IPHONE

YES! I förrgår kom den. Min ajfåwn! Svart och snygg!


(Bild lånad från letsgodigital)


Dålig update

I knooooow! Sjukt dåligt av mig. Idag bev det VABSKI igen.. Max kräktes på vägen till dagis, han har sån hosta. Han är alltså inte magsjuk, bara sjukt jobbig rethosta, stackarn. Vi hann precis fram till dagisgrinden när det hände, så jag tittade in, sa till en av Max fröknar att vi "bara var där för att säga att han vara sjuk" haha, klockan 7 på morgonen. Hon tittade skitkonstigt på mig, och sa bara "jahaaaa?" sen förklarade jag att han har hosta och han precis kräktes upp morgonvällingen. Hehe, lite humor på morronen är aldrig fel ;)  Så Max blev avtorkad, sen lutade han sig tillbaka och gav mig en lång, nöjd och mysig blick, sen gick vi hem, samtidigt som jag ringde mitt jobb och sa att det blir vab för mig igen..
Vi har haft en mysig dag hemma med packande och myyyys, sen sov vi middag i tre hela timmar också. Så skönt, han är en riktig myspelle, ville ligga nära och gosa!
Så nu blir det till att packa lite till och sen måste vi åka och handla mat, kylskåpet ekar, en massa cider är det vi har, Somersby, det är ju väldigt gott men ingen middag direkt ;)

Hej hopp!




Tränat och gynakuten

Såååå duktig jag är. Blev ett pass på 35 min. Bra start på veckan! Blev axlar, biceps, triceps, mage, och ben! Känns så härligt! Idag var första dagen tillbaka på jobbet efter alla sjukdagar och efter allt vabbande. Kändes jättebra att vara tillbaka och dagen flög iväg fortare än fortast!

Igår kväll blev det en tripp till akuten också. Gyn akuten, spännande va? Hur som var det ingen fara, jag har tydligen en vätskefylld cysta på livmodertappen som gyn försäkrade mig om var ofarlig och i n t e cancer, sen sitter det tydligen en hinna kvar från mensen, som småblöder, inget farligt tydligen.. HAN, ja det var en manlig gyn, UNG, 28-30 år kanske försäkrade mig om att jag inte hade cancer, ett par gånger. Innan vi går in i hans rum, ja gynekologens rum, så säger han till mig "jag känner igen dig, jag har sett dig förut", vilket gör mig ÄNNU mer nervös, är inte stormförtjust i manliga gynekologer, ännu värre när dom är unga, och så säger han att han sett mig förr.. "jahaaa..." säger jag.. varpå han säger "kanske på KS i solna" jag svarar att det var där Max föddes. Sen pratar vi inte mer om det.. Pinsamt.
Jag har tydligen inte cancer iaf, det är det viktiga :-D Jaja, jag utgår alltid från det värsta, man kanske borde sluta med det, hur som helst ska jag göra cellprov på torsdag på MVC på drop-in mottagningen, det är hög tid för det nu, det tyckte han också, även om "allt såg fint ut på in och utsidan"




Köpa spjälsäng?

Nån som känner nån som behöver köpa en snygg, hel och komplett spjälsäng till ett bra pris?? Hör av er isf! Behöver desperat bli av med nu, helst igår! :)


Längtar

jag har ju så mycket att längta till nu för tiden! Jag känner mig sjukt stressad över flytten! Försöker packa och städa idag min sista VABdag här hemma, lyckas si sådär. Just nu sitter Max nöjd och leker med typ 50 tamponger, han sorterar dom från skål till skål, vilket han tycker är jättekul. Vem hade kunnat tro att tamponger kunde vara så kul ;)
Spotify pumpar musik här i bakgrunden, Max nynnar med till Pinks låt "I don't believe you", både jag och Max tycker mycket om den, Max tycker mycket om "jag är en gummibjörn" också, men den lyssnar vi inte på lika mycket av någon konstig anledning. Norah Jones lugna sköna låtar nynnar han också till. Så coolt! Han härmar mycket man säger nu, här om dagen sa han "blyta blöja" när jag sa att vi skulle byta blöja, men när jag ville att han skulle upprepa så blev det "blablabla" ungefär, så han gör det inte på kommando. Men han förstår ju verkligen vad man säger nu, vilket är ascoolt, jag brukar fråga honom "om han inte kan sätta in nappen sådär roligt", då vet han direkt vad jag vill, jag tycker att han ser så rolig ut när han har nappen åt fel håll, med sugisen ut och lodrätt istället för vågrätt, ja om ni förstår, hihi!

Nu blev det ett inlägg om Max och inte om allt jag längtar efter, men så kan det bli ibland, eller ganska ofta kanske.. jaja! Packning och städning var det här!



Bröllops-update

Anledningen till att jag inte skriver så mycket om bröllopet ÄN är för att det i denna stund står ganska stilla. Förra veckan så bokade min ena lillasyster som ska vara en av mina tärnor resa och hotell med sin sambo, samma hotell som vi ska bo på. Jag blev glad, då kan jag pusta ut, EN av tärnorna är helt 100%iga. Nu gäller det att komma på vart vi ska klämma in min andra tärna, som är min andra lillasyster. Jag är säker på att det löser sig på ett eller annat sätt.
Jag vet redan vad de ska ha för sorts klänningar och vilken färg :D

Det var det jag hade för tillfället, men lugn, there's more to come. Just nu är det fokus på flytten. Därefter är det fokus på att homestyla klart allt, vilket kommer att ske på en helg typ. Sen är det bröllopsplansdags. Vi har en del pengar undanstoppade nu iaf. Bröllopsavgiften och det är kirrad, och nästan hela resan. Nu ska vi ha till ringarna, kläder och själva firandet efter vigseln :) säkert nåt mer också som jag har glömt (läs förträngt nu med alla VAB och sjukdagar.)

PÄCKING -

-pågår. P A C K A ! Snorig och gnällig unge. Erik har jouren. Ingen bra kombination! Den 27:e februari flyttar vi!! bråttom bråttom!!!




By the way...

VI SKA  F L Y T T A ! ! ! !

Lägenheterna besiktigas den 22:a februari och den 1:a mars skriver vi kontrakt på våran nya lägenhet!!! Vi kommer alltså att flytta EN port bort, till en 2,5:a med loggia. Loggian kommer att vara Max rum. Det är som ett vanligt rum, fast lite mindre och med mycket fönster, så det blir till att införskaffa bra gardiner eller rullgardiner så lillprins kan sova om kvällarna så det inte blir för ljust! :)

Det här är väran nya lya! Vilka planer vi har vilka planer ;)






Ikväll ska jag jobba

Och göra alla uppdateringar på en hemsida som jag gjorde för ett par år sen. Ska kanske fila till designen lite extra också! Man ser smågrejer som behöver fixas till när man är där inne :)  www.salongleonik.se . Ska göra klart designen för visitkorten och presentkorten och skicka förslagen till salongens ägare och se vad dom tycker, jag hoppas dom gillar det jag gjort :)




Iphone

Jag har beställt en Iphone. Den skulle komma inom 2 veckor, beställde den i måndags så nu är det ju inte jättelångt kvar ;) Då får jag se vad jag tycker om den, gillar iof min Sony Ericsson Aino som jag har nu också. Dagens i-landsproblem, eller hur. Men iphonen blir nog skitbra. Jag beställde en svart. Även om jag tycker den vita är sjukt snygg.. men vitt och småbarn, njaa.. och vitt och Johanna, hell no.. större skitgris än mig får man leta efter.











Skratta eller gråta?

Man vet inte om man sla skratta eller gråta när man läser den här artikeln. Känner lite panik när jag läser den, varför vet jag inte. Kanske för att jag själv inte ens kunde stå upp 7 timmar efter min förlossning?
Sen undrar jag hur mycket den här kvinnan får gjort på jobbet med en nyfödd bebis där? Jag menar, bebisar ÄR tidskrävande; amning var och varannan timme, blöjbyten, gnäll och skrik, tröst, behovet av närhet och gos, napp som åker ut varannan minut som ska stoppas in igen, nerbajsade kläder.. alltså jag kan fortsätta i all oändlighet. 
HUR hinner hon jobba?! HUR hur hur, jag vill veta! :) Jag hann inte ens duscha när Max var bebis. Herregud, ta ledigt kvinna och gå hemma i mjukisar och morgonrock iaf några veckor och soooooov!!! 




Max dockvagn?

Undrar varför det inte finns någon Max-bok som heter så.. Max potta, Max boll, Max blöja... den sistnämna har vi införskaffat och Max älskar den! Han tjuter "Maaa" när man frågar vem det är i boken, "Ma" betyder Max, han pear på blöjan och på den envisa lilla Max i boken som kissar på golvet, han hytter med näven och sägr "mamma" när mamma kommer och är arg. SÖTnos! Inte det jag skulle komma till.. skulle komma till att min lilla Max, han gillar dockvagnar!
Sitter och googlar runt mig.. Max tycker mycket om docksulkysarna som finns på dagis (till Eriks stora fasa). Såklart att pojkar kan och SKA leka med dockor, inget fel med det ju, och dockvagnar är ju jätteskoj :)
Så jag funderar på att köpa en vagn till honom.. den här såg kul ut :)


eller är det overkill?


S N O R

Snor överallt. Max näsa rinner, min näsa sprutar, Eriks näsa började också rinna.
Idag fick jag i lillemannen medicinen utan några större problem. Man får lirka lite, jag sitter och klappar händerna och jublar av förtjusning och ser ut som en galning antagligen. Men han blir glad och peppad iaf och tar medicinen utan större tjafs :)




Öroninflammation

dagsformen idag är sådär. Jag snorar och har ont i halsen, hes som tusan. Med Max var jag till jourmottagningen igår, öroninflammation igen, världens hosta och förkylning med feber. En runda till Huddinge sjukhus barnakut blev det också nu i eftermiddags. Max var lessen och otröstlig och betedde sig väldigt konstigt. Där gjorde dom utförliga prover som kom tillbaka bra, men ja, han har öroninflammation då. Remiss till en öron.näsa-hals specialist fick vi nu iaf. Max har haft 3 eller 4 öroninflammationer på mindre än ett år, så antagligen kanske han får rör inopererade. Det skulle vara skönt, främst för Max och även för oss. Då behöver inte varje förkylning betyda öroninflammation och antibiotika..





Samtalet som jag är så rädd för

Fick jag för en stund sen, min ena syster ringer och säger att mamma ligger inne på Huddinge sjukhus. Satt och kollade på "himlen kan vänta", uppföljningen, det handlar döden och livet. Inte det mest ultimata att se kanske.. Jag blir iskall av telefonsamtalet. Varför? hur? när? Är det en till stroke? Mår hon bra? Är det hennes diabetes? Har hon ramlat? Får hon komma hem? Ska jag komma dit? Kan hon prata?

Den här gången är det blodtrycket, det var så lågt att mamma inte kunde gå stadigt och grannen tillkallade ambulans. Mamma kommer ligga inne på observation under natten men mår nu bra, efter dropp osv. Neurologen ska ta sig en titt på henne också för säkerhets skull.

Älskade lilla mamma, vi behöver dig! ♥

Man går verkligen alltid, på något undermedvetet sätt på helspänn, det har man nog gjort sen det där första samtalet.. jag sitter på sängen på BB, jag och Erik gör oss redo för att åka hem med Max, han är påpälsad till tänderna trots att det bara är den 28:e september. Min mobil ringer mitt i lyckoruset av att äntligen få lämna sjukhuset. Hela min "jag har blivit mamma och är lycklig-bubbla" spricker. Det är min syster Mia, hon åker ambulans med mamma som är halvt förlamad på ena sidan, Mia är lessen, jag blir lessen, jag pratar en kort stund med mamma, man hör inte så bra vad hon säger, hon sluddrar. Jag gråter hysteriskt där jag sitter på sängen, på BB, jag ska vara världens lyckligaste, för jag har blivit mamma och ska åka hem från sjukhuset med världens finaste bebis och sambo, medans min egen mamma just i den stunden läggs in på ett sjukhus några mil därifrån..

Så jag kommer nog alltid att gå på helspänn, när man minst anar kan det komma..



INREDNING!!!

Så kul att inreda! Just nu är det Max rum som toppar listan, eller hans KOMMANDE rum.
Det ska gå i amerikansk/new england och klassisk stil med stjärntema, det kommer blir sååå jävla snyggt.

-Bord och stolar får vi se om vi behåller dem som vi köpt
-väggen ska vara grå eller mörkblå med en stor vit stjärna målad på
-säng har jag köpt en skitsnygg gammal från 50-talet som ska slipas och målas om, tre stycken trästjärnor(blåa) har vi köpt som ska limmas på den när den är vitlackad och klar
-fina grå och vitrandiga korgar till mjukisdjur är inhandlade från åhléns
-vimplar har jag beställt av en tjej på nätet, skitsnygga
-en liten expedit har vi ju, en vit, den får han antagligen behålla sålänge
-matta har vi hittat en stor rund och fin, med en stjärna på såklart
-en vägghylla måste upp också, förvarning är bra, och han måste ju ha sina Max-böcker nånstans
-en namn-pall ifrån bondeofsweden ska också inhandlas

åååh härligt det är att få planera :D


Vimplarna som jag beställt :)

Klicka för att visa Megabild!








Sjuk igen då

Igår kom halsontet som en blixt från klar himmel. Var ju en sån himla bra dag i övrigt, en härlig dag på jobbet, jag och sex barn, ja det var alla barnen vi hade pga kräksjukan som slagit till, vi var ute och rullade världens största snöboll, eller ja, snögubbe. Och dagen flöt på bra, jag slutade kl 13, åkte och hämtade min lilla älsklingsunge på dagis och gick hem och städade och myste med honom. Ett riktigt kakmonster har han blivit, tror han åt säkert 10 mairekex på raken, haha!
Sen kom Erik och hämtade upp oss och vi åkte till Kungens kurva för att hämta ut våran bärbara som varit på service, sen till City Gross för att handla behövligheter.
Där nånstans mellan städningen och City Gross började jag känna av det, det onda i halsen och i kroppen, förkylningen började krypa sig på och kroppen kändes varm och kall om vartannat.
Idag blev det till att vara hemma och vila för mig. Hoppas på en friskare vecka den som kommer!




Tid

är något jag har märkt är en bristvara som arbetande småbarnsmamma. Det finns ingen. När jag inte är på jobbet så vill jag vara med Max och Erik. Jämt. Idag slutade jag 13, det var härligt att kunna hämta lillfis så tidigt, även om han generellt sett aldrig går speciellt långa dagar, men ändå.

Mys!

Nu ska vi iväg och hämta bärbara som är klar på elgiganten, efter det blir det lite handling. Schampoo och balsamet är slut, håret är fettigt, deon jag har är sjukt dålig för man luktar svett efter 2 timmar, tandkrämet är slut och tänderna är bruna... haha nej då!




Karens

Jahapp. Idag blev det en karens. Mådde så otroligt illa imorse, det ville inte släppa. Tar 100 år för aptiten att komma tillbaka på riktigt efter en magsjuka. Har ju varit frisk sen i fredags. Nya tag imorrn för då bär det av till jobbet!

RSS 2.0