2011

Ett viktigt år på många sätt. Stundtals har det varit tungt och jobbigt. Stundtals helt fantastiskt. 2011 var året få vi fick välkomna våran andra vackra som till världens genom vad jag upplevde det som den bästa förlossningen som går att ha - mitt planerade kejsarsnitt. Vilken otrolig upplevelse och jag var med HELA tiden och upplevde varenda sekund som positiv!
2011 var också året då pappa varit död i ett år och han skulle fyllt 70. Det var/är stundtals tungt. Du fattas mig pappa. Och det kommer du alltid att göra. Jag önskar ofta att jag kunde få höra din röst..
2011 var året då en betydelsefull försoning ägde rum och jag är otroligt tacksam för den här personen och att hon finns i mitt liv, du vet vem du är.. Rökan;)
2011 var året då jag var mammaledig största delen. Tack min härliga familj för det här året. Jag älskar er!


Ego?

Nyårsmejkupen och jag i bilfan idag! Övningskörde en runda på vägen hem gjorde jag också! Läskigt värre, men det gick;)


Gott nytt


Sug

Ja jag suger verkligen på att blogga periodvis. Det är så mycket som händer i livet och ibland räcker man inte alltid till. En arbetsintervju ska jag på den 4/1, drömjobbsintervju. Jag hoppas! Även om det innebär att min mammaledighet blir kortare än väntat. Bring it, jag är redo!:) julen är över, och det är skönt! Shoppat loss på rean i stan och skhlm! Behöver en uppdatering av garderoben big time! Idag blev det ett par jeans plus en tröja och lite smått och gott. Det är så lätt att köpa kläder nu för tiden. Mycket som sitter bra:) nä! Slutnattsuddat! Här är en purfärsk bild på mig, uppkrupen i soffan. Tjolahopp!


Barnvakt

Vi har inte så jätteofta barnvakt.. Vet inte varför, det har blivit så.
Men idag hände nåt! Min mamma ringde och frågade om hon inte kunde passa Max medans vi handlade inför julmiddagen. Det värmde mitt hjärta. Jag blev så glad. Och Max tyckte det var jättekul hos mormor. När vi kom och hämtade honom så satt dom och sjöng under täcket i soffan. Härlig syn! Max ska få spendera mer tid med mormor nu när han är en sån stor pojke och lyssnar och lyder, helt klart! Det tycker jag är jättekul!:)


Hårfärg

Äntligen är rusky-utväxten ett minne blott. Idag var frisörsyrran här och slingade och klippte mig och klippte Erik och Max!
Har inte vant mig vid att vara så ljus bara, och silverschampoonering behövs! Känns konstigt att titta sig i spegeln! Tror det var 6 månader sen eller nåt som jag inte hade utväxt. Blir en helt annan look. Hoppas jag vänjer mig!:)


Bak

Kunde inte hålla mig från att baka lite julgodis idag. Det är ju så roligt!! Bakade chokladfudge med jordnötter ovanpå. Och för att fira att jag äntligen gått ner 0,5 kilo, så har jag ätit lite. Så man ligger väl på plus imorrn igen. Men jäklar vad gott det var!!!!:)


Säger godnatt

Nä nu säger jag gonatt! Hungrig som få är jag just nu. Skulle vilja ha.. Äh, vad vill jag INTE ha? McDonalds... Mmmm.. Matsex.. Choklad.. Mackor.. Yep. Jag är en gris. Prima skinka, yupp yupp! Grisen har iaf vart på gymmet (idag igen vad hände med vilodagen??) idag blev det bara 15 min crosstrainer och 30 min styrketräning, bröst och rygg.
Bjussar på en bild på grisen som inte lyckas gå ner sina kilon ( nä jag är inte bitter..) not at all.


Grr

Bort bort bort!!!!
Igår blev det ett konditionspass på gymmet. Trots vilodag. Inte fan har jag gått ner ett gram för det. NU börjar det byggas upp en frustration hos mig som heter duga. Om det inte händer nåt snart så kommer jag nog köra på en ändrad kost, igen. Näst intill inga kolhydrater, mycket protein och ganska fettsnålt. Lchp kan vi kalla det;)
Är ju så nära ju! Hur svårt ska det vara att bli av med 8 kilo?! Gaaaaaaah!!!


Benpass

Idag blev det ett benpass som hette duga som träning.
30 minuter trappmaskin och 30 minuter styrketräning av ben och rumpa.
Känns fint i låren kan jag tala om! 130 kilo i benpress körde jag idag. Kändes jävligt bra faktiskt!

Vågen vill sig inte riktigt som jag vill. Går väl inte upp direkt, men inte ner heller de senaste dagarna. Vet inte varför. Men men, så kan det vara ibland. Får kämpa vidare. Tror jag kommer att sluta med LCHF den sista januari och långsamt introducera LITE hälsosamma kolhydrater. Kommer nog inte börja käka bröd, det får bli lite potatis möjligen. Vill inte åka på världens dipp i mitt mående och fucka upp min mage och humör.


Fitta

På sånt fitthumör. Bitter och förbannad. Bitterfitta? Oh yes. Watch out! Känner mig stört omotiverad till jobbsökande och allt vad det heter. Var så taggad, men verkligheten har hunnit ikapp. Klart som fan ingen kommer vilja anställa mig. Iaf inte på ett arbete som jag vill ha. Och ångesten kommer fan när jag tänker på att jag kanske tvingas att gå och jobba på ett dagis igen. Min största mardröm. Usch fy och fan för sånt jobb! Man står ju ut i max ett halvår. Eloge till dom som orkar.
Vill som sagt inte söka jobb. Tvåbarnsmammor är inte så heta på marknaden.. Inte heller när man kan väldigt mycket men inte har fina betyg som stärker det. Gymnasiebetygen väger ju nada. Känns hopplöst. Bläääää vilket skitinlägg!
Kan inte jag få ta gräddfilen. Kan jag inte få det jag vill, serverat? Jag vill och jag kan jö!!!! Suck. Äh skit på er!


Sexeeeeey

Kollar på Glee.. Nångång ska väl vara den första gången. Idag verkar det handla mkt om sex. I like!


Mer Lucia.

Max var SÅ duktig på luciafirandet. Han satt och sjöng och det såg ut som om han tog i ända från tårna ibland. Han såg inte mig och Erik i folkmassan som samlats, jag gick fram efteråt. Han var helnöjd. Min lilla tomte.
Efteråt var det fika inne på dagis. Avdelningsvis. Jag tycker verkligen inte om sånna där föräldragrejer. Man hamnar ALLTID ensam i ett hörn, man är alltid yngst och det känns som om jag är tillbakaslängd in i mellanstadiet igen och jag känner mig sjukt missplaced. Obekvämt.
Det var helt okej ändå. Har inget behov av att sitta och shitchatta med föräldrar jag inte känner, så jag och Max satt och pratade (läs MAX pratade). Sen visade han mig runt lite på dagis innan jag och Tim gick hem. Det var en väldigt glad liten kille jag lämnade på dagis idag! :)




Lucia

Idag ska vi och titta på när en stolt liten pojke går luciatåg! Han ska vara tomte. Förra årets tomtedräkt ligger oanvänd i garderoben, då var oturen framme och Max fick lunginflammation lagom till luciafirandet.
Så nu ska drev användas! Och NU ska jag kliva upp och klä på mig innan något av småtrollen vaknar!
Ha en härlig lucia allihop!


Träna

Maken och stortrollet är på sats nere i centrum. Stortrollet leker och mannen tränar. Tänk att en treåring kan längta till "gymmet" så mkt!
När dom kommer hem så är det min tur. Få se vad jag ska hitta på idag för träning. Kan bli lite trappmaskin och crosstrainer. Kan bli yttepyttelite styrka också. Biceps och triceps. Längtar!!:) tills dess ligger jag här i soffan och väntar på att lillrullis ska vakna.


Eget rum

Ikväll blir jag och min älskade make berövade på vårat rum. Vid min sida av sängen står det en spjälsäng och tar plats. I den ligger en snart 9 månader gammal bebis och smackar till nöjt mellan varven. Vi får se om det här kan vara lösningen på att få Tim att sova bättre och underlätta för mig på nätterna. Han har ju sovit jättebra, tills för ca 1,5 månader sen.. Då började han sova oroligt, tappa nappen och vilja äta i tid i otid. Till stor del så har det säkert med de små tänderna i underkäken att göra. Men ändå, nu ska vi se om det går att skapa lite extra trygghet och skönare nätter för oss. Funkar det får Tim helt enkelt sova inne hos oss ett tag framöver. Max sov ju trots allt i vårat sovrum tills han blev 1,5 år, och han sov hela nätter från 6 månaders ålder. Hoppas hoppas på förbättring här nu rå!


Vikt

En viktupdate kanske nån vill ha? jag skriver ju aldrig ut i bloggen hur många kilo jag väger. Det blir lite för privat och är ett känsligt område för mig. Men jag kommer skriva det någon gång snart. Har fortsatt m Lchf och resultatet hittills är -4,3 kg. Det går hyffsat sakta och efter min lilla utekväll med bakisdag gick jag upp 2(!!!) kilo! Dom är nu borta.. Äntligen! Tror att det går sakta för att det inte längre finns lika mycket att ta av. En gång i tiden har jag vägt 100 kilo. Och då var jag inte gravid. Helt sjukt när jag tänker tillbaka och ser på min kropp idag. Fan, jag kommer ju i jeans i ganska små storlekar!!;) fick dessutom ragg när jag var ute sist. Ragget var ingen mindre än en kille som mobbat mig när jag var yngre för att jag var tjock. Hur singel och kåt jag än var hade jag aldrig låtit honom få det nöjet att få mig i säng, haha:) så det så!


Läkare

Imorgon har jag läkarbesök på Huddinge sjukh. För halsen och röntgen som gjordes för en månad sen. Får se vad som sägs. Lite jobbigt blir det då jag måste ta med mig båda barnen och besöket tar ca 25 min. Vet inte vad de ska göra och vad vi kommer fram till. Lite nervöst är det. Anledningen till kontraströntgen o denna undersökning är att jag har svårt att svälja viss typ av mat. Och det vill man ju veta varför. Så vi får se vad som sägs imorgon. Hoppas på positiva besked. Håller också tummarna för att mina små grabbar är så snälla som de brukar vara.


Rullis

Rullis har lärt sig att dansa! Han står och gungar vid bordet och stampar med sina små knubbiga fötter till musik som spelas! Så sött!


Visa bröna

För era män och håll dom vid liv längre! Ta på helkroppsstrumpa för motsatt effekt! Jag undrar vad männen ska flasha för oss varje dag för att vi ska bli gamla?;)


Mr överallt och ingenstans

Jora, inte en lugn stund! Som tur är så har han blivit ganska stadig, kan sätta sig ner när han håller i sig osv. Duktiga killen! Snart blir han 9 månader. Time flies...


Jul, jul och solsken

Nästan alla julklappar är nu inhandlade och inslagna i årets väl valda papper. Eller nästan och nästan. Eg behövs det inte handlas flera, det blir någon extra liten bara för att jag vill:)

Pepparkakshuset 2011 går i rosa och rött;)

Och solskensfönstret är från idag vid lunch, när jag låg raklång över våran säng när Tim sov inne i sitt rum och Max var på dagis. Jag bara låg och mös. Slumrade till en kort stund gjorde jag också. Vaknade samtidigt som lillkorv som då sovit TRE timmar, vi gick på vernissage på Max dagis, gissa om han var stolt att få visa upp sina alster och sitt dagis?:)


Bildregn på mina pojkar


Julklappar

Är nästa heeeelt klar. Eller ja. Nåt finplock kvar liksom men annars helt done!
Satt och påtade ihop en julklapp idag som fick mig att börja gråta. Inte ofta jag sitter med tårar rinnandes ner för mina kinder mitt på ljusa dagen. Men idag hände det. Jag hoppas att den/dom som får den här julklappen blir glada.


RSS 2.0