LCHF-bak: Kladdkaka
Gjorde efter Zytomierskas recept, men valde att söta till det och modifiera lite efter min smak. Har gjort misstaget en gång och följde ett recept helt utan socker/sötning, big no-no så det gör jag inte om.
LCHF-Kladdkaka
3 ägg
1 dl sukrin
100 gram smör (inte margarin utan smöööör, fy skäms er snuskon som bakar med margarin, uäck)
100 gram mörk choklad 72% kakao eller mer
en skvätt vaniljessens, har man inte det kan man ta lite vaniljpulver
en msk kakao
en nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen och sukriner fluffigt.
Smält chokladen och smöret i micron/vattenbad. Häll i vaniljessens,salt och kakao i chokladen. I med den och smöret i äggmeten. Rör i med en slev eller slickepott så inte fluffigheten försvinner.
Smörj formen med smör och ist för ströbröd tar du kokosflingor!
Grädda i ugnen i 6-8 minuter beroende på hur kletig du vill ha kakan. Ställ den sen svalt, servera med lättvispad grädde.
Kolhydrater/hel kaka blir ca 37 gram. Då är självklart inte sukrinet medräknat eftersom det inte räknas till vanilga kolisar för att det inte tas upp av kroppen.