Så lat och trött

Varit i skolan idag. Jobbet ringde nyss, frågade om jag kunde jobba 9-16.. har skrivit att jag ska hämta Max kl 15. Det var en lam ursäkt, men jag ORKAR fan inte. Det går säkert magsjuka där ändå. Nu skulle dom ta bort mig från vikarielistan, för att jag sagt nej när de ringde igår och idag. Skitsamma. Jag orkar inte. Min foglossning is killing me!
Ska försöka samla kraft att gå ner till tvättstugan om 45 min. Känner mig lika pigg och alert som en urtvättad disktrasa. BLÄ!!!!!!!

Magen vecka 23

Den här 30-dagarslistan får jag allt ta och uppdatera när jag har tid. Uppdatering av kalaskulan! Bortse från bristningar och att den hänger som på ett hängbukssvin, muhahaha!


Dag 04 – Det här åt jag i dag

You don't even want to know...
Mcdonald's, en McFeast meny. Nu ska jag och Max baka havrebollar och chokladbollar, så lite sånna slinker det ner. En bit morotskaka har jag fått av mannen min ♥ och till middag blir det champinjonsoppa tror jag :)

Barnmorskan idag!

Var på MVC kl. 10 idag! Allt gick bra. Nu är remiss skickad till Huddinge sjukhus till förlossningsläkare ang. mitt kejsarsnitt. De kommer skicka en kallelse för samtal med mig, ska bli spännande att se om jag får igenom det utan något bråk. Min BM tyckte att jag har väldigt goda skäl för att få ett planerat snitt, så vi får se!
Magen mätte hon, den ligger på övre kurvan, SF-måttet var hela 24cm. Hjärtljuden låg på 146 slag/min.

Nu ska jag tulta iväg genom snön och hämta Max från dagis! Pulkan och fårskinnet ska med för i den här kommunen plogar de som riktiga rövhål eller inte alls.

Dag 03 – Mina föräldrar

Pappa Johan och mamma Maj-Britt
Jag hade inte valt några andra föräldrar om jag så fått välja själv. De har gjort mig till den jag är idag och mina syskon också. Vi alla har blivit självständiga och bra personer med styrka, vilja, envishet och vissa av oss med mer temperament än andra. Det bevisar att vi har bra föräldrar. Jag är stolt över att vara deras dotter. Det är 5 månader sen lite drygt min pappa dog. Saknaden blir bara större, ett tomt hål. Mamma finns kvar och det är jag tacksam för. Man ska vara tacksam för att man har föräldrar över huvud taget, det har inte alla.. 


Dag 02 – Min första kärlek

Hm.. när jag gick i andra klass så var jag jättekär i en kille som hette David, han var kär i mig, och vi var "ihop" för han frågade chans på mig. Då var jag "kär" :)

Dag 01 – Presentera mig själv

Johanna, 25 år, bor i Huddinge i en fin liten 2,5:a med min man Erik, 27 år och våran son Max, 2 år. Gravid med kotte nummer 2 som är en lillebror och beräknas komma den 25:e mars 2011. Jag pluggar just nu till undersköterska efter att ha tröttnat på att jobba på förskola.
Jag har 5 syskon och en mamma, min pappa dog i somras, i familjen ingår även 2 brorsöner och 1 systerdotter. Min familj är det viktigaste i mitt liv, utan tvekan.
Jag gillar att läsa böcker när det finns tid, tycker om heminredning, kolla på bra film, shoppa kläder och accessoarer, bakning och matlagning som jag dessutom är ganska bra på. Träna gör jag vanligtvis, nu under graviditeten är det lite slappare på den fronten.
Jag gillar att diskutera saker, och om jag har rätt så lägger jag mig inte i första taget. Jag tycker inte om folk som tar mig för givet eller tror att de känner mig efter att ha träffat mig ett par gånger. Jag säger oftast vad jag tycker och tänker men med åren har en annan sorts ödmjukhet smygit sig på som gör att jag faktiskt kan välja mina tillfällen och bara vara tyst också. Jag svär alldeles för mycket men jag försöker bättra mig varje dag.
Jag är numera en ganska lugn och fridfull person och jag är väldigt nöjd med livet och vad det gett mig så långt. Jag har enormt mycket att vara tacksam för, även om det ibland är tungt.

30-dagarslista

I min bloggtorka så kan jag ju köra igång med en sånhär då ;)
Här kommer listan över 30 dagar!
Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Torka

I mitt huvud!

Vecka 23

Vecka 23 i antågande. Längtar tills mars kommer. Spänd inför lillebrors ankomst. Lite svårt att smälta att jag ska bli tvåbarnsmamma, men det känns helt rätt. Max kommer bli den bästa storebrorsan! Min prins!
Sparkarna från lillebror blir bara starkare och starkare, han bökar runt i magen som en liten boxare och det syns tydligt på utsidan också. På kvällarna ligger vi och buffas, han sparkar extra mycket när han hör storebror och pappa. Jag måste sätta mig och lista upp vad som ska köpas tills han kommer, en del kläder ska man väl handla, men inte jättemycket då jag vet att det inte behövs världens förråd första tiden och att folk gillar att köpa små gulliga kläder i present som man självklart vill hinna använda också.
-Vagn måste köpas, Urban jungle syskonvagn blir det
-Spjälsäng som man kan montera bort ena långsidan från, Gulliver på IKEA tror jag har den funktionen
-Bilbarnstol ska vi köpa en BRIO primo med isofix, som Max hade, den var bra tyckte vi.
-Skötbordsunderlägg

Man blir lite sugen på att boa ibland, men det får vänta några månader till :)

Vecka 23

Mamma: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Bebis: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


Inte kissa!!!!

Max är inne i  någon kiss och bajsperiod. Han är övertygad om att pappa kissar på honom och i duschen när de duschar tillsammans.
Max säger irriterat till pappa att "inte kissa pappa" och tittar argt på honom samtidigt som han flyttar sig bort. Pappa skrattar och säger att det är vatten. Max tror inte på pappa utan säger till honom att sluta kissa och slår till honom på snoppen och tittar argt upp.

Alltså, barn är ju för härliga.. eller hur? Haha, fick mig kvällens skratt iaf när jag stod och hängde handdukar i badrummet när duschingen ägde rum :)

Väl godkänd

Såg nyss att jag blivit betygsatt i kursen "Etik och livsfrågor" som jag gjorde sluttenta på igår.
Jag hade inte pluggat till provet och var väldigt osäker på hur det skulle gå. Men ett VG kirrade jag allt! Känns mycket bra, även om ett MVG hade smakat bättre såklart! :)
Härnäst går jag på kursen Arbetsmiljö och säkerhet. Där ska jag satsa på MVG! Även nästakommande kurser också! :)


Stay at home mom

Känner mig som en hemmafru den här veckan. Det går magsjuka på Max dagis, och eftersom schemat mitt är så otroligt slappt i skolan för tillfället så har jag Max hemma hela veckan, vi ska till simhallen nån dag.. kanske idag eller imorgon förmiddag. Vi ska till parken och titta på alla djuren också. Imorgon ska jag även vara barnvakt till mina brorsöner när de slutat dagis, så då har jag tre grabbar här hemma att underhålla, hoohoo!


Grattis

på födelsedagen pappa... älskar dig, saknar dig.

Idag är en såndär dag

Jag längtar efter min pappa. Det känns som om det är evigheter sen vi pratade med varandra, sen vi sågs. Det är det ju också... snart 5 månader sen. Om 4 dagar är det pappas födelsedag. Ingen tårta från City Gross det här året.. i pappas lägenhet är det någon annan som bor nu och tittar ner över mälaren, så som pappa brukade göra.
Istället för att fira pappa får man åka till en grav. Hur blev det såhär så fort..?
Jag har svårt att titta på bilder på pappa, det gör för ont och tårarna kommer fram. Begravningsbilderna tittade jag på nyss, när jag ändå var lessen, nu är jag mer lessen.. 
Jag orkar inte gråta och jag hatar att gråta framför folk, ensam också för den delen. Det känns som om jag har en gråt inom mig som väntar på att släppas ut, inte den där tysta gråten, utan den riktiga gråten, den förtvivlade, hejdlösa och högljudda gråten, jag vill inte, jag som aldrig lägger locket på annars, men just nu så vill jag inte.. vet inte vad jag väntar på heller.. Jag avskyr mig själv för att jag inte gråter mer än vad jag gör, men jag vill inte gråta, då gör det ondare och det blir bara ännu mer tydligt att han inte finns längre och aldrig mer kommer tillbaka, aldrig mer ringer hem till mig, aldrig mer till mobilen, aldrig mer frågar hur Maxen mår och om han är frisk, aldrig mer säger att jag ska vara glad att Maxen är så snäll och att han minsann inte alls är jobbig någonsin.. så många aldrig.
Så mycket som jag aldrig mer kommer få uppleva. Så mycket saknad och så mycket sorg. Så mycket jävla orättvisa. Tänker på pappa många gånger på en dag, mycket när jag gått och lagt mig. Bilder från sjukhuset dyker ofta upp. På hur jag håller i pappas hand och vi sitter där när han tar sitt sista andetag. Bilder från när jag slumrat till för någon minut och vaknar med ett ryck, sittandes med huvudet vilande mot sjukhussängen där pappa ligger och kämpar.

Ibland dyker bilder upp från när jag står uppe i mitt fönster, hemma hos pappa i mitt rum och tittar ut när pappa är ute och går med Fabbe(min hund som inte lever längre heller). Han gick alltid samma lilla korta väg. Kommer ihåg hur Fabbe brukade ligga på rygg brevid pappa när pappa låg i sin säng och läste Expressen.. Han älskade verkligen den där hunden, Fabelusa eller Fabbsan kallade han honom.. Alla gånger som jag kom hem och hade köpt nya kläder och pappa skrattade åt dem för att han tyckte de såg konstiga ut.. tänker på hans små sånger och trudelutter, den senaste jag kan minnas var när han sjöng om mitt hår, att det var rakt..kommer inte ihåg varför han sjöng om mitt hår och retades, något var det iaf.. "johanna har hår som en vattensork"..
Jag är rädd att glömma. Jag vill inte glömma någonting alls. Vissa saker på sjukhuset är lite luddiga, även tiden efteråt.

Idag var ingen rolig dag. Måste snart gå och hämta Max på dagis, och jag ser ut som skit. Röd i ögonen, mosigt ansikte, flottigt hår och trasiga tights. Fan vilken skitdag.

Lussebak 2010

Nu är lussebullarna klara och ligger i fryspåsar! Goda blev de iaf. Även om en plåt blev, ja vad ska man kalla det, "mindre fina". Bella tittade förbi en sväng också och hjälpte till att baka, som den sanna bagaren som hon är! Max små bullar fick väldigt många russin i sig, och ganska många hamnade i Max mage ;) En kladdkaka råkade jag slänga ihop också, mmmmmh!






Idag är det mysdags! Pippi och lussebak!

Idag ska Max vara ledig från dagis och vara hemma med mig!!!
Nu sitter vi och myser i soffan, Max har nyss druckit välling och sitter och tittar på Emil i Lönneberga med den sötaste morgonfrisyren som en liten pojke kan ha! Jag brukar ha honom hemma 1-2 dagar i veckan när jag ändå har så lugnt i skolan, ta vara på tiden, brukar fråga honom om han vill vara ledig med mamma eller gå till dagis. Säger han dagis så går vi såklart dit. Idag så var det bara nej till allt och han skulle promt se Emil. Och när jag tittar ut genom fönstret så ser jag att jag inte vill slaska med vagnen ända till dagis. MYSDAG IT IS!

Idag blir det Emil, Pippi och Karlsson, sen ska vi rita lite OCH baka lussebullar! Erik handlade saffran till mig igår. Herregud vad dyrt det var i år, 75 kr för två små påsar! Vilket skämt. Men har man bestämt sig för att baka bullar så har man! :)


Pyntet som jag tjyvstartade med igår var ju en ljusslinga, den hamnade i vårat stora köks/vardagsrumsfönster! Väldigt hög mysfaktor igår kväll kan jag lova! :)


Dagisfoto

För någon vecka sen kom Max dagisfoto i brevlådan. På Max dagis har de valt att inte ta några enskilda bilder på barnen utan endast en gruppbild, vilket jag tyckte var lite trist. Hade sett fram emot första porträttfotot från från dagis, men men, får ta fin syskonbild på mina pojkar i vår istället, eller be Mia ta några fina kort på Max :)

Längst ner i högra hörnet så satt det iaf en väldigt glad liten kille på gruppbilden, tycker han blev jättefin, mitt lilla hjärta! Man blir ju så stolt :) Lillemannen har blivit så stor och pratar så mycket och berättar. Han pratar mycket om bion vi var på, spöket Laban och Labolina. Igår när han skulle sova så blev han så ledsen när Erik gick och tränade och upprepade ungefär 20 ggr, "pappa kommer snart" mellan snyftningarna. Han är ju bara för gullig!



Pynt och städning

Ska sätta upp ljusslingan som vi köpt på IKEA, eller ha den den höga glasvasen. Ska ta mig upp till förrådet och hämta ner de bebiskläder som vi har kvar från Max, minns inte hur mkt vi har ens?
Har lite julkänsla idag. Vet inte varför, kanske beror på ljusslingan? Vad vet jag? Lite julmusik kanske..?

Om 6 dagar är det pappas födelsedag. Då ska jag till graven och göra fint. En trisslott eller två kanske jag tar med mig och skrapar åt pappa. Puss och Kram pappa. Saknar dig så mycket.

Tiden bokad!

Mailade med min härliga barnmorska igår. Skrev om mina planer på ett kejsarsnitt och hon förstod till fullo. Den 25:e november ska jag träffa henne och då kommer hon att skicka en remiss till specialmödravården för förlossningsplanering. Vad nu det innebär, förstått så mycket som att jag inte behöver träffa läkare/barnmorska för att tala om förlossningsrädsla, för det lider jag inte av.

Vissa tror sig veta vad som ligger bakom mina tankar om ett planerat kejsarsnitt. Om man hade läst min förlossningsjournal så skulle man förstå och inte behöva spekulera. Många undrar frågande: VARFÖR jag väljer en stor bukoperation framför en vaginal förlossning, givetvis står jag då inte och förklarar detta utan försöker fint svara att Max förlossning inte gick så bra och slutade med att han kunde ha dött i min mage om han inte kommit ut fort.

Jag är alltså inte rädd för smärtan som det innebär att föda barn, jag är inte rädd för att spricka eller för värkarbetet, jag har gjort en halv förlossning, haft regelbundla förvärkar/värkar hemma i 2 dygn, legat på förlossningen och andats igenom värkarna, tagit eda, legat öppen 8 cm med värkar, känt när barnets huvud trycker neråt och börjar göra sig redo för att födas ut, och jag skulle gladeligen göra det igen om det innebar en vaginal förlossning utan större komplikationer, men för det finns inga garantier.

Så nog spekulerat. Jag är inte rädd för att föda. Jag är inte rädd alls, jag vill däremot inte chansa på att mitt ärr i livmodern håller för en förlossing (vid en livmoderruptur kan både bebisen och jag dö), chansa på att förlossningen kommer igång, chansa och kanske bli snittad akut då det innebär fler risker än ett planerat kejsarsnitt, jag vill inte chansa på att missa min sons första timmar i livet pga att jag ligger på uppvaket. Så var det ur världen.
Jag har mina skäl, goda skäl, det finns fler skäl än de jag skrivit ner nu, skäl som är av större vikt än vissa kanske har förmåga att förstå, därför skriver jag dem inte.

MEN jag kan säga så mycket som såhär: Skulle vattnet gå innan snittet och jag åker in och är öppen 10 cm och redo att krysta, jamen visst, då krystar jag, men den turen tror jag knappast att jag kommer att ha. Vilket drömscenario..

En förlossning är en sån kort stund av vad som komma skall. Föräldraskapet är större. För mig är det så. Jag kommer vara lika lycklig över min lilla "luckbebis". Lite mindre rörlig kanske pga en trasig mage, men det går ju över ;)

Så det 25 november sätts bollen i rullning, det är skönt! Heja min härliga barnmorska på MVC!

Sån söt liten babycocoon!

Hittade den här lilla snyggingen på laredoute! 299:-, som hittat. Kan bebisen ha likväl i vagnen som i bilbarnstolen då det finns hål för bälte osv. Dock vette tusan hur varmt/kallt det kommer vara i mitten av mars... :-/


Mamma+pappa ensamma en stund=sant

Jag och Erik åkte och lämnade lilla älsklingen hos moster Tessi och hennes Marcél i eftermiddags. Vi åkte därefter till en jättemysig indisk restaurang på söder, Hornstull, tror den hette India Queen, eller var det Dream? Nåja. Deras chicken tikka masala var jättegod, nan-brödet också och yoghurtsåsen som de hade på salladen hade jag kunnat dricka en liter av! MUMS!
Vi kunde inte minnas riktigt när vi var ute och åt ENSAMMA sist.. var det på bröllopet i juli? Jag kan inte minnas att vi varit ute och käkat själva sen dess.. iof så åt vi ju själva på hotellrummet då och inte UTE ;)
En timme utan våran lilla skatt sen åkte vi hem till syrran och stannade där en stund och pratade skit medans Max röjde loss.

Myskväll!



Bjuder på några bilder från vårt hotellrum som vi hade på bröllopsnatten, Elite hotel Marina Tower.


Våran privata hiss upp till översta våningen


Del av rummet


Rummet också


Rummet


Badrum


Bubbelpoolen i badrummet


Vill också passa på att tipsa om en app

Babygruppens gravidkalender.
Kan passa på att tipsa alla gravida som äger en Iphone att plocka hem Babygruppens gravidkalender från appstore, den är gratis och verkligen skitbra. Sök på "babygruppen". Där kan man följa graviditeten vecka för vecka, se hur många % man har kvar och läsa om bebisens utveckling, mammans utvecklig och även om den blivande pappan.





Vågen är INTE min vän längre

Fick ju en smärre chock när jag ställde mig på vågen nyss! Jag var ju glad att jag bara hade gått upp 5 kilo för någon vecka sen.. ehm.. ja... Idag hade de där 5 kilona förvandlats till 7,8 kilo på bara någon vecka, och det kändes ju sisådär. VAD HÄNDE? Jo mackor med smält ost hände!
 
Jag är ju inte pinnsmal från början och var väldigt glad och stolt över att jag lyckats gå ner 25 kilo innan jag blev gravid och nu har väl de där toasten med massor av ost satt sina spår kan jag gissa, plus att jag inte rör på mig tillräckligt.
Har ju känt av foglossning i över en månad nu och det gör inte promenaderna så bekväma, men ska införskaffa ett bälte. Det drar och spänner i ligamenten också när jag går och det kan vara ganska smärtsamt, det plus att jag har en konstig känsla i snittärret ibland, det liksom spänner och drar, det känns att magen växer i en rasande fart.
Ska börja med vattengympa så fort det vara går, skön och skonsam träning, ska få låna en gravidbaddräkt av min svägerska när hon har lokaliserat vart den finns :)





Vecka 21 idag

Idag går jag in i vecka 21! Tog en bild på mig och maggen igår! Även på min nya t-shirt från Rockstar moms, tycker den är cool! plus att den var jätteskön! :)









Knattebio

Igår var jag och Max på knattebio. Lilla spöket Laban såg vi! Kusinerna Hannes och Joakim +deras mamma Vicky var med också.
Max satt jättefint och tittade med stora ögon. Han var så glad att vi var på bio. Filmen var 40 minuter. En halvtimme satt vi, då ville Joakim leka lite och storebror Hannes ville med, då ville Max också följa med ut och leka, så det gjorde vi.

Vi kommer gå på bio fler gånger jag och Max, jag tror faktiskt att han skulle kunna sitta en hel film om det var rätt film. Han sitter ju en hel Emil eller Pippifilm och tittar. Lillskrotis!





Namnet på m-kulan i magen!

Vi har som sagt funderat lite på namn till bebisen i magen. Nu när vi vet att det är en liten pojke som vi väntar så är det ju bara att spinna på liksom! Jag frågade vad Max tyckte om namnet. Det verkade vara godkänt, och han kunde uttala det lätt! Vilket är en fördel.

Namnet som vi hittills kommit på och överens om är Mio. Max och Mio. Våra små m&m-kulor.
Theo tycker vi också är fint, inte Theodor utan endast Theo. Än sålänge är jag ju bara halvägs så det kanske dyker upp namn på vägen som vi tycker mer om. Men Mio känns rätt nu! Det betyder "min" på latin och italienska.
Max hette ju Max redan i magen också. Max är ju kortform av Maximilian egentligen, och betyder "den störste", vilket iof är lite ironiskt för han är ju ganska liten jämfört med kompisar i hans ålder, hihi.

Bebisen i magen har redan sina andranamn utvalda. Han kommer att heta Johan Erik i andranamn. Johan efter min älskade pappa som avled den 14/6 detta år och Erik också efter min pappa och efter Erik. Inte ens en månad efter att pappa gått bort så fick jag ju plus på stickan, jag hade verkligen inte väntat mig det just då, och blev chockad, men också väldigt glad, Erik också. En strimma ljus när allt var som mörkast, glädje och sorg går verkligen hand i hand, och många gånger har den här graviditeten gett mig ett lyft upp när jag bara har velat lägga mig ner och gråta och bara släppa allt. Jag saknar pappa oerhört. Han lever vidare i mig och mina syskon, och i våra barn. Det är en sorg att han aldrig kommer att få träffa den lille som växer i min mage, men jag ska göra allt för att han ska veta vilken speciell morfar han har och varifrån hans andranamn kommer.


Andra förnamn som jag funderat på är:
Milo, Hugo, Abbe, Axel, Jonah, Noa, Love, Jack, Charlie, Dante, Leo.

Jag undrar hur lilla bökisen där inne ser ut, om han är ljus som sin storebror, eller mörkhårig som jag var när jag föddes? Om han kommer vara en lika lugn och snäll bebis som Max var, eller sätta oss på prov och vara allt som Max inte var. Kejsarsnittet kommer bli planerat ca. 10 dagar innan beräknad förlossning, så runt den 15:e mars, vilket betyder att det är ca 18-19 veckor kvar! Jag är inte nervös, jag känner mig väldigt lugn sen jag bestämde mig om hur jag vill ha förlossningen, det känns tryggt. Jag kommer inte tveka en sekund när jag ska samtala och få läkaren på MVC att bevilja ett kejsarsnitt. Jag är så säker på min sak nu och helt inställd på det. Det kommer nog alltid att vara en liten sorg att inte få uppleva en vanlig förlossning, men jag tror inte att det är menat för mig och det har jag accepterat. Känns BRA! :)



(lånad bild)


Bilder från ultraljudet igår.

Här kommer lite bilder ifrån ultraljudet igår. Max är så stolt över bilderna och höll upp dom för sin docka igår och berättade att det var "lillebor" i magen. Så gulligt! :)
Vecka 19+4 igår alltså.


Lillebror gnuggar sig i ögat



Profilbild



Ännu en profilbild



Vi har ETT namn!

Vi har ETT tänkbart namn till lillebror i magen. Det omöjliga är gjort, enas om ett namn. Jaja, jag är "bara" i vecka 20 än sålänge, men Max hette Max sen vecka 20 typ. Jag gillar att ha bestämt, men in case of så ska man väl ha ett reservnamn också! :)


DET ÄR EN

POJKE!!!!!!!!!!!!!!

Ingen tvekan om den saken, jag såg lillsnoppen innan barnmorskan sa att det var en snopp! Hon var 100% säker, och vi med! :)

Ultraljud idag

Har ni hört den förut eller? Idag är det dags iallafall. Enligt det förra ultraljudet som de ville göra om pga att de tyckte att det var lite tidigt för att se alla inre organen tydligt så är jag nu idag i vecka 19+4.
Jag hoppas såklart att allt ser fint ut idag, och att jag inte blir tillbakaflyttad någe mer, men gärna åt det tidigare hållet tack.
Jag håller också en tumme för att de ser om det är en minisnopp eller minimus. JA, vi vill veta vad det är, återigen, inte för att det spelar någon roll egentligen, men för att vi är nyfikna. Litet bebisshopping står på agendan om vi får veta vad det är för en filur som växer i magen. Har tänkt mycket på namn sista tiden... men det enda jag kan komma på är flicknamn.. Har tre favoriter, men ska självklart leta runt efter flera.
SPÄND inför den här stora dagen! WOHOO!

Vecka 20

Min graviditet - BF Fre 25 mar 2011

Din graviditet startade Lör 19 jun 2010.
Din menscykel är ca 27 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 3 jul 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 137 av 280. (48,9%).

Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 3 fulla dagar (v19+3).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 25 mar 2011
Du har 143 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning. Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött. På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman. På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Bebis:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


RSS 2.0