Johanna bakar: Chocolat chip brownie med frosting
På fredag ska jag baka chokladbiskvier till min brorsons kalas! Ska bli kul att baka lite.
Gör så här
Förra veckan bakade jag en oslagbart god chocolat-chip brownie med chokladfrosting på. Jag smakade en liten bit, och det var to die for (om man får skryta lite;)
Brownie
350 g rumsvarmt smör
6 dl socker
3 dl kakao
en nypa salt
1 dl ljus sirap
6 ägg
3 dl mjöl
150 gram god choklad
Frosting:
75 g smör
4 dl florsocker
50 gram smält choklad
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
50 g philadelphia
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
9. Vispa ihop ingredienserna till frostingen, spritsa ut eller smeta ut över kakan före eller efter att du skurit fina små fyrkanter av den.
Kommentarer
Trackback