Party-premiär

Ikväll är det party-premiär för mig, en sisådär 6,5 veckor efter förlossningen. Känns bra. Ska på hemmafest med 20 tjejer, "hallonparty" och alla gäster måste bära något rosa. Mitt mission idag är att hitta nåt rosa som jag inte ser ut som en gris i.. yeay! Hade gått ner 2 hg från igår till idag trots mens! Wihoo!
Men som sagt, hallonparty it is. Har handlat 5 cider.. får se om jag tar allihop, vill inte bli bakis och inte odräglig heller.. (fan vad tråkig man blivit!!) Festen är i Märsta och sedan blir det utgång på KC. Erik är hos sina föräldrar som bor i Märsta också med pojkarna och jag kommer dit efteråt, tror att han hämtar mig tillochmed, annars blir det taxi upp. Känns jätteskönt att ha dom så nära faktiskt! När blev man en hönsmamma???
Ska bli kul. Men fan, what to wear? har en bild i huvudet, nu ska vi se om jag hittar detta när jag är i liljeholmens galleria och gluttar runt idag!
Xider / Xide wasabi/lemonBriska Päron

Shyyyy, säg inget till Erik...

Jag var lite busig nyss... beställde en skip*hop dash deluxe skötväska, en svart... har ju ingen skötväska (ellerjanånstansiförrådetblandalltskräpochdenvilljagiintehafördenharingabraspännenochärklumpig)
Så nu kommer den här skönheten hem till mig nästa vecka.. förresten så är det inte mitt fel, det är min grannes fel, som visade mig sin skip*hop dash deluxe idag på gården.. och jag lider av tvångstankar och var bara TUMGEN att köpa en.. typ.. blir det bra som argument när Erik frågar vart jag fått den nya skötväskan ifrån nästa vecka?

Nu är den hemma

Min fina, fina lilla Teutonia Fun!
Den var riktigt fräsch och i mkt bra skick! Hon hade använt den i ca 1 år, sen hade den stått. Enda som var var väl arr det var lite grus i bakhjulen, vilket är väldigt vanligt, blir väl nya bakhjul sen men i dagsläget är jag nöjd, ett nytt klistermärke till handtaget bara kanske.. ;) Idag gick premiärturen av stapeln och det ser inte bättre ut än att Max kommer få lära sig att gå väldigt mkt mer i framtiden för syskonvagnen ska vi "vänja oss av med". Mjukliften som vi har till P&T vagnen funkade utmärkt i den här vagnen också!
Älskar Teutonian, lätt, enkel att köra, sköna hjul, skönt att se Tim när han ligger, otroligt bra suflett och jäkligt SNYGG! I LOVE LOVE    L O V E   I T!!!

en skötväska till vill jag ha... en skiphop efter att ha sett grannens fining ;)



Johanna ♥ Barnvagnar

Jag älskar barnvagnar... har tappat räkningen på hur många jag haft... kan ju försöka minnas..
Hatchling Snooze
Teutonia Timmy
Teutonia Rocky
Bugaboo Gecko
Bugaboo Bee
Teutonia Timmy (igen)
Bugaboo Bee (igen)
Brio Sitty
Phil and Teds Hammerhead (har jag nu)
(Jag har säkert glömt nån..)
Och idag ska jag åka och kolla på en Teutonia Fun! Yeay! Jag har varit heeelt insnöad på en Bugaboo Camaleon, MEN jag är inte så förtjust i att sittdelen/liggdelen måste plockas bort när man fäller ihop den, sen är Teutonia fun 6 cm smalare (bara 54 cm bred!!!!) och jag vill ha mjuklift. Hoppas den är fin och i bra skick för det är riiiiktigt bra pris på den.. Sen en ståbräda till den sen är saken klar, en buggyboard har jag hört ska passa, bara hoppas att Max gillar det..

Kommentar

Fick en kommentar igår, och jag skulle gärna maila svar på den, men vilken Anna ska jag maila till? Du som skrivit kan väl skicka din mail? :)
Hej Johanna.

Skulle bli glad om du kunde skicka mig ett mail, har några frågor som jag skulle vilja ställa till dig. 

Mvh
Anna

Trots...

Mitt stortroll har börjat sätta sig på tvären ordentligt ibland. Han ignorerar när jag pratar med honom ibland, han gör saker för att jag ska bli arg på honom, typ sökar ner överallt så fort jag vänder ryggen till och han gråter i tid och otid. Är det detta som kallas trots? ;) Eller självständighetsfas eller vad man nu vill kalla det.
Jag håller verkligen på att bli galen mellan varven. Ett svandyk från sovrumsfönstret verkar ibland vara lindrigare än att tampas med trotspojken som röjer runt i lägenheten och kräver en massa saker och domderar.
När fick han för sig att han bestämmer och att han får gå loss som en liten diktator?
Det är ju tur att han är otroligt jäkla söt oftast och inte jämt är ute efter att bråka med mig. Men det blir säkert värre, måste jobba ännu mer på tålamodet som jag tills nu har tyckt varit ganska bra, åtominståne när det gäller honom.

Mina hjärtan




Chokladbiskvier!

Igår blev jag sugen, efter flera dagars svält. Bakade chokladbiskviter för första gången, med två olika sorters smörkräm. Det blev MUMMAAAAH!

Chokladbiskvier

200 g mandelmassa
1 äggvita
0,75 dl socker


 

100 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk kakao
1 äggula

ELLER

100 g smör
1 dl florsocker
40 g smält choklad (mörk eller ljus, jag använde mörk, men nästa gång ska jag testa ljus..)

 


 

200 g mörk choklad att doppa biskvierna i, jag använde fulchoklad (marabou mörk), men man SKA använda 70%ig finchoklad om man vill att det ska bli ett tunt och gott laget.. mjuuum! ps. man kan ha lite olja eller kokosfett i chokladen också.

 

Gör så här:

  • Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan. Forma till små platta kakor på en plåt, jag gjorde någon slags mellanstorlek och fick ut 10 stycken.
  • Grädda tills kakorna har fått lite färg, gräddar du för lite fastnar de på bakplåtspappret men de ska självklart inte få för mycket färg heller. Ta ut kakorna och låt dem svalna på galler.
  • Smörkrämen: Blanda rumsvarmt smör med florsocker, vaniljsocker, kakao och äggula. Vispa ganska kraftigt tills allt är blandat.
  • Vänd kakorna upp och ner och bred på smörkräm. Forma små toppar. Ställ kallt i en halvtimme, eller om du är rastlös som mig ställer du in dom i frysen en stund..
  • Smält den mörka chokladen och blanda ner oljan. Doppa kakorna i chokladen så att smörkrämen är helt täckt.
  • ÄT när chokladen stelnat och förvara i kyl/sval.

Köpa mössa någon?

Har tre mössor som är nysydda som ligger och dräller här hemma ;)
Tyget jag syr av heter singeljersey och är 95% bomull och 5% lycra. Mössorna är stretchiga och sköna, krymper en aning vid första tvätten. Bak på mössorna sitter sömmen och i den min lilla "logga", Mammas lilla troll♥ :)
Dessa tre har jag hemma nu om någon är intresserad i dessa storlekar som står på bilden. 100kr/mössa hade jag tänkt. Vill man ha mössan skickad så bli frakten ca 20 kr skulle jag tro, annars finns de att hämta i Huddinge!

 

Vid intresse, lämna en kommentar eller maila vilken av mösorna du vill ha och adress så jag kan skicka den. Jag skickar mitt kontonr. Mail: [email protected]


Snorunge

Min lilla bebis är snorig.. :-/ Blev det igår kväll. hur mycket snor får plats i en sån liten knappnålsnäsa egentligen...?

Viktblogg!

Jag har startat en ny viktblogg! När jag kommit nån vart så ska jag lägga upp länk här till den! Hittills -1 kilo sen i måndags. Jag är fan för jävla bra!
Nu ska jag nå min drömvikt! Hej o hå!

Pappa betalar..?

Konversation mellan mig och Max 2,5 år när vi går igenom centrum.
-Mammaaaaa, leksakfääääären..
-Nej inte idag, jag har inga pengar med mig.
-Mammaaaaaa, pappa har pengar!
Uttrycket "pappa betalar" ska jag helt klart sluta missbruka!

Peanutbutter sandwich cookies

Btw, har ett recept som jag vill dela med mig av. Sjukt goda kakor blev det! MUMS! Själva fyllningen skulle man kunna äta ihjäl sig av..
Martha Stewarts Peanut Butter Sandwich Cookies

Kakorna:
4,8 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
170 g rumstempererat smör
2 dl jordnötssmör
1,25 dl strösocker
1,25 dl ljust muscovadosocker
1 ägg


Fyllning:
85 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
2 dl jordnötssmör 
3 msk vispgrädde


1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål.
2. Blanda rumstempererat smör, jordnötssmör, strösocker och ljust muscovadosocker i en matberedare. Rör tills smeten blir ljus och luftig, ca 5 min. Tillsätt ägget och kör en stund till.
3. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en deg. Ställ svalt i minst en timme eller över natten. 
4. Gör två rullar av degen, slå in i plastfolie och kyl rullarna i en timme till för att dom ska bli lättare att skära. 
5. Gör i ordning fyllningen genom att blanda alla ingredienser och vispa ihop dom till en lufig, slät kräm. 
6. Skär degrullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Har man möjlighet kan man kyla kakorna ännu en gång på plåten för att få dom hålla formen ännu bättre. 
7. Grädda kakorna i ugnen på 165 grader i ca 15 min eller tills kanterna börjar bli lite bruna. Låt svalna på galler och bred sedan på fyllningen.

Man hinner ju aldrig

tycker att man inte hinner uppdatera. Så mycket annat att syssla med hela tiden. Dessutom har jag fått någon dille på att det ska vara städat här hemma hela tiden, vilket försätter mig i arbete 24/7. Inatt kunde jag verkligen inte somna.. låg och var varm och orolig och rullade runt i sängen.. jag somnade kanske runt 03, så det tog mig lite över två timmar... kanske är PMS eller nåt, brukar bli lite knäpp då, har känt mig ganska arg i någon dag nu också... Tim är ju 4 veckor imorgon så det förvånar mig inte om mensen kommer straxt. Avslaget är hur som helst borta sen några dagar, hur skönt som helst!
Nepp, småplock innan vi ska ut, IGEN! Det är ju varmt ute, då kan man ju inte sitta inne och glo!

Planka!

Nyss avnjöt jag en cider, eller ja okej, TVÅ cider och en väldigt god hemmagjord plankstek! Det var mums!!! länge sen jag drack cider, tror det var när Erik fyllde år i juli förra året, och 8 dagar efter hans födelsedag fick jag ju plus på stickan och var gravid med Tim.
Cidern och plansteken satt riktigt bra.
IMORGON måste jag börja skräpa mig på riktigt alltså. Jag vill gå ner minst 15 kilo. Helst 25.. Jag SKA. Det får vara så jobbigt det vill och det får ta den tid det tar. Jag ska fortsätta min viktnedgång som gick så bra när jag blev gravid! Gymmet får vänta ett par veckor till, tilsl jag FÅR lyfta skrot.. man ska vänta minst 6 veckor efter ett kejsasnitt, på tisdag har det gått 4 veckor. Jag känner ju att det stramar lite när jag går i rask takt, men det gör inte ont. Men de dagar då jag varit väldigt aktiv så kan det kännas litegrann på kvällen.. Så jag får väl skärpa mig och vila mitt lilla snitt lite, vilket jag typ inte gjort någonting hittills, har varit en jäkla fart på mig från att vi kom hem från BB. Det är ju så SKÖNT att inte ha en jättebamse mage längre ;)
Min middag ;)



Skriiiiv då!

Men jag hinner för fan inte! EN bild på Tim i en söt pyjamas som han fått av gammelmorfar och hans fruga Carmen! :)

Pappa...

Tänker jag extra på min pappa då jag egentligen skulle varit med på möte om hans vårdförlopp på SöS idag. Men eftersom Max bara går 15 timmar på dagis nu och jag inte har barnvakt så har jag valt att inte vara med..
Mina systrar är där och ställer de frågor som vi vill ha besvarade. Varför läkarna gjorde som de gjorde. Varför den akuta skallröntgen dröjde 3 timmar extra för våran pappa. Om han blev tillfrågad om han ville ha behandlingen som tog hans liv.. Varför vi inte fick veta att han var döende förrän på kvällen när läkarna vetat om det hela dagen, där satt vi och trodde att han sov, men han låg i koma och inte en jävel sa något förrän flera timmar senare. Varför de lät oss gå ut och äta lunch när han var så ostabil, när vi kom tillbaka så var han liksom "borta"..
Så många frågor. Och inte fan får vi tillbaka våran pappa ändå och jag får aldrig visa honom våran lilla Tim, pappa får aldrig komma på ett smeknamn till honom som han gjorde åt alla andra barnbarn.
FAN vad jag saknar dig pappa!!! Det gör fruktansvärt ont!! Sorgen bröjar verkligen komma ikapp mig ännu en gång och jag finner mig själv i tårar allt oftare när ingen ser. Jag kan knappt tänka på pappa utan att ögonen fylls med tårar, speciellt när jag är ensam. Graven har jag inte heller besökt, det känns så jäkla tungt att gå dit.. hur som helst ska läkarna få veta vad vi tycker om deras "vård" och "omvårdnad", det är väl det som är syftet med att vi tagit det hela vidare och gjort anmälan till socialstyrelsen som vi blev tipsade av utav överläkaren på intensiven..
Här om kvällen så låg jag i sängen och var nöjd med livet och tittade på min sovande lilla bebis. Helt plötsligt får jag bara en känsla av att något är så jäkla fel. Då kommer jag åter igen på att min pappa är död och minnesbilder från sjukhuset kommer upp. Allt sköljer över mig som en jäkla flodvåg och jag får svårt att andas och ögonen tåras upp på mindre än en sekund känns det som. Vid sånna tillfällen går jag och låser in mig på toaletten och gråter, gråter för att jag är så lessen, gråter för att saknaden känns som en klump i bröstet, gråter för att det enda jag vill är att tröffa min pappa, och vetskapen om att det ALDRIG kommer att gå gör så jävla ont. När man vill något så väldigt mycket och det inte går så får man en hemsk känsla i magen.
Efter en lång stund är jag lugnare och går in och lägger mig i sängen och det känns en gnutta bättre, men inte helt bra. Sorgeprocessen är lång, har jag insett, jag undrar om jag någonsin kommer kunna tänka på pappa utan att känna en sån stor saknad att det känns som om jag har en stor sten i bröstet..? Jag vet inte..
Jag undrar vad pappa skulle ha kallat Tim.. Jag vet att han ännu inte skulle vågat hålla i honom, det gjorde han inte med Max heller förrän han blev några månader och var stadig. Tim är iaf döpt efter pappa, han heter Johan Erik i andranamn, det hette pappa.

Hej o hå!

Här går dagarna undan som bara den! Tim är 3 veckor och en dag gammal. Max började på dagis igår, sina 15timmar/vecka. Man hinner inte göra så mkt direkt de timmarna han är där. Men han är så glad att vara på dagis! :)
IDAG började jag ett nytt hälsosamt liv, nu jävlar ska mammasfläsket brännas BORT BORT BORT! Tonfiskröra och Wasa sport till frulle!
Tonfiskröran gjord på tonfisk, fettfri kvarg, röd lök och yttepyttelite lättmajonäs, salt o peppar! Beach 2011 here i come!

Grattis till bebis Fatima m familj!

GRATTIS tjejen, han är lika fin som sin brorsa!! http://www.thistakes.com/

RSS 2.0