuta av vattnet. Jag hoppas också att det finns tidningar som du kan läsa, expressen och Kronblom. Jag har din favorittröja här hemma, den gråa pikétröjan med rött och vitt streck på, din favorit. Jag hoppas att vi ses en dag. Jag vill berätta för dig att du blivit morfar igen, till en pojke, han heter Tim Johan Erik, efter dig pappa. Han liknar mig litegrann när jag var bebis. Max pratar ofta om dig. Han vet att du är borta. Han kände igen sig när vi var utanför ditt hus här om veckan. "morfar" sa han då. Han brukar säga att han älskar dig. Erik saknar också dig. Vi alla saknar dig. Det är tomt utan dig. Jag har kvar ditt mobilnummer i min telefon, hemnumret också. Det är orättvist att du inte finns här hos oss, du hade så mycket att leva för, och det visste du. Älskade pappa! Puss och Kram pappa!!!!!!
1941-11-15  --  2010-06-14

Topset!

Jävla tjat om vagnar i den här bloggen!
JA JAG VET! Och jag älskar't! Köpte ett nytt topset i lördags på barnbutiken, det blev i klartblått som är min absoluta favorit. Vagnen är SÅ fin!!
Syskonvagnen  blev såld i fredags, våran Phil and Teds hammerhead, till och med utan nåt prut, vi fick 6500 för den så jag är väldigt nöjd! Hoppas att paret som köpte den blir lika nöjda också, men det tror jag. Var lite snäll och tvättade upp hela vagnen, hjulen, smörjde in alla fyra hjulen med siliconspray också. Den såg helt sprillans ut (vilket den iof nästan var)
Det enda vi behöver nu är en paraplysulky som vi kan ha till Max när vi tar kvällspromenader och är ute på vift och han inte orkar gå, typ om vi ska shoppa. Så slipper vi låna grannens paraplyvagn;) Vi borde egentligen gjort så från början, köpt en bugaboo cam och en paraplyvagn, hade sparat oss någon krona och sparat lite tid.. men men, gjort är gjort och vi är nöjda ändå.
Paraplyvagnen ska vara liten, lätt och smidig och bli liten ihopfällt, lättkörd också såklart. Eftersom bugaboo Bee känns lite för dyrt så tänkte jag satsa på en Chicco LiteWay, den har fått bäst i test 2 år i rad PLUS att det bästa med den är att det INTE har dubbla framhjul utan två enkla, ME LIKE!
Antingen så beställer jag en eller så försöker jag hitta en på blocket, får se vilket! :)

Tvätta munnen med tvål!!!

Idag fick jag en försmak hur det kommer se ut i framtiden om jag inte börjar tänka på vad jag säger i närheten av Max. Jag har blivit så mycket bättre på att vårda mitt språk, och det som flög ur min sons mun idag är ett av de absolut värsta orden jag vet eftersom det var just det ordet som brukade viskas i korridorerna när jag gick förbi de "coola" (läs töntiga mobbarna) killarna i skolan. Vilket ord är det då? Nu skulle man ju kunna tro att jag kommer att skriva "fitta", "slyna", "luder", "hora" eller något annat könsord. Men de kom inte förrän i högstadiet och de orden betydde ingenting jämfört med det här ordet, nämligen: TJOOOOOCKIIIIS!!!
Hemskt! Vi står på gården och det kommer en tjej/kvinna gåendes ungefär 10 meter ifrån oss, Max säger tydligt: "Här kommer en tjockis" som ingenting.. SOM TUR VAR så hörde hon inte vad han sa. Då hade jag skämts ihjäl. Och JA, hon såg ut som barbapappa och var tjock, så han ljög ju inte direkt.. men ja. Ni hajjar.. EJ OKEJ! Min fina Max som personalen på dagis säger är så empatiskt..




Många som läste mitt förra inlägg med clownperuken(!)

Kul, tänker jag då. Väldigt kul. Kanske till och med folk som vill diskutera, nej tack säger jag då. Det här är ett fint sätt att avreagera sig på, så slipper min omgivning höra en massa ältande. Tack och god natt liksom!

Jag är trött... sjukligt trött. Var på bodypump tidigare ikväll. BASTU! Och imorgon blir syskonvagnen förhoppningsvis hämtad.. en paraplysulky kanske vore nåt att ha ihopfälld nånstans för kvällspromenaderna.
Imorgon ska jag och grabbarna till IKEA och handla mörka gardiner och vajer med tillbehör så vi kan smacka upp skiten, det här går inte längre, Max behöver mörkläggning i sitt rum och vi behöver göra allt för att få det mer anti-sol här hemma.  




"Är han inte lite rödhårig?"

Jag bara undrar varför folk frågar det? Det är ju inte en kotte som frågar "Är han inte lite blond?" eller "Är han inte lite svarthårg?" eller "Har han inte lite bruna pigment i håret?"
Folk som man knappt känner ställer alltså dessa frågor med en något negativ och trevande ton. Vad vill dessa människor att jag ska svara? Vad förväntar de sig för reaktion? Är det ett försök till att provocera? Vill de försöka få mig lessen eller ta bort lyckan jag känner inför min bebis? Är de avundsjuka att de själva inte har en söt liten bebis?
Jag blir lika förundrad varje gång jag får frågan.. "eeeh, ja, nja, jag vet inte, det skiftar i rött kanske, jag vet inte..?"

VAD spelar det för roll? Jag bara undrar? FYI så är ju väldigt många barn lödlätta när de är nyfödda, och hårfärgen är verklgen något om förändras till en hel rad olika färger under barnens uppväxt, men som sagt, vad spelar det för roll? Jag förstår inte. Här har man fått en frisk och stark bebis, som man är helt förälskad i. Man njuter av det lilla livet nästan varje vaken sekund. Man går och kollar om han andas när han ligger och sover, tittar på honom när han drar på smilbanden i sömnen, ligger nöjd med det lilla knyttet på bröstet och bara känner kärlek. Man följer utveckligen och blir fylld med kärlek av de tandlösa leendena som man får! Och så har folk mage att börja kritisera min lilla gosebolls hårfärg? Nej det går jag inte med på. Jag ska inhandla en mini-clownperuk till honom så slipper folk sitta och analysera hans hår, som det för övrigt finns massor av och varenda hårstrå är alldeles perfekt och jag skulle inte vilja ha det på något annat vis alls! Jag ska lägga alla på minnet som har ställt den här otroligt korkade frågan och när de sitter med en bebis som är deras egen i famnen så ska jag fråga "Men... är han/hon inte lite vanskapt?" Eller "Är han inte lite ful..?" och se sådär korkat frågande ut på ett fejkat sätt..
"Är han inte lite rödhårig?"










Onsdag.

Har nyss kommit hem efter att ha lämnat Max på dagis och sen tagit en rask 30 minuters promenad. Slängt i mig två knäckemackor med kaviar och ett ägg, så ser mina frukostar oftast ut!

1.0 st Ägg 73 kcal Ändra Ägg Ta bort Ägg från listan
1.0 msk Kalles Kaviar, Original (Abba) 42 kcal Ändra Kalles Kaviar, Original (Abba) Ta bort Kalles Kaviar, Original (Abba) från listan
2.0 st Husman (Wasa) 92 kcal Ändra Husman (Wasa) Ta bort Husman (Wasa) från listan

207 kcal

Igår var jag på gymmet, 25 minuter crosstrainer och 20 minuter styrketräning. Jag börjar bli starkare i armarna och det är en så skön känsla, igår tränade jag biceps med 8-kiloshantlarna, när jag började träna för drygt 1 månad sen så använde jag 5-kiloshantlarna! Ska iväg och köra Zumba någon dag, när jag har samlat mod till sig, känns som om man måste kunna röra sig som Shakira för att gå, kanske bara något som jag fått för mig. FTR så kan jag icke dansa alls som Shakira, även om jag efter ett par mojitos försöker.
VIKTEN går det sådär med, tränar ju
Också lite tjat om vagnen: Vagnen rullar på fint under promenaden och stötdämpningen i framhjulen helt fantastisk! Den är så fin!!!! De rosa topseten ligger på tradera ju, och auktionen går ut ikväll runt halv 11, hoppas de täcker kostnaden för ett nytt, men det tror jag nog! Klarblått är så fint!
Och våran syskonvagn ligger ute på blocket för försäljning då Tim tycker den är sisådär att ligga i och Max inte är så sugen på att åka vagn alls.. :)

LOPPIS!!!

Jag och svägerskan anordnar loppis på Stationsvägen 35 i Stuvsta.
Kommer säljas ganska mycket barnkläder och sånt! Jag kommer sälja en gåbil, babykläder, lite barnkläder, rollerblades, dam och herrplagg, skor, helt nya skridskor, accessoarer, vissa märkessaker bla Dolce & Gabbana, Tiger och Replay. Kom och fynda vettja, man har ju ändå inget skoj för sig på söndagsförmiddagar ;)

 


Tjoflöjt!

Idag känns det ju som om man lever i Tanzania. My GOD vad varmt vi har i våran lägenhet! Känns som en jäkla sauna. Skulle man ligga i våran loggia en dag så skulle man utan tvekan att stendö av värmeslag, det blir lätt en 45 grader där inne när solen ligger på.
Men jag ska inte klaga, värmen är HÄRLIG.. Innan Tim föddes så hade jag en bild av hur jag låg och solade och mös här på gården nu på försommaren.. men alltså.. bebis+sol=inge bra kombo.. alls. Får sol på mig när jag är ute och går typ, annars inte så mycket..

Också blev vi med bugga

IGEN! Till min stora lycka. En helt felfri, lättkörd bugaboo cameleon! Im so in love!
Hon som sålde den hade pedantskött den som hon sa och den är inte använd på tre år(!!) Nackdelen var väl att tillbehören var i rosa, eller topseten iaf. Men dom ligger på tradera nu och budgivningen är i full gång, ska köpa ett klarblått topset eller ett paul frank, får se vilket!
Med till vagnen fick jag:
-Vagnen med sitt och liggdel i grått
-Topset i rosa canvas, helt nytt
-Topset i rosa fleece
-Rosa sommarsuflett i fleece
-Servicekit
-Vinterdäck
-Grå bugabooåkpåse i nyskick
-Grått bugaboo parasol
-Regnskydd och Instruktionsböcker
-Extra bygel till sitt/liggdel
Snacka om att jag är så jävla nöjd!
Här är en bild på pärlan innan jag köper nytt topset, det rosa är sjukt snyggt alltså! :)

Minigolf

Efter gårdagen brännskador åker nu jeansskjortan på dagen till ära, och det är ju för satans varmt!
Vi ska till Hägersten och spela minigolf och njuta av livet. Dagens träningspass blev ett 30 minuter styrketräningspass, bröst och rygg. Sen har jag hittat en vagn också ;) TJOHOO! :D

RSS 2.0