Busy

Räkningarna är betalda.. det var mindre kul. Hemexaminationen om funktionshinder och utvecklingsstörning är inskickad och klar. En hemuppgift i Socialt arbete har jag kvar, som jag inte riktigt fattar hur jag ska göra... och en sluttenta i kursen omvårdnad imorgon. Sen har jag INGET mer kvar i skolan för den här terminen. SÅ SKÖÖÖNT! Hemuppgiften ska jag försöka få klar ikväll.. Brev till försäkringskassan ska skickas in också eftersom de måste ha allt skriftligt typ 2 ggr och är allmänt jobbiga... ge mig mina pengar bara och bespara mig telefonsamtalet i slutet av veckan när jag måste ringa och påminna er att betala ut det som är mitt. Brukar i allmännhet inte ha så stora problem med FK, men det är ju oftast nåt man måste ringa dom om.. och de säger alltid olika och är dåligt införstådda med sina egna knöliga regler..
Nej nu ska jag hämta min lilla favoritMax från dagis. Hoppas han följer med frivilligt idag!

Premiärturen

Premiärturen med nya vagnen gick av stapeln i lördags. Igår blev det lite till vagnrullning i Nacka Forum, himla trevlig galleria det där måste jag säga. Självklart så hittade jag en del fina kläder, som jag inte kan köpa för jag inte vet vilka fina spår den här kotten kommer lämna efter sig på min blekfeta kropp.

Tillbaka till vagnen, den är JÄTTESKÖN att rulla runt på, det är verkligen skönt med lufthjul och man kommer fram överallt. Max satt som en liten kung och somnade till sist. Jag är nöjd. Erik ser också nöjd ut. Fälla ihop den var efter några om och men superenkelt, lika så att fälla upp den, och den blir verkligen kompakt. Man får till och med plats med annat i bagageluckan(!) Den är ju lite tyngre än vad man är van vid, men jag antar att man vänjer sig vid det också. Nu längtar jag bara tills bebisen kommer och vi kan gå ut och gå hela familjen, för jag har ont precis överallt och jag tycker verkligen att det är tungt nu. Jag blir inte lessen om vattnet går typ nu och värkarna startar så jag kan åka in till sjukhuset!!!


Inte så långt kvar nu

Dagarna passerar ganska fort och det drar ihop sig.
Vi har ju handlat det mesta.. Det vi har kvar är blöjor, nappflaska, nappar, mjölkersättning, babysitter, babybjörn bärsele.. Jag har inte inhandlat någon amningsbh än. Vet inte hur jag ska göra med den saken så det får vänta tills efter bebis ankomst.
Det är tungt som bara den nu och jag känner hur kroppen är... sliten och trött.. Skulle inte bli lessen om bebis valde att kika ut idag eller imorgon, det skulle vara en befrielse. Jag längtar efter att kunna ta en lång rask promenad och kunna leka med Max ordentligt. Jag hoppas jag mår bra efter den här förlossningen och att jag slipper ha väldigt ont länge, snabb återhämtning tack. Jag vill inte ligga kvar så länge på BB heller, men sånt där kan man ju inte styra över, det blir ju som det blir och förhoppningsvis blir det jättebra.
Har börjat bli väldigt känslig nu mot slutet, en del katastroftankar och känner mig ängslig ibland, jag är rädd att nåt ska gå snett under operationen, har nära till gråt och svårt att hålla tillbaka känslorna ibland känner jag. Så mycket tankar i huvudet. Dagen D för snittet så har pappa varit död i 9 månader och 1 dag. Saknaden sköljer över en som en tsunami med jämna mellanrum, och jag har inte besökt graven på väldigt länge, vilket jag mår jättedåligt för.. men jag ska, här nu någondag. Jag ska, trots att det inte är samma sak som att stå och prata med ett kors på en isig gräsmatta.

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

 

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Besöket på MVC

Gick jättebra! SF-måttet ligger på 36 cm och imorgon går jag in i vecka 37, 36+0 alltså. Allt såg bra ut och bebis ligger långt ner och guppar. När jag var inne på förlossningen en tripp för en vecka sen så sa de att han var fixerad iaf.
Max lysssnade på hjärtljuden på bebis och såg storögt på från golvet där han satt med en drös leksaker som BM hade inne på sitt rum.
Förlossningsplaneringen skrev vi idag. Hade ju inte så mycket att skriva den här gången mer än kansk ett par tre saker som jag har som önskemål inför vad som komma skall. SÅ jag hoppas att det blir som jag vill den här gången..
Vi handlade lite böcker på bokrean jag och Max, som vi kan läsa vid nattningarna som numera går som på räls! Sen köpte vi present åt kusin Cornelia som fyllde 3 år nu den 22:a februari. En sväng upp till M och ungarna blev det också och Max lekte så fint med M's dotter E. Jättekul att se! :)
Väl hemma nu, ska trixa med vagnarna nu då Max BRIO sitty ska till Cornelia imorgon då hon ska ha den. Premiärturen för Phil and Tedsvagnen går av stapeln imorgon! :D

Barnmorskan

Idag är det besök hos barnmorskan. Vet inte om vi skulle gå igenom min "kravlista" för förlossningen idag, det vanliga dödliga kallar för förlossningsplanering alltså..
Max fick bestämma om han ville vara ledig idag och följa med och lyssna på lillebror eller gå till dagis, han ville absolut följa med och lyssna på "lillebjoj".
Runt 10 tar vi bussen ner, jag orkar inte gå med mina svullna fossingar!

Barnvagnar ♥


Igår var en stor dag!
Vi skulle åka och hämta barnvagnen som jag drömt om i snart 9 månader och som jag bokat. En svart Urban jungle duo med en liggdel till. Så vacker. Vi kommer till barnvagnsbutiken på Sveavägen och ber att få kolla så att den verkligen får plats i bagaget på våran bil. Jag har läst i en del forum och forskat i saken och visst tusan ska den gå in. Barnvagnsförsäljaren följer med oss ut med demoexet som finns i butiken. Och där händer det, vagnen måste verkligen MOSAS in och då försökte vi inte ens med liggdelen också, bagageluckan fick man pressa igen. NOLL plats kvar i luckan och vagnen stack upp till taket och ut över baksätet lite grann. Såhär kan vi inte ha det, konstaterade jag och Erik. Drömmen om min Urban jungle duo, den dog, där och då. Vilken sorg..
Jag kom över det snabbt och frågade vad han hade mer för vagnar nu när vi ändå var här. Det som fanns kvar för oss att välja var ju bara en vagn där man "staplar" barnen på vagandra, då sida vid sida som vi ville tydligen inte kommer fungera då UB's är den smalaste av dessa syskonvagnar.. Han visar oss Britax B-dual som jag inte tycker om alls och sen Phil and Tedsvagnarna. Efter klämmande och kännande så väljer vi en P&T. En ny variant som har två svängbara framhjul ist för ett som de andra Phil and Teds har. Köper en sittdel till och en mjuklift till lillebror. Och får med oss hela rasket hem utan problem. Jag är nöjd ändå måste jag erkänna. Den här vagnen är ju riktigt smal ;) Dock kommer vi kanske inte ha kvar den så länge efter att lillebror ska byta till sittdelen då man inte kan ha någon av sittdelarna vänd mot sig, så då blir det en singelvagn med en ståbräda! :)
Vi har även köpt en bilbarnstol till lellebror nu, en likadan som vi hade till Max. En BRIO primo med basenhet som man klickar i och ur bilen enkelt. Svart blev det! Spjälsäng är inhandlad också, en vit tråkig från IKEA! :)
Laban Skötbädd till skötbord NY design

HALLÅ ÄLLÄÄÄR!

Nej jag vet inte vad jag ska skriva. Haha började ju bra iaf.

Tråååååk!

Jaja jag är skittråkig. Magkatarr, foglossning, illamåendet är tillbaka med besked och jag har förvärkar.
Känner mig verkligen inte på topp just nu och psyket börjar ta stryk känner jag. Känns jättejobbigt att inte kunna leka med Max, resa mig ur soffan utan att ha ont och låta som en grymtande gris, knappt kunna ta på sig skorna. Magen ser ut som den ska explodera när som helst och bebisens bökande gör ofta ont. Jag vill att han ska komma NU!

BEBIS!

Bjuder på en magbild iaf. Tagen i vecka 33, den 30:e januari. Är nu i vecka 34! Tjohej vad tiden går. VI längtar efter bebis!

Den dåliga uppdateringen

har inget slut. Jag är TRÖTT mest hela tiden, stor som ett hus. Jag är svullen om händer, fötter och ben och hela jag gör fruktansvärt ont. Jag måste gå i snigelfart annars spänner det och drar i ligamenten så jag nästan får vika mig dubbel. Halsbränna har jag numera dygnet runt, idag ska jag ner till apoteket och inhandla Losec. Fötterna gör ont och jag har sammandragningar som faktiskt känns riktigt obehagliga ibland, nästan på snudd på lite ont, men det ska tydligen vara normalt för omföderskor, jo jag tackar. Jag sover dåligt och svettas på natten, vaknar och måste gå upp och kissa.
TONVIS att göra i skolan nu innan terminen är slut den 13 mars. Två stora kurser med projektarbeten och tentor och allt vad det innebär.
Vilket gnällinlägg, vart vill jag komma med detta.. ingenstans bara få gnälla lite! :)
Jag längtar jättemycket efter våran lilla bebis nu. Vill ha den 15:e mars NU! Även om jag är väldigt nervös inför vad som komma skall..

RSS 2.0