Jag tror jag kommit på en sak..

Jag kommer nog om 5 månader att släppa min "mamma-prestige" och bara "göra't".. Skita i hur man SKA göra det och bara göra det så som det känns tryggast för mig med min historia.
Jag skiter i vad folk tycker, jag skiter i om folk tycker att jag är "mindre mamma" och "mindre duktig".

Varför ligger det sån prestige i HUR MAN FÖDER sitt barn?
Varför är man så mycket duktigare för att man klämt ut sitt barn genom muttan? Plus i kanten för alla dom som klarat det "heeeelt uuuutan bedööövning". Jamen grattis till er då för fan. Och jävlarimig vad duktig man är om man dessutom har spottat ut ungen med raketfart, med en krystvärk eller så, då är man helt jävla bäst i världen. Om man dessutom sprungit ett marathon samma dag så är det en guldstjärna i hörnet på förlossningsjournalen.

Är man mindre duktig för att man blivit snittad? Är man ÄNNU mindre duktig för att man VÄLJER snitt? Jag har tänkt på det, och jag tycker inte det, kanske inget jag skulle välja själv av ren "bekvämlighet", för det är allt annat än bekvämt att få magen uppskuren, magmusklerna isärslitna och livmodern uppskuren. Ligga på operationsbordet och inte ha kontroll, undra vad som händer bakom den gröna duken. MEN.

Jag tror jag kanske har bestämt mig. Jag har läst om fördelar och nackdelar. Jag vet vad ett snitt innebär. Jag vet också att eftersom jag är snittad med första barnet så löper jag en mycket högre risk för att även denna förlossning kommer sluta med akutsnitt, jag löper en högre risk för att livmodern ska brista och då kan både jag och bebisen dö, jag löper en extra hög risk vid igångsättning för detta, även om jag får värkstimulerande dropp vilket ökar risken för brusten livmoder en jäkla massa ggr.

Jag vet hur jävla ont det gör efter ett snitt. Att det tar så mycket längre tid att återhämta sig. Jag ville så jävla gärna föda det här barnet vaginalt som vilar i min mage. Men jag tror inte att jag kommer att våga ta den risken. Jag kommer ju bli förkrossad om det slutar med ett till akutsnitt.. kan jag välja så är det ju bättre med ett planerat snitt som går lugnt och fint till. Där jag kan få behålla lite kontroll och ett uns av min värdighet.

Jag måste verkligen analysera detta vidare.. men jag tror att en del av mig har bestämt sig, även om det sjukligt nog är en sorg att inte få vara den där barnafödande urtidskvinnan som alla kvinnor verkar längta efter att vara.

Jag kanske ändrar mig? Ju längre in jag kommer in i den här graviditeten, desto mer anti blir jag dock till en vaginal förlossning, ja för min egen del då.. Ska ta upp det här med min barnmorska nästa gång jag är nere på MVC i slutet av november.



Fredag, vad ska man hitta på?

Max är ledig från dagis idag. Med mig! Vet bara inte vad vi ska göra.. kanske åka hem till mamma en sväng och överraska.. vi får se!

SUGEN

Min tarm skriker efter JULMUST! Det ska jag ha idag. Mmmm... nån som käner sig manad att gå och handla åt mig? :D


Seg

Idag händer det NADA. Inte ett jävla smack.


My sister's keeper - Allt för min syster

Kan inte annat än att hålla med Fatima och rekommendera den här filmen för er som vill se en väldigt rörande film. JAG som inte är sådär överkänslig låg i fosterställning och bölade säkert 1/3 av filmen, kudden var helt blöt efter. Den var jävligt bra, och rörande. SE DEN! NU!





ULTRALJUD

Ja men det  var väl ett jävla tjat tänker ni nu! och JA, jag VET, är ett jävla tjat. Men idag låg den i brevlådan:
KALLELSEN TILL ULTRALJUDET! Den 3 november kl 15:00 är det jag och Erik som är på ultraljud för att titta på världens sprattligaste bebis.
Nu har h*n börjat sparka så hårt att det syns på utsidan av magen, ordentligt, det går så fort!!!

Produktiva jag!

Haft två riktigt bra dagar med minimalt illamående för att vara mig! SÅ JÄVLA SKÖNT(!)
Igår
var jag på IKEA och gick och strosade och köpte nödvändigheter och en massa fint med stjärnor på, lite ramar och förvaring till Max rum. När jag kom hem möblerade jag om i lillskrotis rum och det blev jättebra, nu når han alla sina saker och pennor!
Sen ställde jag mig vid spisen och lagade mat och matlådor till mannen i huset! Röd curry med kyckling och jasminris.
Idag var det skoldag, ETIK, grupparbete... givande.
Kom sen hem och lagade mat, pasta och köttfärssås och köttfärslimpa, fixade en och annan matlåda till.
Imorgon så ska lillskruttis vara ledig från dagis för då ska vi till SIMHALLEN!!!

Brevlådan

Idag är jag faktiskt lite spänd på när och OM posten kommer med min kallelse. Vilken kallelse snackar hon om nu då? undrar ni såklart! KALLELSEN till ULTRALJUDET såklart! Jag hoppas ultraljudet är redan det här veckan, men det är nog att vara lite väl optimistisk, säkert är det i slutet av nästa vecka. Men men, det är bara för mig att vänta snällt. Jag LÄNGTAR!

Vad gör man?

Vad göra idag? Sitter och funderar på att ta bussen till IKEA, behöver lite småkraffs därifrån. Men det är ju 1,5 timme kvar tills dom öppnar.. så jag får se hur jag känner då, haha!
Igår var lillasyster Tessi här med sin Marcél och vi svullade i min hemmagjorda chilibea, kött och klyftpotatis, och kladdkaka de luxe till efterrätt. Mmmm..
Max är på dagis idag men jag funderar på att hämta honom tidigare idag.. han var så söt när jag lämnade honom, satt och pratade hela vägen till dagis. Tror jag ska ta mig iväg till simhallen med honom i veckan, han tycker ju att det är så himla kul :)

Puttas inifrån

Igår kände jag bebisen för första gången på utsidan av magen! Låg och kollade på tv och kände en ganska bestämd buff en bit nedanför naveln, kände efter och då fick jag fyra hårta buffar mot handflatan! Bebis växer sig stor och stark!!
Längtar till nästa vecka då vi får kallelsen till nyta ultraljudet!!! :)

Max kommer verkligen bli världens bästa storebror, redan nu pussar han på magen och ser så glad ut när vi säger att vi ska få en bebis sen! :-)

Magge och MVC

Vet ju inte vilken vecka som jag är i längre, men får väl gå efter rutin UL, då är den här bilden tagen i vecka 18 (17+4). Imorgon går jag in i vecka 19, IGEN. Hehe.. 18+0 för att vara exakt. På MVC i Huddinge idag gick det bra. Barnmorskan var skitbra och skickade remiss till huddinge för ett ultraljud så vi kan få ett fullständigt ultaljud gjort. Känns skitbra!!!!! :) På måndag ekker tisdag borde kallelsen komma, SPÄNNANDE!!



I NATT..

.. KOMMER MIN ÄLSKLING HEM FRÅN TYSKLAND!!!!!

Har saknat min MAN! Massor!!!!!

MEDICIIIN

Låg golvad av illamående större delen av kvällen igår, för att jag inte orkat hämta ut mina illamåendepiller. Så jävla dumt! Idag är Max ledig med mig och nu ska vi få på oss kläderna och gå ner till apoteket så vi kan leka hela dagen! Så det så!
Om han nu kan slita sig ifrån Dora utforskaren som är på tv nu. För övrigt så blir man ju galen av att lyssna på henne, Dora alltså. Känner mig smått efter i huvudet efter bara 5 minuter.. Bah. Medicin var det! NU!


Mödravårdcentralen

Jag blev så besviken och sur efter mitt ultrajud på Mama Mia att jag gjorde det. Jag ringde upp huddinge MVC morgonen därpå och bad om att få komma till dom under min graviditet istället. Dom var jättetrevliga! :) Jag orkar fasen ändå inte ta mig in till söder varje gång jag ska till BM och mäta magen och ha mig. Sagt och gjort, på fredag ska jag på inskrivning på MVC här i Huddinge och det känns skitbra! :) Då ska vi diskutera ett ev. RUL på Huddinge sjukhus, där man gör Rutin UltraLjud om man tillhör dem!

Hoppas jag får som jag vill. Sen skulle det ju inte skada om bebisen ville ligga någon annanstans än rakt under naveln vid nästa ultraljud så vi kan se om det är en minisnopp eller en minimus! :-D


Ensam

Jag och Max är ensamma hemma.. eller ja, just nu är Max på dagis, men igår kväll var vi ensamma och ikväll och imorgon kväll likaså. ÄlsklingsErik är i Tyskland på utbildning i två dagar med en jobbkollega. Jobbigt att vara ensam hemma, tur att jag har Max. Men han somnar ju så tidigt...

Idag fick jag iaf pengar från CSN, får en tll utbetalning den 25:e också så jag ska handla lite idag.. tröstshoppar.

Äsch...

Blev tillbakaflyttad en hel vecka på RUL, så enligt BMs beräkningar är jag bara i vecka 17+2.
Då var jag knappt inte ens gravid när jag plussade. HUR är det möjligt?! En hel vecka?! ska på ett nytt UL om tre veckor(!) för då skulle hon kolla hjärta och allt noggrannare, såg bra ut sa hon men hon vill vara noga, och nu tyckte hon bebisen var för liten.

Är besviken. Är ju glad att bebis verkar frisk. Men jag är inte glad att gå på ett till UL om så lång tid, och jag tycker att det känns konstigt att jag testat plus bara typ 6 dagar efter befruktningen. eller ja, när ägget fäst som hon sa... litar inte längre på sjukvården. Alls.

Today is the day

Ultraljudsdags. Idag kl 16:00 smäller det. Jag är snorig och har lite ont i halsen. Men jag överlever det som jag överlever allt annat.
Jag är verkligen jätte, jätte, JÄTTE nervös. Jag hoppas bebis mår bra. Plus i kanten om BM kan se kön, EFTER att hon har berättat att det är en frisk liten krabat som sprattlar runt därinne. Som sagt, nervös. Haft en massa konstiga drömmar om kromosomavvikelser, dysplasier(tror jag det heter) och ryggmärgsskador. Sen har jag vid två tillfällen nu drömt att det är en pojke! Inte för att jag tror på direkt drömtydning och sånt, men jag har en känsla av att det växer en lillsnoppis i mig :-) haha, skumt det låter.
JAJJA!
Nu borde jag duscha så inte UL-BM svimmar av min odör..

Skriver självklart sen i bloggen hur ultraljudet har gått för alla er som är nyfikna :-)

Vecka 19 idag & 2 dagar kvar till UL

Min graviditet - BF Fre 18 mar 2011

Din graviditet startade Lör 12 jun 2010.
Din menscykel är ca 27 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 26 jun 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 127 av 280. (45,4%).

Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 0 fulla dagar (v18+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Beräknat förlossningsdatum Fre 18 mar 2011
Du har 153 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 19
Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Bebis: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.




2 DAGAR KVAR TILL ULTRALJUDET!!!!!!!!!!!!!!!!


Bolaget och visning

Var inne på Bolaget igår och surprisehandlade åt Erik. Kändes lite roligt att gå runt där och sukta. Som tur är så finns Somersbys väldigt goda cider endast som beställning, annars hade jag kanske gråtit en skvätt.
Som alltid så fick jag visa leg, fan jag är ju snart 26 år, hur länge ska jag behöva visa leg??
Jag köpte lite öl till Erik och han fick även en cider, den som är näst godast efter Somersby, Briska päroncider.
När han öppnade den så passade jag på att lukta på den, luktade mycket gott och vi bestämde att när bebisen har ploppat så ska vi beställe hem en låda med Somersby ;)
Låter som värsta alkisen, men jag dricker verkligen nästan aldrig när jag inte är gravid, men nu känns det att det var väldigt länge sen.

Idag har vi lägenhetsvisning här hemma, en tjej kommer och ska spana in våran lya, så snart ska jag gå ut och slänga soporna som stinker gammal kissblöja ;)
Jag och Erik har dock börjat tveka lite inför byte till en 4:a här på gården.. vi tänker på alla pengar som vi kan spara på ett år om vi INTE byter... och att den där 4:an har en ganska lökig planlösning i vardagsrummet som gör att vi inte skulle kunna behålla våran älskade tv-bänk..
Äh vilka i-landsproblem vi har. Vi får se hur det går.

Nu dags för lite kläder och sen ska jag slänga kiss-soporna!


Bolaget och visning

Var inne på Bolaget igår och surprisehandlade åt Erik. Kändes lite roligt att gå runt där och sukta. Som tur är så finns Somersbys väldigt goda cider endast som beställning, annars hade jag kanske gråtit en skvätt.
Som alltid så fick jag visa leg, fan jag är ju snart 26 år, hur länge ska jag behöva visa leg??
Jag köpte lite öl till Erik och han fick även en cider, den som är näst godast efter Somersby, Briska päroncider.
När han öppnade den så passade jag på att lukta på den, luktade mycket gott och vi bestämde att när bebisen har ploppat så ska vi beställe hem en låda med Somersby ;)
Låter som värsta alkisen, men jag dricker verkligen nästan aldrig när jag inte är gravid, men nu känns det att det var väldigt länge sen.

Idag har vi lägenhetsvisning här hemma, en tjej kommer och ska spana in våran lya, så snart ska jag gå ut och slänga soporna som stinker gammal kissblöja ;)
Jag och Erik har dock börjat tveka lite inför byte till en 4:a här på gården.. vi tänker på alla pengar som vi kan spara på ett år om vi INTE byter... och att den där 4:an har en ganska lökig planlösning i vardagsrummet som gör att vi inte skulle kunna behålla våran älskade tv-bänk..
Äh vilka i-landsproblem vi har. Vi får se hur det går.

Nu dags för lite kläder och sen ska jag slänga kiss-soporna!


Tack

För alla söta kommentarer hörni.. det värmer! :) Igår var en busy dag, var så trött på kvällen att jag tokdäckade i soffan till Idol.

Var hemma hos Malin större delen av dagen och sen på vårdcentralen för att lämna lite piss-prov och kolla om jag hade UVI, det hade jag givetvis inte, så min ömmande mage är troligtvis växtvärk, vilket verkar helt som det ska för det växer så det knakar verkligen!


Sprattel, ultraljud, pojke/flicka??

Det är tvära kast här i bloggen. En balansgång som antingen slutar nere i diket eller uppe i det blå. Rätt så bisarr verkligheten kan te sig ibland om man stannar upp och tänker efter. Glädje går hand i hand med sorg numera i min vardag.

GLÄDJE. Idag har jag känt våran bebis sprattla till en massa gånger. Har legat på soffan och känt efter om man känner på utsidan så Erik ska kunna känna. Men icke. Bara jag själv har än så länge privilegiet att känna våran lilla bebis som växer sig större och starkare i min mage.
Igår ställde jag mig på vågen. +5 kilo visade det. Det känns helt okej. Man ska ju lägga på sig när man är gravid, så jag nojjar inte över det. Känns bra. Magen växer i en sjuhelsikes takt. Idag satte jag på mig min vindjacka, som efter min viktnedgång satt mer eller mindre som ett förtält. Nu sitter den spänt över magen.

Om 3 dagar är det ULTRALJUD!! Det känns som en evighet. Och jag är så rädd att de ska se något "onormalt", att något ska vara fel. Men jag försöker fokusera bort det och försöker tänka att det ska bli så kul att se bebisen, det ska bli kul om de kan se om det blir en lillebror eller lillasyster. Lika välkommen är bebisen i vilket fall som helst ♥ Jag själv tror att det är en POJKE! :)



Nån som vill gissa vad det blir?! Pojke eller flicka? Vad tror DU?


4 månader av saknad

Ord är helt överflödiga. Inte många vet hur det känns. Att förlora en förälder och vilket helvete det innebär. En del saker kommer aldrig mer bli sig likt, jag kommer aldrig bli precis densamma som innan.. 
Inte många bestitter en så djup empatisk förmåga att de ens kan (vill) förmå sig att tänka sig in i min situation. Det gör för ont. Tänk om DIN pappa hade dött. En ganska utdragen död och du satt vakande vid hans sida och grät av förtvivlan flera dygn i streck. HUR hade DU känt då? HUR hade DU känt sketna 4 månader senare? Hade DU hunnit smälta, bearbeta och gå vidare?
Försök att tänka efter, känn.. hur hade DU känt om du aldrig mer fick träffa din pappa? Många undviker ens att prata om det. Nu ska det liksom vara "överspelat", ingen fattar att det aldrig kommer bli det för mig.. aldrig.

Jag saknar dig pappa. Vissa dagar gör det verkligen så ont, och jag vill skrika. Vissa dagar så gör jag allt för att inte börja gråta. Jag vill inte att varken min man eller son ska behöva se mig lessen. Ibland gråter jag instängd på toaletten, i duschen, för att det inte ska höras.. Ibland får jag anstänga mig till tusen för att hålla tillbaka tårarna. Det kan komma när som helst. På bussen, i skolan, påväg efter att ha lämnat Max på dagis.. när som helst kan minnen poppa upp i mitt huvud som får mig att vilja lägga mig i fosterställning och bara skrika ut min sorg och smärta.. Det går inte en enda dag utan att jag tänker på pappa. Min pappa. Så orättvist.



Igår var jag på SöS, med storasyster. Dr. Ullman var empatisk, snäll, ödmjuk och väldigt förstående. Man märkte att han hade gnistan kvar, glöden som gör honom till en BRA läkare, han arbetar på sjukhus och för att hjälpa människor, av helt rätt anledning. Han verkade ganska kritisk själv till mycket som stod i journalen och det vi berättade att vi upplevt. Han var otroligt opartisk, det är ju ändå "hans" avdelning och innan vi gick sa han att om vi orkar, så bör vi göra en anmälan av det som hänt. Så det är där vi är nu. Ingen anmälan gör att vi får tillbaka pappa, han vilar på S:t Botvids gravplats. Men kanske kan det ändra förutsättningarna och utgången av behandling för någon annan som åker in på SöS. Kanske kan deras anhöriga få ett bättre och mer passande bemötande än vad vi fick. Kanske kan en anmälan få personalen att stanna till och fråga sig själva vad de håller på med, om de är på rätt plats och har sitt hjärta och sin medmänsklighet på rätta stället..


Ett besök på platsen som jag aldrig skulle återvända till

Södersjukhuset..


Jag vill egentligen inte dit. Överhuvud taget. Inte alls. Jag lovade mig själv att aldrig mer sätta min fot där när jag gick ut genom dörrarna därifrån på förmiddagen den 14:e juni. Pappa hade somnat in samma morgon efter dygn av en kamp som han inte kunde vinna. Oddsen var emot honom. 

Och nu ska jag dit, idag kl. 14:00 har jag och min storasyster stämt möte med överläkaren, dr. Bengt Ullman på MIVA (medicinsk intensivvårdsavdelning), där pappa vårdades sina sista dygn i livet.

Vi har många frågor om pappas behandling och om hela händelseförloppet. Frågor som vi vill ha svar på för att kunna gå vidare och bearbeta det fruktansvärda som hände i början av sommaren. Vi vet ju att han inte kommer tillbaka för att vi får svar på de här frågorna, inget kan få honom att komma tillbaka. Men jag behöver veta. Jag har så många VARFÖR som ligger och gnager i mitt huvud efter att ha läst igenom pappas journal så föddes det ännu flera varför... varför varför varför... Varför gjorde de som de gjorde? Hur kunde läkarna göra en sån skev bedömning och vara så aggressiva i sin behandling. Vad fan tänkte de med?! Hur kunde personalen där bahandla oss syskon så dåligt.. Ingen av oss syskon söker efter en syndabock, någon att skylla pappas död på, så är det verkligen inte, men efter att ha läst hela händelseförloppet i journalen kan man inte annat än att åtminnståne ifrågasätta en del av det som står, för det går inte hand i hand med riktlinjerna för behandling av strokepatienter, så man undrar ju om vi bara hade jäkligt otur eller om det är standard att man frångår lite "regler" vid strokebehandlingar på SöS, om så är fallet så kan ju fler råka illa ut, och det är inte okej, lika lite okej som det var att min pappa avled.. Både jag och min syster utbildar oss för ett fratida arbete inom vården och har läst på en del om stroke.. och då kan man inte låta bli att ifrågasätta, det vore inte rätt att bara försöka förstränga och gå vidare, vi kan inte det, jag måste få veta..

Kanske blir jag klokare efter besöket, kanske inte. Jag vet inte vad jag vill att Dr. Ullman ska svara på våra frågor. Ett erkännande, ärlighet, uppriktighetm, bekräftelse... nej jag vet inte.  

Vi får se hur det går. Jag vill som sagt inte sätta min fot där. Men idag gör jag det. För min skull och för pappas skull.

Imorgon har det gått 4 månader. Saknar dig fruktansvärt mycket lilla pappa.. Men vi ses i mina drömmar..
*Puss och Kram*



Dr. Bengt Ullman


Hemmadag

Idag fick Max vara ledig från dagis. Vi har nyss kommit hem från simhallen och nu ligger han helt utslagen i sängen! Lilleplutt!! :)

Följ min BLOGG!!!

Följ min blogg med bloglovin



Du vet att du vill kolla.... hahahahaha


Lägenheten vi kollade på..

..ser ut som så. Den var fin, lagom stor, 83m2. Lite dum planlösning på vardagsrummet, där fanns ingen vägg som var lite "bredare" där det är "givet" att man kan ha tv-bänken, så det skulle bli en utmaning, men det klarar man väl? ;)
Den hade iaf ett stort badrum med BADKAR(!) och hallen var väldigt rymlig, plats för dubbelvagn och så.. Balkong är ett plus också för det har vi ju inte nu.. och tre sovrum är inte fy skam heller! Sen var köket större, fler skåp och två kyl/frysar, så det är ju dubbelt upp(!) 
Tjejen som bodde där ville iaf flytta ASAP då hon satt med hela den där lägenheten (hyran) själv stackarn.. Och på lördag kommer hon som är intresserad av våran lya i triangeldramat och tar sig en titt här hemma! :) Så i får se vad som händer och sker, jag hoppas dock inte för mycket på något, det har jag lärt mig att inte göra i byteskarusellen, eller i livet i övrigt..



Lägenhetsvisning

Nu ska vi snedda över gården och spana in en 4:a här! Får se om det blir något triangeldrama den här gången. Som tur är så känner man ju inte samma stress som sist med att flytta utan känner mig nöjd för tillfället med vårat lilla näste, Max har ju trots allt ett eget rum, och vi med, och det är allt vi behöver just nu. Men som sagt, vi får se vad som händer och sker :-)

Bild

Slänger in en bild från förra veckan! Magen växer så det knakar, har börjat få en del sammandragningar på kvällarna, gör inte ont eller så, men magen blir som en hård boll och står rätt upp när jag ligger ner! livmodern kör träningspass!

Vecka 17 (16+5)


Grey's Anatomy

Har hittat en sida (med usel bildkvalité visserligen) men ändå. Har hittat en sida som ligger ett avsnitt före Sverige eller kanske två med Greys Anatomy säsong 7!

http://www.casttv.com/shows/grey-s-anatomy/superfreak/jzq2iya

Visst, skräpkvalité, MEN det är Grey's and I love it!!

Vecka 18 & 8 dagar kvar till ultraljudet!

Min graviditet - BF Fre 18 mar 2011

Din graviditet startade Lör 12 jun 2010.
Din menscykel är ca 27 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 26 jun 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 120 av 280. (42,9%).

Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 0 fulla dagar (v17+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 18 mar 2011
Du har 160 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 18
Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


GE MIG!!!

Nu har det hänt! Det är inte en ren slump att vi väntar Max syskon till våren 2011. Det är ÖDET!

Bugaboo lanserar då sin SÅ efterlängtade syskonvagn, Bugaboo Donkey, (alla Bugabooentusiaster vet vad jag snackar om).
Hur länge har man inte undrat när Bugaboo ska komma med syskonvarianten?! Jag MÅSTE ha. Erik ta några extrapass på jobbet för det här kommer kosta oss pengar! Den går ju tillochmed att bygga om till en singelvagn. Fattar NI? DUO OCH SINGELVAGN, I ETT?! GE MIG??
Dom som tycker om mig tycker jag ska starta en insamling till mig så jag, eh, förlåt, MAX och hans LILLASYSTER/BROR kan få åka med stil i vår ;)





Näst sista praktikdagen och föräldramöte

Idag gjorde jag min näst sista dag på praktiken. Jag duschade en boende och städade två boendens rum! Och lite småpyssel såklart hann jag med.

Kl. 18 är det föräldramöte på Max dagis. Tidigare har jag ju bara varit med som "fröken" på föräldramöte när jag jobbat på förskola, men nu är jag där som förälder, och det är nytt för mig! Får se vad som sägs, jag hoppas det inte varar jättelänge för idag är jag supertrött!

SKOLDAG!

Det var så KUL att vara tillbaka i skolan idag och träffa gruppen och så efter praktiken. Det verkade alla andra också tycka. Så fick vi vårat nya schema som håller fram till jul.. Nu skulle nog många bli glada för ett sånthär schema men jag bara ser en massa dötid framför mig. Vi ska gå EN dag i veckan, varje tisdag kl 9-12. VAD FAN ska man göra resten av veckan?! Nån hemuppgift kanske man får men det är ju inte tillräckligt för att hålla en sysselsatt. En sketen dag i veckan. Ska ringa mitt gamla jobb och säga att dom måste ringa mig om dom behöver en vikarie, annars så kommer jag dö av tristess.. lite extracash har man ju inte heller dött av. Speciellt inte nu när min klasskompis har fått mig att köpa en ny jacka ;-)


Pojke eller flicka

Jag och Erik pratade lite smått om vad det är som ligger och växer i min mage sen här gången. Jag tycker ju själv att graviditeten är ganska så lik den förra då jag väntade Max. Jag mådde ju illa med Max till ungefär vecka 20, kanske inte riktigt såhär illa men näst intill. Finnarna som poppar upp överallt hade jag inte i och försig. Trött är man ju alltid och den här magkatarrskänslan hade jag med Max också.
Men jag vet inte, jag har en känsla av att det är en till lillsnopp som växer inne i min mage. Jag tror det. Blir ju glad om det är en liten flicka såklart, skulle vara jättekul, men får vi en frisk pojke till som är så snäll som den gullungen vi har här hemma så blir jag gladast i världen.
Jag kan ju inte förneka att jag fingrat på bebisklänningar på Kappahl, dom har jättefina babykläder tycker jag. I väldigt jordiga färger, är lite kär i en klänning som jag hittat där, och en overall som går att ha till både flicka och pojke.. :) Dom här små brallorna nedan ska jag köpa i vilket fall som helst, men det får bli efter ultraljudet den 18:e, jag vågar inte köpa någonting innan, även om det rycker i mina fingrar till tusen!!! Men har fått för mig att det för lite otur med sig att shoppa loss innan man vet att allt ser ut som det ska.

Vissa säger att det inte är lika spännande att vänta sitt andra, tredje osv barn som det första. Jag tycker det är lika speciellt och spännande den här gången som första gången, jag är lika nyfiken och uppspelt, det var lika omtumlande att ta graviditetstestet som visade positivt och jag blev lika glad. Max brukar pussa bebisen (läs jättemagen) ibland. Tycker det är så sött ♥


Praktikarbetet is killing me

Helt slut efter att ha suttit och skrivit som en galning. Praktikarbetet som jag tycket att jag förstod PRECIS hur man skulle göra visade sig vara svårare att göra än vad jag räknat med. Nu har jag bara en fråga kvar av alla, den knepigaste, och två uppgifter kvar att skriva som ska lämnas in innan söndag för att jag ska bli godkänd i hela kursen, jag hoppas ju på ett VG eller MVG dock!

Annars så var jag förbi en sväng på vårdcentralen imorse! Mina Lergigan Comp som jag knaprar varje dag för att inte kräkas upp mina inälvor var slut, jättetrevlig läkare på vårdcentralen faktiskt, fort gick det också. Jag hoppas dock att jag slipper dom snart, nu är jag nere på två tabletter om dagen, när illamåendet var som allra värst så åt jag 4-5 stycken.. Maxdosen är 10/dygn.

Apoteket blev det efter där jag klev ut med lite finngrejer från Neutrogena:
 
Jag har fått förjäkla taskig hy den här graviditeten. Kommer inte ihåg att jag hade det när jag var gravid med Max... eller så är det förträngt!

Längtar.

Jag längtar så mycket efter ultraljudet. Jag spricker snart! Idag är det exakt 2 veckor kvar. Och jag är pirrig.
Förut tänkte jag mycket på om det skulle vara en pojke eller flicka, av ren nyfikenhet förstås. Nu kan jag inte släppa tankarna om läskiga sjukdomar och kromosomavvikelser. Ryggmärgsbråck och trisomier. Skitjobbigt!
Känns sisådär. Jag hoppas lilla popcornet är friskt!!! Känner h*n ibland, hur det sprattlar till. Att få veta könet känns som en bonus just nu, och det är ju vad det är. En bonus, en lyx vi kan få uppleva på vissa platser i vårt avlånga land, för överallt får man ju inte veta kön heller.

Jaja.. svammel, praktikuppgifter var det ju som jag skulle skriva!!!

Lika som bär?

För någon vecka sen skulle jag gå ifrån praktiken och kände ett enormt sug efter en hamburgare. Jag gick Högdalen runt och letade efter en korvmojj, den första tar inte kort, inte den andra jag hittar heller. Fan fan fan!
Vimsar vidare i högdalen i hopp om att hitta hamburgare som man kan köpa med mitt älskade VISA-kort. kontanter har man ju inte haft i plånboken sen typ 2001 eller nåt..

Från ingenstans rusar en väldigt glad gubbe fram till mig, runt 70 år skulle jag gissa på, han har ett block och en penna framstäckt, helt överexhalterad utbrister han: "Visst är det väl Anja Pärson?!?" och ler ännu bredare. "Nej tyvärr inte" gör jag gubben besviken och säger. "Men du ser precis ut som henne, Anja" säger gubben och ler än. Han säger nåt om att han hade velat haft min autograf isåfall.
Jag ler och lunnkar vidare med min osminkade nuna och putande mage och lovar mig själv att börja sminka mig oftare...


    


Max vintermundering inhandlad!

Max vinterkläder är inhandlade. Vi hade bestämt oss för att köpa en PoP-overall.. Men dom hade så tråkiga färger och den här Didrikssons kändes mycket bättre, dessutom hade den bäst i test i Vi föräldrar i år! Matchande mössa och vantar ville Max ju självklart ha. Även extramössa och hasduk från Everest! Nu är det bara ett par Kavatkängor som ska inhandlas i stlk 24 sen är vi redo för vintern!


whistler coverall 503279 039




EVEREST K FNC SC S10 ORANGE/STRIPEDEVEREST K LINED HAT F9 BRIGHT GREEN/STRIPED





Praktik idag

Idag har jag praktik! Kl. 14-20. Jag pluggar ju till undersköterska och gör min första praktik. Det här är min sista vecka på demensavdelningen som jag är placerad på.
Det är ett tungt jobb för en gravid kropp med början till foglossning.. i slutet av dagen har jag verkligen ont! Höger sida över rumpan är värst, det ilar väldigt oskönt ner till låret. Ska inhandla ett bälte att hålla ihop mina stackars höfter med.
Praktiken har iaf gått bra trots knakiga fogar och illamående. Det är intressant och faktiskt roligt, även om jag själv kanske inte kommer att söka mig till att arbeta på en demensavdelning när jag är färdigutbildad.

Max och jag har varit i parken imorse iaf och tittat på åsnorna, matat kaninerna och sjungit bä bä vita lamm för fåren och getterna. Mysigt!


167 dagar kvar

Min graviditet - BF Fre 18 mar 2011

Din graviditet startade Lör 12 jun 2010.
Din menscykel är ca 27 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 26 jun 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 113 av 280. (40,4%).

Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar (v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 18 mar 2011
Du har 167 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 17: 2 okt - 8 okt 2010

 

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

 


One piece

Var nyss inne på deras hemsida. Dom ser ju riktigt sköna ut faktiskt.
Men fan, det är väl lite att slänga pengar i sjön, man skulle ju se ut som en barbapappa i dressen, fast det gör jag ju i det mesta nu för tiden. Heheheee..

RSS 2.0