Mogen kille

Han blidde lite arg när han inte fick köpa våran bil. Trots att det var HAN som sket i att komma idag som utlovat. Normal kille. Blocket drar till sig lätt psykotiska köpare. Anus på honom!


Hjärta

Johanna hjärta sjukhus
Jag visste att jag skulle trivas. Första dagen på praktiken var idag. Jag älskar det. Verkligen. Jag är kär. Det är det här som jag ska jobba med. Inte nödvändigtvis denna avdelningen, men på sjukhus. Fick sug efter att plugga vidare sen. Kanske gör jag det sen, kanske inte.
Jag vet bara att jag måste ha ett jobb på sjukhus. Jag ska försöka få det tills jag lyckas. Spännande, varierande, många kollegor, träffa massa nya människor, göra skillnad och lära sig massa nytt! Vad finns det att inte gilla?!


Barnvakt

I helgen som var så var jag barnvakt åt min brorson. Han är 5 månader. Lilla Alexander, som jag dessutom ska bli gudmor(fadder) till den 5:e maj! Han körde på stenhårt med sin faster och krävde bästa möjliga uppmärksamhet och armmusklelstyrka. Han ville gärna hänga med överallt med sin ca 8,5 kilo lilla knubbiga kropp. Det låter inte så mycket, men det blir tungt att ha en arm upptagen av kelsjuk bebis:)


Praktik

Sitter och häckar lite i sjukhusentren efter rundvandringen på önh där min praktik ska vara. Snart blir jag upplockad av Emma och det vankas ett ikeabesök, bra måndag;)


Varför förtjänar en 22-åring att dö?

HUR kan det vara okej och rätt åt en person som förlorar sitt liv endast 22 år gammal? Man blir ju mörkrädd när man ser folks åsikter kring polisjakten förra sommaren som slutade med att en ung kille faktiskt dog.
Hade det varit lika rätt åt honom om det var eran bror eller son? Hade ni tyckt det var okej att polisen hetsjagade honom då? Fatta vilken panik han måste haft sina sista minuter i livet. Fattar inte hur det någonsin kan vara rätt när en ung människa dör. Jag hade fattat folks reaktion om han var en terrorist och dödat en massa oskyldiga barn och typ spikade upp hundvalpar på väggarna hemma, eller en psyksjuk pedofil.. Men det här var en vanlig kille, en gasglad sådan, och hur fan många av er har inte kört som biltjuvar eller gjort saker utan att tänka på konsekvenserna före ert handlande?
22 år, hur mogna var ni när ni var 22? Slå upp ordet empati och medmänsklighet nu, kanske ni kan lära er något idag. Ibland tycker jag att det är pinsamt hur man kan uttala sig och säga så elaka saker, helt utan att tänka sig för. Ja han körde för fort och tänkte inte klart, för det förtjänar han att dö? Ska vi då införa dödsstraff på de som kör för fort?!


Små minnen

Tänk när dom var såhär små!!


Gravid?

Ibland kan jag "sakna" min mage. Känna lite avundsjuka på alla som är gravida. Nu mår jag visserligen pyton när jag är gravid, kräks, mår illa 24/7, halsbränna och foglossning och väldigt ont i fötterna.. But still.. Man saknar det ibland. Det finns ingen känsla som slår eller ens kommer i närheten av när man får upp sin kladdiga lilla bebis på bröstet. Det första mötet. När man får se vad som sparkat en i revbenen, fått en att kräkas och hickat i tid och otid. Aaaah.. Jajja, no more kids här! Men drömma om bebis kommer man nog alltid att göra, tror det är "inbyggt", för att vi ska vilja föröka oss..:)


Putt

Känner mig lite putt idag. Är irriterad av många olika anledningar. Vilket förstör humöret. Jag har sån väldigt god lust att sparka bakut och bete mig som en femåring. Men men, man ska inte låta händelser, idioter och puckon dra ner en, saker som man själv inte kan påverka ändå. Kryptiskt.nu


På hotellet

Nu är vi här. Sängarna är provhoppade. Tim röjer och plöjer. Vi har varit ute och gått en sväng vid vattnet! Max har fastnat framför tvn och jag ligger i en av sängarna och längtar efter Erik och maten som han ska ha med sig;)


Ps

Med föregående inlägg så menar jag absolut inte att man inte får lov att vara glad och lycklig. Det jag ville ha sagt var liksom lite mer att, fan, ibland är det okej om man inte är det också. Det gör en inte till en sämre människa. Man får visa att man bara är just det, människa. Jaja, behöver verkligen sova. Ska drömma om hotell;)


Spy

Jag fick precis upp lite spya i min mun. Fy fan vad trött jag är på folket som målar upp sina fasader som ger en sån skev verklighetsbild av vardagen. Bloggar, twitter, Facebook, schmeijsbook, you name it. Alltså hörni, lyssna här! Lyssnar ni? Nej det gör ni inte. Lyssna på det jag säger (skriver), för det är satans viktigt för er overachievers.
Här kommer det, så håll i hattarna så ska ni få höra: DET ÄR OKEJ ATT INTE VARJE DAG ÄR EN JÄVLA WALK IN THE PARK. Det är helt okej att må skit ibland. Det är mer än okej att ha ett skitigt hem och flottigt hår. Det är okej att vilja sälja sin unge på e-bay vissa dagar. Det är tillåtet att slita sitt hår av trötthet. Man får säga att man tycker det är skittråkigt att sitta i parken och glo på när barnen leker en regnig dag. Man får känna att man hellre lägger sig i en pool med pirayor än att kliva upp ur sängen när snöhelvetet kommer tillbaka. Man får bojkotta skiten och sitta inomhus! Alltså, man får, det är helt mänskligt och heeeelt normalt. Fattar inte vad vissa vill med sina gulligullrader och pluttinutt ord. Varje dag. Klart ni också har dagar som suger, ni är väl inga robotar, mig lurar ni inte iaf. Börjar bli less på att allt måste vara så perfekt hela tiden, och är det inte det så är det katastrof. För mig tillhör det vardagen, livet, och jag delar med mig av hela registret, utan att det blir för privat dock. Lite skit i hörnen är hälsosamt. Lite skit, lite hipp som happ, lite LIV. Livet är till för att levas, varje stund, bra som dålig, behövs. Mina ungar kan vara skitjobbiga ibland, senast idag misstänkte vi att en av dom hade en eller flera bokstavsdiagnoser. Ibland är dom helt underbara. Ibland känner jag mig som en fotomodell, ibland som en flodhäst. Ibland vill jag rymma hemifrån, ibland kan jag inte gå hemifrån för att jag så gärna vill vara med min familj.
Ingen har det perfekt jämt. Bara för att man skriver en sak på tex Facebook flera ggr om dag ut och dag in, så betyder det inte att det faktiskt ÄR så. Sug på den!
Imorrn åker jag och smågrabbarna till hotellet, Elite hotel Marina Tower. Vi ska hoppa i sängarna, leka kull, skita ner, bada i poolen och jacuzzin, äta gott och göra det bästa av vistelsen och hoppas att myrstacken är väck när vi kommer hem på tisdag!
Tjolahopp!


Bokat

Hotellet är nu bokat. Skulle ringa och höra efter imorgon om vi kan komma redan på förmiddagen på måndag. Tummen upp för bra service.


Dåligt

Dåligt med update! Max har vart lite krasslig, hans förkylningsastma som resulterade i ett besök på akuten i måndags. Ventolinet gjorde underverk, två inhalationer och vi kunde åka hem och medicinera hemma. Dagen efter fick Tim krupphosta på morgonen, suck. Han fick betapred och blev bra han med. Svartmyror har tagit över hela vårat hem till råga på allt. På måndag får vi saneras och ska boka rum på Elite hotel marina Tower natten till tisdag. Barnen får inte vistas hemma på 24 timmar. Hyresreducering kommer vi antagligen inte få, trots att vi har myror i typ hela lägenheten och inte ens kan bre en macka på varken köksbänken eller diskbänken. Spisen och skafferiet har dom svarta små asen också tagit över.. Så urless på att städa och torka som en tok. Jag hoppas saneringen hjälper. Det känns hopplöst just nu. Så äckligt!! Max har myror i sin säng också:-/ vi har fått köpa färdigmat och käkat ute väldigt mycket kan jag säga! Mycket pengar och tid blir det. Tycker att dom ska gå med på hyresreduktion, annars tar jag det vidare till hyresgästföreningen. Hyresvärden, Wallenstam som vi har verkar tycka att dom är snälla och gjort sitt för att vi får 1000 kr till hotellrum. Det är ju fan deras skyldighet. Vi lägger till ett par 100-lappar för att kunna bo på ett bra hotell så vi kan mysa lite när vi ändå måste hemifrån. Vi ska gå ner och bada i hotellpoolen och jacuzzin har jag lovat Max. Det är mitt och Eriks bröllopsnattshotell:) nu kommer vi dock bo i ett familjerum och inte en svit.
Jajja, hoppas myrorna är borta när vi kommer hem.. Och håller sig borta. Annars blir det psyket för mig. Kommer bli galen!!


Älskar den här bilden, Max bygger och Tim välter allt i sin väg:)


Plus

Kryssning, buffé, bakiskäk, sjukdom och svull har lett till 3 kilo plus på vågen. Och det syns verkligen. Och känns. Känner hur jeansen sitter tajtare och hur magen fläskar ut överallt och ingenstans!! Skärpning skärpning. Fy fan vad jag känner mig fet!


Hjärta

Mina hjärtan. Max var världens argaste påskgubbe och krävde avsminkning fort som tusan när han kom till dagis. Tårarna sprutade kan jag säga. Tim älskar verkligen att vara ute och leka! Gunga och gunghästar är två favvisar!

Nej, usch vad jag är trött! Imorrn ska vi gömma påskägg till Max! Ska slå in det i folie så det glänser fint! :)


Vissa dagar

Önskar man att man aldrig vaknat, aldrig funnits. Känner mig helt jävla ensam dessutom. Fy fan på den här kuk-dagen! Totalt omotiverad till precis allt! BLÄÄÄ!!!


Grilli

Säsongens första grillning gick av stapeln idag. Småsystrar, systers sambo och en kompis kom och moffade. Satan vad fläskfia jag känner mig. Imorrn är det skärpning och motion. Var ju på kryssning i helgen också. Därav rubriken, det är finska för grilla för er som inte visste det. Det är nämligen så att om man vill prata finska så är det bara att sätta bokstaven "i" efter det svenska ordet. Det kom jag och Sara på när vi skulle gå ombord..
Tull - tulli
Hiss - hissi
Men utgång hette ju "ulos" så där hade dom ju stavat feeeeel, det skulle ju stå "utgångi". Inte lätt det där, får åka över till muminland och lära dom hur det ska vara. Jag är ju trots allt halvfinne!
Mycket sprit blev det, så mycket att jag däckade innan kl 03:-O ooooops.. Fattar inte hur jag kan få i mig så mycket alkohol, 2 cider, 4 drinkar (6:or), 5 smirnoff ice, sen nån klunk öl här och där. Jajja, inte bra, inte bra, många hjärnceller som dog i helgen.
Hade prov idag oxå! Fick VG och samma i slutbetyg på psykologikursen. Känns helt okej! Speciellt med tanke på den minimala tid jag lagt ner på plugg, ca 45 minuter. Och på kursen i helhet har jag väl lagt 4 timmar eller så:)
Nej nu ropar kudden på fläskolina! Imorrn bantning deluxe!


RSS 2.0