Tim 11 veckor idag ♥


Bugaboo

Jag vill ha en bugaboo. Typ snart. Helst NU! En cam. Har haft många vagnar man står helt klart fast vid att bugaboo är de bästa vagnarna! Så är det bara!
Tim är en rastlös liten prick som vill ha en ergonimiskt utformad sittdel som han kan få börja använda hyffsat tidigt ;) Jag vet att om han kunde prata så skulle han säga "Mamma köp en bugaboo till mig". När skatteåterbäringen kommer vette tusan hur man ska göra ;) Köpa kanske? Någon som vill köpa en svart och fräsh Teutonia Fun, möcke pra pris va kompis?? ;)

Update senare..

Häppy mothersday för alla utom mig själv typ. Jävla roligt, tack!

Loppis!

Här ska anordnas en loppis! Var på en idag hos min vän Sanna! Väldigt lyckad och fick med mig några fynd hem :D
Loppis is the shit. Har en massa jag själv behöver bli av med. Nej, arg bebis. BYE!

SKHLM

Skärholmen idag. Helt slut. Två nya tröjor och två par nya skor blev det. JIHOO!
Nej, sängen, bums!

Feedback

Det är alltid jättekul när folk som läser bloggen lämnar kommentarer efter sig! Tack för det! :)
Måste passa på att svara på frågor som jag fått:
Hur gör jag för att gå ner i vikt?
Jag tränar och äter nyttigt. Den här gången vill jag klara det UTAN cambridgekuren, även om det är en väldigt quick fix att ta till den!
MEN Får man igång träningen så är hälften vunnet, och för mig gäller det att inte ta för många vilodagar i sträck, då blir jag otroligt lat. Max 2 dagar i streck vilar jag.
Sen har jag slutat äta mjuka smaskiga mackor, det är min stora last (EN av dom iaf, hehe). Jag räknar kalorier för att gå ner i vikt, var förut med i viktklubb.se och där lär man sig mkt, är idag inte medlem men räknar på ett ungefär i huvudet så jag vet hur mkt jag bör stoppa i mig på en dag. Runt 1300 kalorier försöker jag landa på..
Tips och ideér?
Vågen, våga väga sig! Jag väger mig ganska ofta, faktiskt FÖR ofta, men för mig funkar det jättebra! Det gör så att jag har lättare att undvika onyttigheter under dagarna om jag vet med mig att jag imorgon ska ställa mig på vågen. Det gör så att jag sätter en positiv press på mig själv, och i nuläget funkar det jättebra!
Knäckebröd, blir godare och godare ju mer du käkar av det. Jag brukar bre på ett jättetunnt lager med kaviar, en knäckemacka med lite kaviar på blir ca 80-90 kcal.
Ägg, ha kokta ägg i kylen, om hungern blir outhärdlig så brukar jag käka ett ägg, mättar helt okej.
Nutrilett/naturdiet, har du inte tid att käka lunch eller är på språng, köp med en naturdiet eller nutrilett shake och ha med, bättre än att inte äta något eller att äta på donken.
Lightläsk, nej man SKA inte, lightprodukter inehåller massa dåligt och gift, men för att överleva och hålla sötsuget i schack så känns en burk Pepsi Max som att vara i himmelriket!
Kvarg, Lidl har 5dl kvarg med 0.1% fett i som är väldigt bra att göra tonfiksröra på samt ha till fruktsallad och blanda egna bär/fruktsmoothies med. Väldigt bra proteinkälla.
Kalorikoll, om man vill få koll på kalorier och få hjälp med vad man ska käka och hur mycket så är www.viktklubb.se en väldigt bra start! Man kan lära sig mycket!

En god smootie:
1,5 dl frysta hallon/blåbär
0,5 dl kvarg
1 dl naturell lättyoghurt
3 msk vatten
2 msk funlight jordgubb eller annan smak
Kör i mixer och smaka av! MUMS!
En shake är ca 110 kalorier, det är ett BRA mellanmål det!

Bakar och lagar mat!

Idag är det grått och trist ute.. eller vänta, vi tar om det där. Idag ÖSER regnet ner och smattrar mot fönsterrutorna. Med andra ord är det inget roligt väder alls. Jag tycker det är rättså skönt på ett sätt, för då kan jag med gott samvete vara inne nu när Max är på dagis.
Ikväll kommer lillasyster Tessi med sin Marre och käkar middag här, lillasyster Mia kanske också kommer? Hoppas det! :)
Jag ska göra "pulled beef". Har gnidit in en stor bit rostbiff i massa härliga kryddor och slagit in den i bakplåtspapper, sen ska den skjutsas in i ugnen på 100 grader och vara långsamt tillagas i ca 6 timmar. Första gången jag gör det här men jag tror det kommer bli gott. Köttet ska bli jättemört.
Och sen så BAKAR jag. Den där brownien som jag skrev om tidigare. Den man hamnar i bakhimlen om man äter. Ooey Gooey Brownie. MJAM! Det är en brownie med smält marshmallow, en sorts kolakräm som kallas dulce de leche som är kondenserad mjölk som man kokat till en härlig kräm, och högst upp på toppingen så ska det vara chokladtryffel! Behöver man säga nåt mer eller. Bildupdate kommer sen! :)

Tiden går så fort

Snart har ett helt år gått sen pappa tog sitt sista andetag. 14/6. Känns fortfarande så färskt på många sätt, ändå så känns det så tydligt på andra sätt att det gått ett år snart.
Saknaden kommer aldrig att gå över. Jag saknar hans röst, hans humor, hans telefonsamtal, hans lukt, att sitta hemma hos honom, hans skratt när han kollade på buskisar på tv:n eller när han berättade om saker som hans vänner sagt eller gjort som han tyckte var roligt, jag saknar hans "Haaaaaallååå" när man kom hem till honom. Jag saknar verkligen ALLT! Det finns ingenting som jag inte saknar. Om dryga 6 veckor så kommer gravstenen på plats till hans grav. I år skulle pappa fyllt 70 år. Han skulle antagligen ha kommit på ett smeknamn till Tim vid det här laget. Han skulle säkerligen ha njutit av det fina vädret och suttit på sin balkong. Han skulle varje morgon det senaste året ha köpt sig en ny expressen och läst den lika omsorgsfullt som han gjort så länge som jag kan minnas. Han skulle ha puttrat runt i sin vita bil till axelsberg och bredäng och handlat. Han borde ha funnits hos oss nu. Han borde inte ha blivit en av de där "1-2% som avlider vid trombolysbehandlingen". Han borde finnas här hos oss. Han fattas. Jag har fortfarande kvar hans nummer i min telefon, det går inte att ta bort det. Idag saknar jag dig fruktansvärt mycket fina lilla pappa. Puss och kram vart du än är.

Grillkalas

det var den veckas träning det... grillkalas hos Eriks farbror idag med paj till efterrätt. Bara på't imorrn med antar jag. Fan fan fan. Jag som var två hg närmre mitt första och största delmål när jag vägde mig imorse. Den här veckan som kommer SKA det fanimej gå!
Just nu bakar jag chokladbiskvier till min brorsons kalas imorgon! Smörkrämen är farligt god, mer än så säger jag inte så har jag ingenting sagt... GAH! Dålig självdisciplin!

Oh lord!

Vilken DAG! Nere i centrum och hängde på låset med båda barnen och grannen och hennes son. Drulla runt i affärer och utsatte mig för tortyr i form av att vara inne på mcdonalds och se på när alla andra äter medans jag sippar på en sprite zero. Mitt mantra "det kommer vara värt det när jag ställer mig på vågen" ekar inne i huvudet.. och jag överlever frestelsen och går till MVC där jag hade tid för återbesök hos min fantastiskt härliga barnmorska Kia.
Tim, min lilla spykråka kräks på henne inte EN utan TVÅ gånger. Hoppsan hejsan så kan det gå och Kia får byta om. Vi pratar om hur det går nu, hur snittet var, hon kikar lite på det lite irriterade hörnet där tråden är fäst och det räcker nog om jag tvättar med lite alsollösning, vi börjar prata om preventivmedel men där kommer man inte så långt när det gäller mig, tack men nej tack. Det känns tråkigt att inte få gå där hos henne något mer, jag tycker hon är så härlig att prata med, kul att komma dit bara, en väldig kontrast om man jämför med BVC skräcködlan. UGG! Henne vill man ju inte vistas i samma rum som en minut för mycket.
Efteråt går vi i centrum lite själva, jag och mina grabbar, Max somnar och tim ligger och bökar runt och slumrar till 10 minuter åt gången för att vakna och vara jättearg. Jag vet inte på vad, men någonting har han varit arg på mest hela dagen, det är inte jag van vid. Hoppas det är något övergående.
Jag provade kläder i ultrarapid och svettade ner det mesta jag provade. Varsuguuud H&M och Lindex ;)
Jag hittade hur som helst ett par jeanstajts på H&M, i storlek MEDIUM och dom satt BRA! Och sen ett militärgrönt linne med söta volanger längst ner och en gullig liten blus, mörkblå med vita små blommor som jag inte kunde bestämma mig om den var "kärring" eller "söt".. det fick bli det sistnämna för den satt sjukt bra. MEDIUM i den med(!!!)
Hittade en jättefin zip-hoodie från puma... bara 250 spänn... den behöver flytta in i min garderob.. en ny sportbh behöver också flytta in hos mig då min casall som jag har nu börjar bli lite väl skumpig, även ett par ballerina vill komma hem till mig.. typ nu!


Stilla

Vikten har stått stilla i 3 dagar nu. Drygt! Har bara 6 hg kvar för att spräcka mitt första delmål! Jag vill jag vill jag V I L L !
Därefter har jag bara 5 kilo kvar tills jag väger lika mycket som jag gjorde när jag blev gravid. Efter det så har jag bara ca 10 kilo kvar (typ) sen är jag hemma och väger som min första målvikt, lika mycket som jag vägde när jag tog studenten 2004! Efter det får jag se om jag behöver gå ner kanske 5 kilo till och OM jag gör det så finns inte så mycket mer att ta av på mig! Pepp pepp! Ska nästan lägga ut en bild på mina hänglökar om några kilon för att skrämma tonåringar som går i barntankar, det vore nåt att visa upp på sexualundervisningen på skolorna, kanske på min degiga mage med tigerränder också? Tonårsgraviditeterna skulle minska med 60%, MINST! ;)

Bak-himlen

Jag tror jag kanske har hittat det ultimata bakverket. Jag satt och dreglade framför en bild på denna skapelse igår. Jag tror man hamnar i bakverkshimlen om man tar en tugga. Jag är i extas ;) Det är inte helt roliga förberedelser och de tar ett par timmar, men jävlarimej vad det såg gott ut! Ska ABSOLUT bakas och testas, eller ja, det får bli en liten testbit för min del, men ändå.
Jag skriver inte vad det är förrän jag har gjort den och kan lägga ut recept och bild. MJUUUM!
Blev tipsad om en sida igår av en nybliven bakentusiast ;) "Hemmafruarna" i Stockholm bara blir fler och fler, vi bakar, lagar mat från grunden, syr, städar och ser till att hemmet är perfekt, diskar, tränar, rår o vårat yttre, anordnar events och planerar kalas och fester och... sen var det något mer också... hmm.. jag har glömt nåt..en liten men ack så tidskrävande detalj.. JA JUST DET, vi tar även hand om våra små avkommor och uppfostrar dem till att bli goda och respektfulla individer med bra självkänsla och mycket empati. ;)

Anyway.. Väldigt fina cupcakes och härliga smak-kombinationer och dekorationer!
Klicka HÄR för att komma till den sidan och få inspirationen att flöda eller kanske göra en beställning för kommande kalas eller fest!
prisexempel summer flowers cupcakes
prisexempel two toned roses cupcakes

En lugn dag!

Idag har jag bara tagit det lugnt. Max är på dagis och har kul. Tim ligger och sover i sängen. Jag ska kolla upp mönster för att sy typ dregglisar eller en halsduk. Känner mig seg. Var och tränade igår och det gick riktigt bra. Börjar känna mig lite fastare faktiskt, eller nja, inte magen då, men låren. Dom är fortfarande alldeles för stora men fastheten börjar komma mer och mer.
Jag har hela soffan full med tvätt som måste vikas. Men det får vänta lite.. orkar inte ;)

Johanna bakar: Chocolat chip brownie med frosting

På fredag ska jag baka chokladbiskvier till min brorsons kalas! Ska bli kul att baka lite.
Förra veckan bakade jag en oslagbart god chocolat-chip brownie med chokladfrosting på. Jag smakade en liten bit, och det var to die for (om man får skryta lite;)
Brownie
350 g rumsvarmt smör
6 dl socker
3 dl kakao
en nypa salt
1 dl ljus sirap
6 ägg
3 dl mjöl
150 gram god choklad
Frosting:
75 g smör
4 dl florsocker
50 gram smält choklad
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
50 g philadelphia

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
9. Vispa ihop ingredienserna till frostingen, spritsa ut eller smeta ut över kakan före eller efter att du skurit fina små fyrkanter av den.



Ökat kalori-intag=bra skit!

Efter att ha ätit några extra kalorier mer än vad jag gjort innan så tappade jag ytterligare 0,8 kg på bara någon dag(!) Jag ska försöka hålla mig till 1300 kalorier om dagen och fortsätta min träning så som jag gjort! Har 0,6 kg kvar till mitt första och kanske viktigaste delmål, då har jag gått ner 5 kg sen den 10:e april!
Jag är så sjukt pepp! Jag längtar tills jag kan gå in i en affär och bara köpa det plagget som jag vill ha utan att behöva tänka på bilringar, fettvalkar, fläskiga lår, att inte få igen byxorna och att kläderna inte passar.
Dock är brösten en helt annan historia, dom är allt annat än tjusiga efter två graviditeter. Och NEJ man får alltså inte hängpattar av att amma som alla okunniga (de flesta tror). Så ni som säger att ni inte ska amma pga att ni inte vill ha hängtuttar kan jag meddela kommer få det av enbart graviditeten. MEN alla får ju dock inte det, men får man inte det av graviditeten så får man antagligen inte det av amningen heller. Goda gener, bröst som inte växer till fotbollar och bra och elastiskt hud är väl det man ska vara välsignad med. Jag är det icke!
En vacker dag kommer jag att operera mina bröst, förhoppningsvis blir det nåt kvar av dom så jag bara behöver "sy upp" dom. Fast lite oroväckande är det att bhn börjar bli lite tom högst upp med tanke på att jag vill gå ner ca 15 kilo till.. jajja, lyxproblem och i-landsproblem i ett.

Läsare, träning, papegoja och återbesök på MVC

Vad roligt att några läsare skrev! :) Kul att se vilka som läser? Undrar inte ni ibland vem som kikar in på eran blogg? Om man ser att man en dag haft 30-40 besökare så kan man ju inte låta bli att undra vilka alla är! Jättekul att veta iaf!
Idag har jag och mina små grabbar haft besök av min vän S. En härlig dag. Max var helt exhalterad hela dagen och fick en papegojpenna av S som man kan spela in sig själv på..den döptes till "Bäbä".. Han har haft ögonen på den där papegojpennan i flera veckor nu på leksaksaffären men vi har liksom aldrig köpt den. Här om dagen fick han tömma sina två spargrisar och handla själv i leksaksaffärn, han handlade en nallepuhtelefon som har tre olika lekar då man ska trycka knappar, gissa rätt och komma ihåg saker samt räkna, och en hink med toystory gubbar som hans kusin Hannes också har.
Kul dag idag iaf. Har nyss hävt i mig en fruktsallad efter dagens träningspass. 30 minuter crosstrainer och 20 minuters styrketräning, idag blev det bröst och armar! Så skönt!
Imorgon är det dagis som gäller för Max och jag vet att han längtar, denna veckan har vi utvecklingssamtal, det ska bli roligt att gå på!
Imorgon har även jag återbesök hos min barnmorska på MVC, det har nu gått två månader sen Tim föddes! Hon ska få kolla in mitt snitt lite då det är lite irriterat i ena kanten och jag kan inte sluta pilla då det är tråd kvar som vägrar försvinna som den borde ha gjort! Ska bli kul att träffa Kia, barnmorskan, jag tyckte verkligen om henne då hon var så cool och stöttande!

Bok om förlossningsdepression

Har blivit tillfrågad att skriva om min förlossningsdepression och ev. medverka i en bok som en kvinna håller på att sätta ihop. Boken kommer bla att innehålla olika kvinnors berättelser om hur deras förlossningsdepressioner var och allt runt omkring. Väldigt intressant och bra att fler vågar prata om det. Att inte skämmas. Det är ju så otroligt vanligt men ändå så tabubelagt.
Kan en enda deprimerad mamma bli en gnutta hjälpt och få hopp av just min berättelse så gör det mig varm. Jag önskar ingen att må sådär fruktansvärt dåligt och jag är så otroligt tacksam att jag efter Tims förlossning har fått må så oförskämt bra och har kunnat njuta fullt ut av min lilla bebis från dag 1! Det har känts otroligt underbart och nästan som ett skänk från ovan. Det är ju såhär man VILL känna och må.
I en perfekt värld hade förlossningsdepressioner inte funnits, eller så hade det funnits en enhet eller en plats i varje kommun dit deprimerade mammor kunde vända sig och få hjälp utan att skämmas eller inte bli tagna på allvar. En plats med specialistutbildad personal, professionell hjälp, kvinnor i samma situation som man kan prata med och även mammor som blivit friska och kan dela med sig av sina erfarenheter för att ge hopp och hjälpa andra. Fann det ett sånt ställe hade jag utan tvekat jobbat där gratis när tid funnits. Och papporna då? Självklart skulle alla partners vara välkomna att komma och ventliera sig och få hjälp på denna enhet också. En partner till en kvinna som lider av en förlossningsdepression går igenom något väldigt tufft och behöver det stödet han kan få, och dessutom händer det inte allt för sällan att pappan trillar ner i en depression om mamman har en.
Det här ämnet ligger mig verkligen varmt om hjärtat, och jag önskar att fler vågade prata om det, för det är inte fult eller fel. Det är supervanligt och man behöver hjälp, absolut inte lida i det tysta. Det finns en så enorm okunskap om den här sjukdomen, som det ju faktiskt är, en sjukdom. Jag sökte hjälp överallt när jag var deprimerad, jag ville att någon skulle tala om för mig vad jag skulle göra för att må bra, jag var desperat efter hjälp. Jag gick till vårdcentralen till och med, därifrån kom jag med ett recept på lugnande medicin och en kommentar som ekade i huvudet: "Nej men inte ska du vara ledsen och deppig, titta vilken fin son du har, hur kan du vara ledsen när du har honom? Och sen är det inte så långt kvar till våren, solen kommer göra så att du mår bättre". Jag kände mig totalt värdelös när jag gick därifrån, det hon förfinat sagt var att jag var dum som var så deppig och inte uppskattade det fina barnet som jag höll i mina armar.

Men det finns ju hjälp att få också, vet att jag skrivit det förut men det är ju värt att skriva igen:
-BB kan hjälpa till att slussa en vidare om man ringer dit
-Gynakuten
-BVC, oftast har de kurator eller psykolog som man kan få träffa
-Öppenpsykiatrin
-Mödravårdcentralen kan hjälpa till att slussa vidare till någon kunnig som de har i anknytning
-BUP, finns ibland mammagrupper för deppiga mammor, psykologer och läkare, har man tur får man bra hjälp (det fick jag)

Om det finns någon deppig mamma som läser min blogg så kan jag till sist bara säga att: Det blir bättre. Till och med helt bra igen och man BLIR sig själv igen. Alltid.




Ibland-

kan jag undra vem det är som går in och läser min blogg.
En del personer vet jag ju, för att de har sagt att de läser den. Men de andra besökarna då, vilka är det.. :)
Nyss hemkommen från en liten minimorgonpromenad med Max och Tim. Vi skulle gå till dagis men väl där så var det ju stängt pga studiedag, det hade jag helt glömt bort. Nu är vi hemma för en välbehövlig frukost innan vi ska ge oss ut igen.
Träningen går fortfarande kanon! Likaså kosten, jag få nog slänga in en smoothie extra eller så/dag för att det blir en aning för lite kalorier då jag bara kommer upp i ca 700-800. Jag behöver lite mer, jag tränar ju 4-5 ggr/vecka som det ser ut nu, och promenader på det, så lite  mer energi tack.
Igår var jag med grannen på bodypump, rättså slut i lården idag kan jag erkänna.
Kanske blir en vilodag idag.. kanske inte. Imorgon väntas det antingen Zumba eller gymmet iaf!

Tiden rullar iväg

Imorrn blir Tim 8 veckor! Helt sjukt. Han är så stor och go. Rullebulle kallar jag honom.

Kompis det går bra nu.

Rivit av ett gympass med grannen i Huddingehallen. 15 minuter uppvärmning på crosstrainern, 30 minuters styrketräning och avslut med 18 minuter på crosstrainern i bra tempo. Summa sumarum minus ca: 600 kcal
Mätte min midja idag. Herregud. Det är mycket minus nu på måttbandet. Tyvärr går det inte alls lika snabbt på vågen.
Idag ska vi grilla.. jag har förberett en sallad som vi ska äta till lite kött. MUMSSÄÄÄT!

Vitlöksdressing

Jag har satt ihop ett kickass-recept på vitlöksdressing som är en modifiering av aioli. Aioli är ju så himla fett, så det går ju inte att ha det på en sallad om man försöker vara lite nyttig och hälsosam, det här receptet är helt gudomligt gott till kycklingsallad med lite parmesan riven över. Det smakar som RIKTIG vitlöksdressing och man vill bara hälls i sig hela skiten!

Du behöver:
1 äggula
3 vitlöksklyftor
1 dl neutral olja, typ matolja, rapsolja
1 tsk dijonsenap
0,5-1 msk citronsaft
1,5 dl lätt creme fraiche
1 dl naturell lättyoghurt
1 tsk honung (kan uteslutas)
en nypa salt
(en stark arm att vispa med)


Gör såhär:
Se till att äggulan och oljan har ungefär samma temperatur.

1. Pressa vitlöken och lägg den i en skål tillsammans med äggulan och blanda runt.
2. Fram med vispen! Droppa försiktigt i oljan i äggulan och vispa så att armarna gör ont. Det får absolut inte skära sig så det är viktigt att man får det att binda sig. All olija ska försiktit droppas i.
3. När du har en tjock typ majonnäs så slutar du vispa och vilar din trötta arm (PS. du hade kunna använt en elvisp om du varit en latmask men tänk nu fick du lite träning också!)
4. Blanda i senapen, citronsaften (honungen), saltet, därefter vispar du ner creme fraichen och yoghurten.
5. Smaka av och njut, helst så ska den här dressingen göras en dag i förväg så den får stå och dra till sig ordentligt i kylskåpet så att alla smaker kommer fram.




Med risk för att låta som en grammofonskiva med hack i...

TRÄNING ♥
I förrgår var jag på Bodypump! Så skönt! Även om jag inte är redo för situpsen än då jag känner att mina magmuskler inte åkt ihop än, men lite smått gick det att göra sidoövningar. Skön tränigsvärk i benen idag. Knatade iväg till gymmet idag med, 20 min crosstrainer och 30 minuter styrketräning. Med kosten går det också helt sjukt bra. Det enda lite tråkiga är att nyttig mat tar förjäkla lång tid att göra, om man inte förbereder, men det tar ju också tid, sen är det ganska dyrt, men SÅ värt det. Känner mig piggare och fräschare!


Träning ♥

Igår köpte jag träningskort och rev av mitt allra första gympass på evigheter känns det som.
30 min crosstrainer, -400kcal och 15 minuters styrketräning av armarna!
Det var väldigt skönt och imorse när jag ställde mig på vågen hade det äntligen hänt nåt!! minus 2,3 kg hittills och 6 cm runt maggen.

RSS 2.0