Vitlöksdressing

Jag har satt ihop ett kickass-recept på vitlöksdressing som är en modifiering av aioli. Aioli är ju så himla fett, så det går ju inte att ha det på en sallad om man försöker vara lite nyttig och hälsosam, det här receptet är helt gudomligt gott till kycklingsallad med lite parmesan riven över. Det smakar som RIKTIG vitlöksdressing och man vill bara hälls i sig hela skiten!

Du behöver:
1 äggula
3 vitlöksklyftor
1 dl neutral olja, typ matolja, rapsolja
1 tsk dijonsenap
0,5-1 msk citronsaft
1,5 dl lätt creme fraiche
1 dl naturell lättyoghurt
1 tsk honung (kan uteslutas)
en nypa salt
(en stark arm att vispa med)


Gör såhär:
Se till att äggulan och oljan har ungefär samma temperatur.

1. Pressa vitlöken och lägg den i en skål tillsammans med äggulan och blanda runt.
2. Fram med vispen! Droppa försiktigt i oljan i äggulan och vispa så att armarna gör ont. Det får absolut inte skära sig så det är viktigt att man får det att binda sig. All olija ska försiktit droppas i.
3. När du har en tjock typ majonnäs så slutar du vispa och vilar din trötta arm (PS. du hade kunna använt en elvisp om du varit en latmask men tänk nu fick du lite träning också!)
4. Blanda i senapen, citronsaften (honungen), saltet, därefter vispar du ner creme fraichen och yoghurten.
5. Smaka av och njut, helst så ska den här dressingen göras en dag i förväg så den får stå och dra till sig ordentligt i kylskåpet så att alla smaker kommer fram.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0